Λαϊκή Συσπείρωση: Ερώτηση προς τον Δήμαρχο Εορδαίας σχετικά με την αντισεισμική προστασία των Σχολικών μονάδων του Δήμου

25 Ιανουαρίου 2019
13:14

Προς:

Τον Δήμαρχο Εορδαίας και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους (Τομέα Τεχνικών Υπηρεσιών και Τομέα Διοίκησης και Οικονομικών

Θέμα « Αντισεισμική προστασία των Σχολικών μονάδων του Δήμου».

Πριν από μερικές ημέρες δημοσιεύτηκε σε τοπικά ΜΜΕ η είδηση ότι «Οι σχισμές «φρενάρουν» τον ανελκυστήρα στα ΕΠΑΛ» όπου αναφέρεται ότι υπάρχουν σχισμές στην τοιχοποιία, από το σεισμό του 1995. Παρ’ όλες τις επανειλημμένες επισημάνσεις μας σε όλα τα Τεχνικά Προγράμματα και τους Προϋπολογισμούς ούτε στον φετινό προϋπολογισμό δεν προβλέφτηκε ούτε ένα ευρώ για την αντισεισμική προστασία των Δημοτικών κτιρίων που περιλαμβάνουν και τα κτίρια των Σχολικών μονάδων. Πολλά Σχολικά κτίρια έχουν πολύ μεγάλη ηλικία και έχουν χτιστεί χωρίς τις υποχρεώσεις που προβλέπουν οι τελευταίοι αντισεισμικοί κανονισμοί. Μετά τον μεγάλο σεισμό του 1995 η περιοχή μας άλλαξε κατηγορία στην σεισμική επικινδυνότητα. «Αναβαθμίστηκε». Ο Δήμος όμως δεν προχώρησε ούτε σε ελέγχους στατικής επάρκειας ούτε σε στατική ενίσχυση των Σχολικών κτιρίων.

Ερωτάται ο κ.Δήμαρχος.

Παίρνοντας υπ’ όψη ότι ο σεισμός δεν προειδοποιεί τι μέτρα πρόκειται να πάρει ώστε να θωρακιστούν αντισεισμικά τα Δημοτικά κτίρια και ειδικότερα τα Σχολικά κτίρια.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Χόλμπα Αντωνία

Ένα σχόλιο

  • Παρακολουθώ εδώ και καιρό τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις της κυρίας Χόλμπα. Πάντα ουσιώδης και σωστή. Όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα, τι να πρωτοπεί κάποιος… Όταν θα γίνει το κακό, θα πέσουμε πάλι όλοι ομαδικά από τα σύννεφα και θα κλαίμε τη κακία μας μοίρα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.