Κοινό Δελτίο Τύπου Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας – Συνάντηση των Βουλευτών της Δυτ. Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Υπουργό Παιδείας για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας

5 Φεβρουαρίου 2019
13:23

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Κων/νο Γαβρόγλου, πραγματοποίησαν την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019 οι:

Βουλευτής Καστοριάς και Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπία Τελιγιορίδου
Βουλευτής Γρεβενών: Χρήστος Μπγιάλας
Βουλευτές Κοζάνης: Μίμης Δημητριάδης
Θέμης Μουμουλίδης
Γιάννης Θεοφύλακτος
Γιώργος Ντζιμάνης και
Βουλευτής Φλώρινας: Κώστας Σέλτσας

Ο Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Μακεδονίας για τις πρόσφατες εξελίξεις και τη συζήτηση που έχει διεξαχθεί μετά την κατάθεση του πορίσματος της επιτροπής για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας, καθώς και για τον σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας.

Ο καθένας από τους Βουλευτές δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία και την εξέλιξη του εγχειρήματος της αναβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία και ανέπτυξε με επιχειρήματα την καλύτερη δυνατή συμβολή κάθε Περιφερειακής Ενότητας στο

εγχείρημα αυτό.

Ο Υπουργός κ. Γαβρόγλου με τον Γεν. Γραμματέα κ. Καλαντζή και τους συνεργάτες τους που παραβρέθηκαν στη συνάντηση δεσμεύτηκαν ότι θα καταλήξουν σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό τις επόμενες ημέρες.

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας

10 σχόλια

  • Δυστυχώς κ. βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κ. Λ. ιωαννίδη και κ. Καρυπίδη οι πληροφορίες μας είναι σίγουρες από Ανώτατους καθηγητές .

    Προβλέπεται τελικά και ουσιαστικά μείωση κατά 500-600
    εισαγόμενους φοιτητές στην Κοζάνη κάθε χρόνο και συνολικά μείωση
    2.500 – 3.000 φοιτητών στην πόλη .

    ΗΤΟΙ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

    Το θέμα είναι ΠΟΙΟΤΙΚΟ , οχι ο αριθμός των Σχολών
    αλλά το πραγματικό ενδιαφέρον εισαγωγής από τους φοιτητές
    .Τα στοιχεία αυτά τα έχουν τα ΤΕΙ και το Παν/μιο,
    ήτοι το πόσοι τελικά παρακολουθούν τα μαθήματα !

    πχ μιά Σχολή Χημικών Μηχ/κών είναι μηδενικού ενδιαφέροντος
    εσεις θα μπορούσατε να ορισετε σε αυτήν πχ 200 εισάγόμενους
    αλλά στην πράξη θα έλθουν ελάχιστοι !ή μηδενικοί .

    Κατανοητόν
    Ένα πολύ σωστό σχόλιο που εκθέτει τον κ Θεοφύλακτο για τους χιλιάδες φοιτητές που θα χάσει η πόλη της Κοζάνης

    • Απο την Κοζανη ( ΔΕΗ ) ξεκίνησε και η κατρακύλα μας δεν θα είχε τέλος. Οι προηγούμενοι έκαναν αγώνα για να έρθουν σχολές εδώ και τώρα Λευτέρης κλπ τις διώχνουν

      • Πες τα μεγάλε. Με την ΠΑΣΟΚΑΡΑ και τη ΝΔ φτιάχναμε τει και πανεπιστήμια όπου ήταν οι δικοί μας. Και ήμασταν και πρώτοι μάγκες. Απλά μετά δεν είχαμε να βρούμε τι θα τους κάνουμε και φύγαν στο εξωτερικό γιατι για μας μετρούν οι γκαρσονιέρες μόνο και η “ανάπτυξη” της τοπικής κοινωνίας.
        Μετά αναρωτιόμαστε γιατί κατέντησε η χώρα έτσι.
        Για να μην έχετε αυταπάτες τα ίδια κάνουν και οι συριζαίοι σήμερα. Αλλά μην προκαλείτε τουλάχιστον

  • Όταν μοιράζεις τις Σχολές σε διάφορες πόλεις για να κερδίσεις ψήφους, δεν υπηρετείς το ισχυρό πανεπιστήμιο και την Παιδεία, αλλά τα τοπικιστικά ένστικτα.

  • Συμφωνώ με τη συγχώνευση του πανεπιστήμιου και του ΤΕΙ Δ Μ αλλά διαφωνώ κάθετα με τη φημολογούμενη κατάργηση του τμήματος Μηχανικών Περιβαλοντος διότι η Δυτική Μακεδονία έχει τη μεγαλύτερη και πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία αλλά και προοπτική στο άμεσο μέλλον στον τομέα του ορυκτού πλούτου και του περιβάλλοντος .!!! Πρέπει να το λάβουν Υπ όψη και οι αρμόδιοι παράγοντες και οι. Ουλευτες της περιοχής.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.