Κοζάνη: Ανοίγει ο δρόμος για την σύνδεση της Τ.Κ Καταφυγίου με τις Π.Ε Ημαθίας και Πιερίας

14 Φεβρουαρίου 2017
14:42

Σε φάση υλοποίησης με τον απαραίτητο προγραμματισμό και σχεδιασμό εισέρχεται η οδική σύνδεση της Τ.Κ Καταφυγίου του Δήμου Σερβίων Βελβενδού με τις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας και Ημαθίας, ένα αίτημα ετών το οποίο επανέρχεται στο τραπέζι των συζητήσεων, ύστερα και από τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα μεταξύ των αντιπεριφερειαρχών Κοζάνης, Πιερίας και Ημαθίας. Όπως τόνισε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς το δακτυλίδι των Πιερίων που θα προσφέρει σύνδεση και τουριστική ανάπτυξη μεταξύ των τριών περιοχών είναι μήκους 27χλμ., εκ των οποίων τέσσερα χιλιόμετρα στην εδαφική αρμοδιότητα της ΠΕ Κοζάνης, για τα οποία αποφασίστηκε να υπάρξει μια προεργασία από τις τεχνικές υπηρεσίες, με στόχο σε ένα μήνα να πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας όπου θα αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα, όπως η μελέτη του πρώην Δήμου Βελβεντού και θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. Ο κ. Πλακεντάς επεσήμανε επίσης πως μετά από 7 χρόνια αποκαθίσταται η οδική σύνδεση προς την Τ.Κ  Καταφύγιου μέσου του Μπιτζινίσιου όπου έχει ολοκληρωθεί κατά 95% το φυσικό αντικείμενο της σημαντικής παρέμβασης και αναμένεται την άνοιξη η ασφαλτόστρωση η οποία ορθώς δεν έγινε τον Σεπτέμβριο. Όσον αφορά το σπίτι του Ζορμπά στο Καταφύγιο ο κ. Πλακεντάς σημείωσε πως βρίσκεται υπό κατάρρευση και η Περιφέρεια σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, αναζητά πόρους για την αποκατάσταση του.

 ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.