«Περί σοφίας ο λόγος»: Το 2ο αφιέρωμα της Βιβλιοθήκης Κοζάνης, στη φιλοσοφία, την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου

28 Ιανουαρίου 2019
09:22

Τα αφιερώματα στη φιλοσοφία που επιμελείται και παρουσιάζει η κ. Γερούση Ελένη, εκπαιδευτικός και διδάκτορας φιλοσοφίας του ΑΠΘ, συνεχίζονται στο αμφιθέατρο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, αυτή την Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου, 2019, στις 18.00.

Στη δεύτερη εκδήλωση, θα γίνει μια βασική προσέγγιση των σημαντικότερων ερωτημάτων που θέτει η Ηθική Φιλοσοφία ήδη από την αρχαιότητα. Πιο συγκεκριμένα, θα γίνει αναφορά στην ηθική φιλοσοφία των Προσωκρατικών, των Σοφιστών, του Σωκράτη, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη. Παράλληλα, θα αναδειχθεί η σημασία και η επικαιρότητα της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας.

Επισημαίνεται ότι για να παρακολουθήσει κάποιος αυτά τα αφιερώματα δεν απαιτείται προηγούμενη εξοικείωση με τον φιλοσοφικό στοχασμό. Ακόμη, μπορεί να επιλέξει ποια θεματική ενότητα θα παρακολουθήσει καθώς κάθε συνάντηση είναι αυτοτελής.

Υπενθυμίζεται το περιεχόμενο των επόμενων δύο συναντήσεων:

  • Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου: Ηθική Φιλοσοφία ΙΙ: Κυνικοί- Επικούρειοι-Στωικοί
  • Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου: Ηθική Φιλοσοφία ΙΙΙ: Καντ -Ωφελιμισμός – Σύγχρονες θεωρίες

5 σχόλια

    • Αν έρθετε να παρακολουθήσετε θα διαπιστώσετε ότι η φιλοσοφία είναι για όλους, αρκεί αυτός που θα τη διδάξει να ξέρει και να μπορεί. Στην πρώτη συνάντηση ήρθε κόσμος όλων των ηλικιών και όλων των επαγγελμάτων. Και μια χαρά καταλάβαμε αυτά που μας είπε η κ. Γερούση

  • Νομίζω οτι στην ηθική φιλοσοφία της κλασικής περιόδου χωρα και η φιλοσοφική σκέψη του επίκουρου. Συνειδητά παραλείπεται η κατα λάθος δεν αναφέρεται ..!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.