Δήλωση 12 μελών του ΔΣ του ΕΒΕ Κοζάνης σχετικά με τα γενόμενα στην κεντρική επετειακή εκδήλωση: “Εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη μας, για την εξέλιξη της μεγάλης γιορτής της επιχειρηματικότητας. Διαφωνούμε με την απόδοση κομματικού χρώματος στην εορταστική εκδήλωση”

30 Ιανουαρίου 2019
10:32

Με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης, συναποφασίσαμε να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια της ζωής του Επιμελητηρίου μας. Στηρίξαμε την πρωτοβουλία διοργάνωσης εορταστικών εκδηλώσεων με έμφαση στην ανάδειξη σημαντικών επιχειρηματιών, και ιστοριών επιτυχίας. Συνδράμαμε με κάθε τρόπο στην πρωτοβουλία της ομάδας του Προέδρου κ. Σαρρή, δείχνοντας ενωτική διάθεση και παραμερίζοντας κάθε πολιτική, ιδεολογική ή δικαστική διαφορά μας. Άλλωστε οι αναπτυξιακοί φορείς έχουν την υποχρέωση να λειτουργούν ενωτικά και μόνο ενωτικά.

Η διαδρομή αυτή είχε πολλά προβλήματα. Προσωπικές στρατηγικές, φιλοδοξίες, έλλειμμα οργάνωσης, υπερπροβολή συγκεκριμένων προσώπων, απουσία συγκεκριμένου σχεδίου για τους εορτασμούς. Επιπρόσθετα, μπορεί κάποιος να παρατηρήσει, πως η παρούσα Διοίκηση του ΕΒΕ Κοζάνης έχει αναλωθεί σε μέγιστο βαθμό σε θέματα που αφορούν γιορτές, φιέστες, τραπέζια κλπ, και όχι σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

Δείξαμε μεγάλη ανοχή σε όλα τα παραπάνω, και συνεισφέραμε με όποιο τρόπο μπορούσαμε στα καθήκοντα που μας ανέθετε η Διοικητική Επιτροπή, σεβόμενοι τον θεσμικό ρόλο του κ. Σαρρή. Οφείλαμε να το κάνουμε, καθώς για όσο ακόμα είναι Πρόεδρος – και μάλιστα Πρόεδρος μειοψηφίας – έχουμε αποφασίσει να συνδράμουμε στις επιλογές του. Όμως, τα όσα εκτυλίχθηκαν στην κεντρική επετειακή εκδήλωση του Σαββάτου, μας υποχρεώνουν να εκφράσουμε δημόσια τη δυσαρέσκεια μας για τη διαχείριση της εκδήλωσης από τους άμεσα υπευθύνους.

Εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη μας, για την εξέλιξη της μεγάλης γιορτής της επιχειρηματικότητας. Διαφωνούμε με την απόδοση κομματικού χρώματος στην εορταστική εκδήλωση, διαφωνούμε με το ότι πήρε αντικυβερνητικό χαρακτήρα, διαφωνούμε στο ότι μέλη της Διοίκησης εξέφρασαν αιχμές εναντίον του κ. Μίχαλου, διαφωνούμε με τις βίαιες αλλαγές που έγιναν στο πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ζητήσουμε συγγνώμη από όλους όσους καλέσαμε στη γιορτή μας, και τους φέραμε σε δύσκολη θέση. Αν γνωρίζαμε πως θα υπάρξει αυτή η εξέλιξη, θα εισηγούμασταν να μην κληθούν για να αποφευχθούν οι συρράξεις μεταξύ της Ομάδας του κ. Σαρρή και των επίσημων προσκεκλημένων.

Πολλοί από τους υπογράφοντες, διαφωνούμε σε πολλά επίπεδα με την Κυβέρνηση, όμως πέραν του ότι σεβόμαστε στους θεσμούς, αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη για θεσμική συνύπαρξη και συνεργασία μαζί τους, και γι’ αυτό τους θέλουμε κοντά μας και δεν τους απωθούμε. Άλλωστε, όπως είπε και κάποιος «δεξιός» Πρόεδρος ακριτικού Επιμελητηρίου στη σαββατιάτικη ΔΕ της ΚΕΕΕ, «επιμελητήριο σημαίνει συνέργεια και συνεργασία με τους υπόλοιπους θεσμούς».

