Θέμης Μουμουλίδης : “Στο αμέσως επόμενο διάστημα η Δυτική Μακεδονία, θα αποκτήσει το δικό της FILM OFFICE”

31 Ιανουαρίου 2019
16:54

 

Η Δυτική Μακεδονία σύντομα θα αποκτήσει το δικό της Γραφείο Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών (FILM OFFICE).

Σύμφωνα με την πολιτική απόφαση του Υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ. Λευτέρη Κρέτσου, στους επόμενους μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την δημιουργία και των 13 Περιφερειακών FILM OFFICES.

Για την υλοποίηση των σκοπών του Film Office απαιτείται:

  • Δημιουργία βάσης δεδομένων που θα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών για την περιοχή ( πλήρης καταγραφή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής, μνημεία, φυσικά τοπία, διαδρομές, οικοσυστήματα, βιομηχανικά κτήρια, κλπ)

  • Η ανάπτυξη δικτύου πληροφόρησης των τοπικών επαγγελματιών και επιχειρηματιών της περιοχής , μέσα από οργανωμένες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, για τις δυνατότητες δυναμικής ανάπτυξης της περιοχής με την φιλοξενία οπτικοακουστικών παραγωγών.

  • Η ανάληψη του συντονισμού, για την προσέλκυση και την εξυπηρέτηση των Οπτικοακουστικών Παραγωγών που θα επιλέγουν την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Το Γραφείο θα συμβάλλει στην διευκόλυνση επίλυσης των πάσης φύσεως ζητημάτων που προκύπτουν κατά την οργάνωση και υλοποίηση μιας οπτικοακουστικής παραγωγής: πχ. τις αδειοδοτήσεις από δημόσιες , αρχαιολογικές ή άλλες υπηρεσίες , την βοήθεια στην εξεύρεση προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, από την περιοχή , την παροχή κάθε είδους χρήσιμης πληροφορίας σχετικά με την μετακίνηση και εγκατάσταση των συντελεστών των παραγωγών κλπ.

Με την δημιουργία του FILM OFFICE , ολκληρώνεται το πρώτο απαραίτητο βήμα ώστε η περιοχή να γίνει ανταγωνιστική στον τομέα των οπτικοακουστικών παραγωγών και παράλληλα να δημιουργήσει την απαιτούμενη εξωστρέφεια.

Σε συνδυασμό μάλιστα, με την δημιουργία κινηματογραφικών στούντιο που σχεδιάζονται στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας , η περιοχή θα αποτελέσει κορυφαίο πόλο έλξης νέων επενδύσεων, θα δημιουργηθεί σημαντικός αριθμός νέων θέσεων εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων , αλλάζοντας το παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο της περιοχής.

Σημαντική επίσης θα είναι η συμβολή στο συνολικό εγχείρημα , η ολοκλήρωση των νομοθετικών εργασιών για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Στόχος του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής είναι, τον Δεκέμβριο του 2019 κατά τη διοργάνωση της συνάντησης όλων των ευρωπαϊκών FILM COMMISSION ( FORUM των European Film Commission Network), να είναι παρόντα και τα 13 Περιφερειακά Film Offices, κάτω από την ομπρέλα του Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του ΕΚΟΜΕ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμη Μουμουλίδη

Σκηνοθέτη | Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε.Κοζάνης

Μέλους Διαρκών Επιτροπών Μορφωτικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

25 σχόλια

  • Εκεί που μ’ άρεσε πιο πολύ απ’ όλα είναι εκεί που αναφέρετε ότι η περιοχή μας θα αποτελέσει κορυφαίο πόλο έλξης νέων επενδύσεων, θα δημιουργηθεί σημαντικός αριθμός νέων θέσεων εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων, αλλάζοντας το παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο της περιοχής. «Κατά την ταπεινή μου γνώμη θα το δούμε στις απόκριες μαζί με τα καρναβάλια».

  • Εκεί που μ’ άρεσε πιο πολύ απ’ όλα είναι εκεί που αναφέρετε ότι η περιοχή μας θα αποτελέσει κορυφαίο πόλο έλξης νέων επενδύσεων, θα δημιουργηθεί σημαντικός αριθμός νέων θέσεων εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων, αλλάζοντας το παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο της περιοχής. «Κατά την ταπεινή μου γνώμη θα το δούμε στις απόκριες μαζί με τα καρναβάλια».

  • Σπουδαίο γεγονός! Θα γίνουν 13 Περιφερειακά Film Offices… ΠΡΟΣΟΧΗ όσες είναι και οι περιφέρειες στην Ελλάδα! Από μόνο του το γεγονός δεν λέει τίποτα! Θα μπορούσε να είναι μοίρασμα θέσεων για λίγους “εκλεκτούς”. Τον Σεπτέμβριο 12, 2018 έλεγαν “Στην Κοζάνη το πρώτο Film Office της Ελλάδας” και διάφορα άλλα μεγάλα ενώ ήδη έχουν εγκαινιαστεί σε άλλες περιφέρειες (πχ Αττική, Θεσσαλονίκη). Just google it.

  • Φανταστεισε Film office στον αης πτολεμαιδας και απ´εξω σε λασπωμενο δρομο να περνανε οι νταλικες που κουβαλανε καρβουνο. Και τσουυυπ να σκαει μυτη απο πισω ο χολιγουντιανος σκηνοθετης με τη λιμουζινα τιγκα στην τεφρα και να μπαινει στα kailar film offices!

  • Πρέπει κάποτε ένας από όλους σας να προτείνει έστω ένα σοβαρό πράμα.

    Επειδή κουραστήκαμε, επειδή όλοι έχουμε ανέργους και αρρώστους στις οικογένειές μας και επειδή δεν αντέχουμε άλλο να ακούμε ανοησίες που βαφτίσατε οράματα.

  • Και έλεγα τι θέμα να βρούμε να βαλουμι στου φανο μας Δεν μας τουλεγες 15 ημέρες πριν. Του πρώτου βραβείο θα τσακωναμε δεν πειράζει θα το κλεισουμι για τ χρον.

  • Μπράβο! Πιάνουν τόπο τα έργα του κυρίου Βουλευτή και του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου & Τουρισμού της περιφέρειας.
    Το site που θα προσελκύσει επενδύσεις έρχεται και η ανάπτυξη είναι προ των πυλών!
    https://kozan.gr/archives/126452

  • Σε όλο το σώου αυτό θα βάλετε και την συμφωνία των πρεσπων θα γελάσουνε και οι πέτρες κ σκηνοθέτη άλλωστε εκλογές έχουμε να κάνουμε και Κανένα σώου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.