Γιάννης Θεοφύλακτος – Ομιλία για τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Η Ν.Δ. δέχεται το όνομα Βόρεια Μακεδονία! Πείτε την αλήθεια!» (Bίντεο)

24 Ιανουαρίου 2019
15:07

 

Αμείλικτα ήταν τα ερωτήματα που έθεσε στους βουλευτές της Ν.Δ. ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης κ. Γιάννης Θεοφύλακτος στη χθεσινή του ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

“Παραδεχθείτε επιτέλους: Ναι! Η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ του ονόματος Βόρεια Μακεδονία”. Αυτό άλλωστε προκύπτει από τις δεκάδες δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ. Σαμαρά – Μητσοτάκη – Καραμανλή, αλλά και από την επίσημη εθνική γραμμή που χαράχτηκε το 2008 με τη συναίνεση Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ. Ακόμη και στη σημερινή συνεδρίαση οι κ. Δένδιας και Κουμουτσάκος το παραδέχθηκαν!

Κάλεσε λοιπόν ο κ. Θεοφύλακτος τους βουλευτές της Ν.Δ. να το παραδεχθούν δημόσια και καθαρά και όχι να κρύβονται πίσω από τις λέξεις! Όσοι βουλευτές της Ν.Δ. δηλώνουν τώρα ότι διαφωνούν με τη χρήση του όρου “Μακεδονία” από τους γείτονες θα πρέπει να παραιτηθούν – αυτή είναι μία έντιμη πολιτική στάση.

Γι’ αυτό και ο κ. Μητσοτάκης φοβήθηκε την τηλεμαχία με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα! Λόγω έλλειψης επιχειρημάτων, αφού η Συμφωνία των Πρεσπών υλοποιεί την εθνική γραμμή που χάραξε η ίδια η Ν.Δ.

Ο κ. Θεοφύλακτος κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι η μέχρι τώρα στάση της είχε σαν αποτέλεσμα να καθιερωθεί παντού το όνομα ”Μακεδονία”. Σκέτο! ‘Το μόνο που σας ενδιαφέρει κύριοι της Ν.Δ. είναι το πολιτικό κόστος και όχι το εθνικό συμφέρον!’

Όσο δεν επιλύεται το πρόβλημα τόσο το χειρότερο για την πατρίδα μας. Τα διπλωματικά λάθη του κ. Σαμαρά το 1991 είχαν σαν αποτέλεσμα να χαθεί η μεγάλη ευκαιρία να ονομασθούν οι γείτονές μας ”Σλαβομακεδονία”. Ας παραδειγματιστούμε από τα λάθη μας. Η αδράνεια τόσων χρόνων έφερε τους Τούρκους στην περιοχή των Σκοπίων ως συνεργάτες τους κάτι που είναι εθνικά επικίνδυνο. Αυτό θα τελειώσει μια και καλή μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, συνέχισε ο κ. Θεοφύλακτος.

Ο Γιάννης Θεοφύλακτος επανέλαβε τα θετικά της συμφωνίας τα οποία είναι: Aλλαγή Συντάγματος, απάλειψη κάθε αλυτρωτισμού, erga omnes, αλλαγή ονομάτων αεροδρομίων και δρόμων, κατέβασμα αγαλμάτων και άρνηση οποιασδήποτε σχέσης με την αρχαία Ελληνική ιστορία και τον Μέγα Αλέξανδρο. “Αυτά δεν σας πείραζαν τόσες δεκαετίες κύριοι της Ν.Δ.; Αν δεν ψηφιστεί η Συμφωνία, όλα αυτά θα επανέλθουν”.

“Όπως εσείς κύριοι της Ν.Δ. Και του ΠΑΣΟΚ πτωχεύσατε την χώρα και τη βάλατε στα μνημόνια και εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας τη βγάλαμε από τα μνημόνια, έτσι και στο εθνικό αυτό θέμα εσείς πετύχατε να τους λέει όλος ο κόσμος “Μακεδονία” σκέτο, ενώ εμείς τώρα αυτό το αποκαθιστούμε”, τόνισε κλείνοντας ο κ. Θεοφύλακτος.

Με εκτίμηση,

Από το γραφείο του Βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννη Θεοφύλακτου

31 σχόλια

  • ΟΚ. Δε θέλει ο Κούλης να πάει στο ντιμπέιτ στον ΣΚΑΙ με τον Τσίπρα…. Ας πάει ο Σαμαράς. Και αν δε θέλει ούτε ο Σαμαράς, ας πάει ο Κικίλιας ή και ο Άδωνις ή και ο Κουμουτσάκος….