Πιστεύουμε πως μία μεγάλη επιχειρηματική εορταστική δεξίωση, η οποία γίνεται υπό την αιγίδα του Εθνικού Επιμελητηριακού Κινήματος, δεν πρέπει αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης για οποιοδήποτε ζήτημα. Η συμφωνία των Πρεσπών, η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, είναι ζητήματα που μπορούν να συζητηθούν στα επιμελητηριακά όργανα, σε πολιτικά φόρα, σε αναπτυξιακά συνέδρια, αλλά όχι σε κλίμα έντασης στις δεξιώσεις. Εμείς αυτό που θα κάνουμε σχετικά με το φλέγον θέμα, είναι να εισηγηθούμε στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ, τη διεξαγωγή θεματικής εκδήλωσης για τις επιπτώσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Ελληνική Επιχειρηματικότητα.

Το άκουσμα των όσων εκτυλίχθηκαν, προκάλεσε έντονο σχολιασμό στα επιχειρηματικά κύτταρα και εν γένει στην κοινωνία του Ν. Κοζάνης. Δεσμευόμαστε πως από εδώ και πέρα θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ανακτήσουμε το σεβασμό της επιχειρηματικής κοινότητας, ώστε να φανεί αντάξια η Διοίκηση μας, στην εκατόχρονη ιστορία μας.

Γρηγοριάδης Ιωάννης

Γρηγοριάδης Κυριάκος

Ιωαννίδης Αδάμ

Καλεντεριάδης Κοσμάς

Κάλφας Παναγιώτης

Μαλούτας Παναγιώτης

Μητλιάγκας Ιωάννης

Μόσχος Βασίλειος

Μπούρτζος Γεώργιος

Πουγαρίδης Αντώνιος

Τσαμπούρης Φώτιος

Χλιάπας Μιχάλης

16 σχόλια

  • Επιτέλους ας μας εξηγήσει κάποιος τι ακριβώς προσφέρει στην επιχειρηματικότητα το επιμελητήριο πέρα από σκαλοπάτι της πολιτικής και αυτοπροβολή για αυτούς που εκλέγονται;

    • Έχεις δίκιο δεν χρειάζεται κανένας επιμελητηριακός φορέας έκφρασης και εισηγήσεων προτάσεων σε κανέναν επιστημονικό και επαγγελματικό κλάδο. Να τα αφήσουμε όλα βορά στους κυβερνώντες.

      • Άσε τις θεωρίες για το ποιό θα ήταν το ιδανικό. Στην πράξη τα αφήνουμε όλα βορά στους κυβερνώντες, κι αν κάποιος πάει να υψώσει ανάστημα, αρχίζουν οι επιστολές υποστήριξης της κυβέρνησης.

  • Δηλαδή η πατρίδα να χαθεί από ορισμένους που ήταν και παρόντες στην γιορτή και να σφυρίζουμε αδιάφορα ότι δεν συμβαίνει τίποτα ! Αυτό εννοείται ? Πουλάνε την πατρίδα και θα σιωπουμε για να κρατηθεί χαρακτήρας ?? Όχι λοιπόν οι πολίτες… οι Μακεδόνες είναι προδομένοι και θα το φωνάζουμε παντού

    • Οι νεο προοδευτικοί όταν κάτι νιώθουν οτι δεν είναι στην κομματική γραμμή θεωρούν οτι ‘ δημοκρατικά ‘ δεν πρεπει να γίνεται. Πρεπει να σιωπούμε

  • ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΘΕΣΕΙΑΚΟΥ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΚΑΛΗΝΤΕΡΙΑΔΗ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ!!!

  • ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΗΣΑΣΤΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΕΒΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

  • Οποίος προσβάλλεται όταν ακούει επιχειρήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μάλλον εξυπηρετεί άλλους σκοπούς. Κύριοι στο επιμελητηριο δεν πήγατε για να τα πάτε καλά με τους πολιτικούς αλλά για να αναδεικνύεται τα λάθη τους και να λέτε την άποψη των επιχειρηματιών. Κρίμα που προσπαθείτε να το εκμεταλλευτείτε όλο αυτό για να χτυπήσετε τον σαρρη που καλώς τα είπε

    • Ο εορτασμός των 100 χρόνωναφορούσε το έργο του επιμελητηρίου και τις επιχειρήσεις. Δεν ήταν χώρος πολιτικής ή κομματικής αντιπαράθεσης. Θα μπορούσε ο πρόεδρος να θέσει τον προβληματισμό του για τα “μακεδονικά προιόντα” και πως μπορούν να διαφυλαχθούν, όχι να μετατρέψει την γιορτή σε αρένα κομματικής αντιπαράθεσης. Χάλασαν όλη τη βραδιά!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.