kozan.gr: Πορεία στους δρόμους της Πτολεμαΐδας πραγματοποίησαν πολίτες που διαφωνούν με την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών (Bίντεο)

24 Ιανουαρίου 2019
20:59

 

Πορεία στους δρόμους της Πτολεμαΐδας πραγματοποίησαν πολίτες που διαφωνούν με την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, το βράδυ της Πέμπτης, 24/1, λίγο μετά τις 20:30. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο που μας έστειλε ο Γ. Κατσανίκος:

 

 

10 σχόλια

    • mpravo sthn omada sarissa,ta paidia eixan pathos kai synuhmmata
      den kserw pioi einai alla mas anatrixiasan me thn megalh shmaia toys kai me ton ethiko ymno
      mpravo se olo ton kosmo poy htan ekei
      sthn kozanh pote tha kanoyme???aaa kserw sthn kozanh kasmireyoyme mono…

    • ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
      ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΙΑ ΦΟΒΕΡΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΠΑΘΟΣ
      ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΙ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΑΣ
      ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ
      ΝΑ ΡΘΙΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ
      ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΑΡΙΣΣΑ,ΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΓΕΙΩΣΕΤΕ,ΕΙΣΤΕ ΠΑΛΞΚΑΡΙΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΣΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ…ΓΙΩΡΓΟΣ Κ. ΦΛΩΡΙΝΑ

  • Όπως ξέρουμε, βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών, οι Σκοπιανοί, υποχρεούνται να αλλάξουν οτιδήποτε φέρει το όνομα «Μακεδονία» σε «Βόρεια Μακεδονία» . Ο σχολιαστής λοιπόν, κατά τη συνέντευξη που έδωσε ο Ζαεφ, αναφέρθηκε στον εθνικό ύμνο των Σκοπίων, όπου όπως είπε περιέχει τη λέξη «Μακεδονία» ως χώρα, τέσσερις φορές.

    Αυτό που όλοι πρέπει να ξέρουν, είναι πως η Συμφωνία των Πρεσπών δεν προβλέπει καμία αλλαγή του εθνικού τους ύμνου. Για λόγους ιστορικούς θα παραμείνει όπως όλα δείχνουν ως σκέτο «Μακεδονία».

    Στο κείμενο του ύμνου, η «Μακεδονία» ως χώρα αναφέρεται τέσσερις φορές, ενώ γίνεται και ξεκάθαρη αναφορά σε «Μακεδόνες». Η Συμφωνία των Πρεσπών και οι συνταγματικές τροποποιήσεις προβλέπουν ότι ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξει σε «Βόρεια Μακεδονία».

    Θα τον αλλάξουν οι…γείτονές μας;

    Να πούμε ότι ο εθνικός ύμνος των Σκοπίων, που φέρει το όνομα «Ντένες ναντ Μακεντόνιγια» , το οποίο σημαίνει «Σήμερα πάνω από τη Μακεδονία», είναι καθαρά αλυτρωτικός και οι στίχοι του κάνουν σαφή αναφορά στο Κρούσεβο, την πόλη που κατέλαβαν οι Σλάβοι κατά την επανάσταση του Ιλιντεν, όπου και ήθελαν να ιδρύσουν την ανεξάρτητη «Μακεδονία».

    Διαβάστε τον και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Επαναλαμβάνουμε ότι όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών, πρέπει να αλλάξουν το «Μακεδονία» σε «Βόρεια Μακεδονία». Ποιος θα τους ελέγξει για αυτό κ. πρωθυπουργέ;

    Ντένες ναντ Μακεντόνιγια- «Σήμερα πάνω απ’ τη Μακεδονία»

    Σήμερα πάνω απ’ τη Μακεδονία γεννιέται,
    νέος ήλιος της ελευθερίας!
    Οι Μακεδόνες επαναστατούν,
    για τα δικαιώματα τους!
    Οι Μακεδόνες επαναστατούν,
    για τα δικαιώματα τους!

    Απ’την αρχή τώρα η σημαία κυματίζει,
    της Δημοκρατίας του Κρουσέβου!
    Γκότσε Ντέλτσεφ, Πίτου Γκούλι,
    Ντάμε Γκρούεφ, Σαντάνσκι!
    Γκότσε Ντέλτσεφ, Πίτου Γκούλι,
    Ντάμε Γκρούεφ, Σαντάνσκι!

    Τα Μακεδονικά όρη τραγουδούν δυνατά,
    νέα τραγούδια, νέες ειδήσεις!
    Η Μακεδονία ελεύθερη,
    Ελεύθερη ζει!
    Η Μακεδονία ελεύθερη,
    Ελεύθερη ζει!

  • ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ.
    ΣΤΗΣΟΥ ΠΑΛΙ ΣΤΑ 4 ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.