Τριήμερο εκδηλώσεων στο Επιμελητήριο Κοζάνης για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του

24 Ιανουαρίου 2019
18:34

Με τριήμερο εκδηλώσεων την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή 25 και 26 και 27 Ιανουαρίου 2019 θα εορταστούν τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Κοζάνης. Την απόφαση αυτή έλαβε η διοίκηση του Επιμελητηρίου, καθώς η συμπλήρωση στις 17 Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους 2018 των 100 χρόνων, από την υπογραφή του ιδρυτικού του Βασιλικού διατάγματος, αποτελεί γεγονός. «Μια πραγματικότητα», όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Νικόλαος Σαρρής, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ της ΠΕ Κοζάνης, «η οποία θα πρέπει να γιορταστεί με την δέουσα επισημότητα, για να τιμηθούν οι άνθρωποι που έδωσαν ένα σημαντικό μερίδιο από τη ζωή και την ενεργητικότητά τους για να αναπτυχθεί ο Επιμελητηριακός θεσμός, που συνέβαλε τα μέγιστα στη διαμόρφωση του οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα του τόπου μας και έχει καταξιωθεί στην τοπική κοινωνία- μέσα από την μακρόχρονη αναπτυξιακή πορεία του- ως το μοναδικό θεσμοθετημένο όργανο παραγωγής θέσεων, ιδεών, προοπτικής και έργου για την επιχειρηματική κοινότητα. Το Επιμελητήριο εκφράζει το πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας, που είναι οι Παραγωγικέ Τάξεις και προωθεί με κάθε τρόπο και στα πλαίσια των νόμων που διέπουν τη λειτουργία του δράσεις και έργο που αποσκοπούν στην ανόρθωση της τοπικής οικονομίας, θέτοντας τη δική του σφραγίδα στα «τοπικά πράγματα..

Οι επετειακές εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου Κοζάνης, που στηρίζει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμος Κοζάνης ως συν διοργανωτές, αλλά και χορηγοί, όπως η EUROBANK και η ΚΕΕΕ γίνονται , για τους παρακάτω λόγους :

-για να προβάλλουμε και να αναδείξουμε στην τοπική κοινωνία -και όχι μόνο- την ενός ολόκληρου αιώνα συμβολή του επιμελητηρίου μας, ως του μοναδικού θεσμοθετημένου φορέα, στην περιοχή αρμοδιότητάς μας, για την προαγωγή και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας,

-για να τιμήσουμε τους ανθρώπους, που στο διάβα του χρόνου με την ανιδιοτελή προσπάθεια και το φιλότιμό τους υπηρέτησαν το θεσμό, φορέα ανάπτυξης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας

-για να τιμήσουμε τους «συνεργάτες» του Επιμελητηρίου, τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης, της Πολιτείας, των Φορέων, των Οργανισμών και των Αρχών που μας βοήθησαν και μας βοηθούν στο έργο μας,

-για να επισημάνουμε τις αξίες του «επιχειρείν» και τη δύναμη, που ως συστατικό στοιχείο της έννοιας του, είναι ικανή να αναγκαία για την επανεκκίνηση της οικονομικής ανάπτυξης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

– για να Βραβεύσουμε τις επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου μας, που αντιστάθηκαν στην «κρίση» και με την επαγγελματική τους δραστηριότητα στηρίζουν τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της κοινωνίας μας και γενικότερα της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, γράφοντας «ιστορία» στο χώρο τους και συνάμα αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα μίμησης στους νέους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται ή σκέφτονται να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά»..

Τις εορταστικές εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Παρασκευής 25/1/2019 με την υποδοχή στο Επιμελητήριο Κοζάνης των Προέδρων των Επιμελητηρίων της χώρας, που έχουν προσκληθεί και δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν, στηρίζει και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, που θα πραγματοποιήσει διευρυμένη σύσκεψη των μελών της το πρωί και ώρα 11:00 του Σαββάτου 26/1/2019 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου ΔΜ (πρώην Νομαρχία Κοζάνης), Στην συνεδρίαση αυτή θα απευθύνουν χαιρετισμό εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Αν. Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, και η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Ολυμπία Τελιογιρίδου, ο Γεν. Γραμματέας Εμπορίου και καταναλωτή, κ. Δημ. Αυλωνίτης,, ο Περιφερειάρχης ΔΜ, κ. Θεοδ. Καρυπίδης, ο Δήμαρχος Κοζάνης, κ. Ελευθ. Ιωαννίδης , κ.α., ενώ ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Κων/νος Μίχαλος θα εκφωνήσει λόγο με θέμα : «Η ανάγκη λήψης μέτρων για τη δημιουργία ενός φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος» . Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης, κ. Νικόλαος Σαρρής, θα ομιλήσει στη σύσκεψη με θέμα: «Ανάδειξη της δυναμικής των τοπικών επιχειρήσεων – Προκλήσεις και Ευκαιρίες για την ανάδειξη της Περιφερειακής και Εθνικής Οικονομίας».

Την Κυριακή 27/1/2019 μετά τον εκκλησιασμό των προσκεκλημένων από τα άλλα Επιμελητήρια της χώρας θα πραγματοποιηθεί επίσκεψή τους στο Λαογραφικό και Φυσικής Ιστορίας Μουσείο της Κοζάνης και στη νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Στην κεντρική επετειακή εκδήλωση που θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου 26/1/2019 στην αίθουσα δεξιώσεων της Κοζάνης “Event Plaza” θα τιμηθούν οι πρώην Πρόεδροι του Επιμελητηρίου και τα πρώην μέλη των Διοικήσεων αυτού που προέρχονται από την πόλη της Κοζάνης. Αντίστοιχα, τα μέλη των πρώην διοικήσεων με έδρα των επιχειρήσεων τους στην Πτολεμαΐδα και στα Σέρβια τιμήθηκαν σε εκδηλώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους. Οι άνθρωποι που υπηρέτησαν το θεσμό από το Βόιο -καθώς και καταξιωμένες επιχειρήσεις της περιοχής -θα τιμηθούν σε εκδήλωση που προγραμματίζεται για την άνοιξη του τρέχοντος έτους και θα γίνει στη Σιάτιστα.

Στα πλαίσια του εορτασμού θα ακολουθήσει στη διάρκεια της κεντρικής επετειακής εκδήλωσης και βράβευση επιχειρήσεων της Κοζάνης που με την μακρόχρονη και επιτυχή επιχειρηματική δραστηριοποίησή τους συνέβαλλαν και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής μας .

Με την ευκαιρία θα πραγματοποιηθεί και η κοπή της Βασιλόπιτας με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ένα σχόλιο

  • Ωραίες οι φιέστες αλλά δεν ακούσαμε κάτι συγκεκριμένο για το πως το επιμελητήριο στηρίζει την επιχειρηματικότητα. Τόσα χρόνια πληρώνουμε και ποτέ δε μας έστειλε ούτε ένα e-mail.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.