  • Η μόνη προϋπόθεση που έθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης για τη συμφωνία με τη FYROM ήταν η συνταγματική αναθεώρηση. Από το φόβο του μήπως χάσει την καρέκλα του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης από την ακροδεξιά πτέρυγα ασπάστηκε τον εθνολαϊκισμό.

        • Και τώρα τι δέχεται ο τσιπρας απλφου τα δέχθηκαν πιο παλαιά οι άλλοι βρε παιδιά. Ένα πράγμα εύχομαι και θα το στιριξω με όλη την ψυχή οι γείτονες να διεκδικήσουν τις περιουσίες που έχασαν από εδώ κατά τους βαλκανικούς πολέμους να δω τότε που θα χάνεται τα χωράφια σας από Μακεδόνες του τσιπρα τι θα λέτε…

  • Το σωστό ερώτημα είναι αν ο ελληνικός λαός δέχεται το όνομα. Μην ξεχνάτε πως η Μακεδονία ανήκει στον ελληνικό λαό και όχι στα κόμματά σας.

  • Είσαι βουλευτής ?? Πες την αλήθεια ?? Χωρίς ούτε ένα σταυρό δεν είσαι βουλευτής είσαι διορισμένος… στις εκλογές θα δεις τι είσαι

  • Θεοφύλακτος : τη χώρα βγάλαμε από τα μνημόνια
    Σχόλιο : Κάθε εξαγγελία για «έξοδο» από τα μνημόνια αποτελεί ΑΠΑΤΗ και ΕΜΠΑΙΓΜΟ του ελληνικού λαού. ΡΕΣΑΛΤΟ Αριστερό περιοδικό 21-8-18

    Όταν έχεις υποθηκεύσει τη δημόσια περιουσία στο Υπερταμείο, όταν με το δικό σου Μνημόνιο έχεις νομιμοποιήσει τα προηγούμενα, όταν έχεις καθαιρέσει το Σύνταγμα, όταν γεμίζεις τη χώρα βάσεις, όταν έχεις εκχωρήσει στους Σκοπιανούς το φυτίλι που θα ανάψουν στην ώρα του οι ενδιαφερόμενοι, όταν έχεις παραχωρήσει τους εθνικούς πόρους στους Επικυριάρχους, όταν έχεις αναγνωρίσει το χρέος που θανατώνει την πατρίδα σου…….

  • Ας αφήσουμε την ΝΔ τον Σαμαρά την ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (γιατί ο τσιπραλεξης κάνει τον κουφό) κτλ κτλ κτλ ΠΑΜΕ ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ!!!!τι δεν καταλαβαίνεις??????

  • Στην Κοζάνη πως θα αντικρίζεται τους συμπολίτες σας, την στιγμή που πάνω από το 80% θεωρούνε την συμφωνία, που θα ψηφίσετε το βράδυ

  • ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

    – Οι δύο Βαλκανικοί Πόλεμοι κατά το 1912-13 δεν θα είναι απελευθερωτικοί πόλεμοι για τον Ελληνισμό, αλλά κατακτητικοί ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι των σφαγέων Ελλήνων.
    – Οι Ελληνες θα οριστούμε πρώτη φορά ως «σφαγείς» λαών των Βαλκανίων και ιμπεριαλιστές, ενώ στην πραγματικότητα έχουμε υποστεί τα πάνδεινα και έχουμε ποτίσει με μαρτυρικό αίμα κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η ελληνική αξιοπρέπεια, ταυτότητα και Ιστορία αμαυρώνονται και συκοφαντούνται κατά τρόπο ανεπανόρθωτο.
    – Θα είμαστε κατακτητές σε μια ξένη γη, στη γη της Μακεδονίας, οι πραγματικοί κάτοικοι της οποίας, εν προκειμένω οι Σκοπιανοί, θα έχουν κάθε δικαίωμα να τη διεκδικήσουν από τους κατακτητές καταπιεστές τους.

  • Τι τίτλος!!!!!
    Αμείλικτα τα ερωτήματα!!!!
    Έτσι λέμε τώρα την κομματική Παπαγαλια!
    Ο κάθε ένας από τον σορό απόκτησε και θέσεις στα εθνικά θέματα!
    Τραγικό για την πόλη μας να εχει προληπτικούς μαριονέτες!

  • Και το ’92 που ο Μητσοτάκης πήγε να περάσει μια αντίστοιχη συμφωνία, ο κόσμος διαδήλωnε, αλλά τότε όλοι εσείς δεν τον στηρίξατε, αλλά παλεύατε να τον ρίξετε για να πάρετε την καρέκλα.
    Οι πατριώτες δεν έχουν κόμμα, οι γλύφτες έχουν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.