Η «Παρέμβαση» στο Ιανό της Αθήνας για τα 35 χρόνια της

1 Φεβρουαρίου 2019
09:05
Κανένα σχόλιο

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου εκδήλωση για τα 35 χρόνια κυκλοφορίας του περιοδικού Παρέμβαση, στον ΙΑΝΟ της Αθήνας. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν διακεκριμένοι άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού, μεταξύ των οποίων ο συγγραφέας κ. Βασίλης Βασιλικός, ο ποιητής κ. Τίτος Πατρίκιος, ο κριτικός λογοτεχνίας κ. Αλέξης Ζήρας, ο κριτικός λογοτεχνίας κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος και ο κ. Γιώργος Χουλιάρας, Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό. Χαιρετισμό, επίσης, απηύθυνε ο πρώην Δήμαρχος Κοζάνης, κ. Π. Κουκουλόπουλος. Για το περιοδικό μίλησαν ο Β. Π. Καραγιάννης, εκδότης της Παρέμβασης και ο Γιάννης Καραχισαρίδης, σκηνοθέτης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση του νέου βιβλίου του Β.Π.Καραγιάννη με τίτλο «Ενωμένα μυστικά» (εκδ. Γαβριηλίδης) από τον συγγραφέα Πάνο Σταθόγιαννη.

Στις αναγνώσεις ήταν η ηθοποιός Αιμιλία Υψηλάντη και στη μουσική ο πιανίστας Παναγιώτης Τροχόπουλος.

Την εκδήλωση παρουσίασε η συγγραφέας και συνεκδότρια του περιοδικού, Δήμητρα Β. Καραγιάννη.

***

Το λογοτεχνικό περιοδικό «Παρέμβαση», από το 1984 μέχρι σήμερα, σταθερός πρεσβευτής των γραμμάτων και της λογοτεχνίας, είναι ένα από τα μακροβιότερα λογοτεχνικά περιοδικά της ελληνικής περιφέρειας, με σημαντική πορεία στην πνευματική παραγωγή της Κοζάνης, της Δυτικής Μακεδονίας και της χώρας. Μετράει 190 τεύχη και έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες εκδηλώσεις πνευματικού ενδιαφέροντος στην Κοζάνη, σε όλη την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο. Έχει εκδώσει πάνω από 50 βιβλία. Το 2014 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για την προσφορά του στην Νεοελληνική Λογοτεχνία.

 

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.