kozan.gr: Πτολεμαΐδα: Πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης 6/2, η παρουσίαση υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Εορδαίας(Φωτογραφίες & Βίντεο)

6 Φεβρουαρίου 2019
18:30
Κανένα σχόλιο
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6-2-2019 η παρουσίαση των πρώτων 18 υποψηφίων με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Εορδαίας. Στην συγκέντρωση, που ήταν η πρώτη που πραγματοποίησε ο συνδυασμός που στηρίζεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, μίλησε η Χόλμπα Αντωνία, δημοτική σύμβουλος και εκ νέου υποψήφια δήμαρχος Εορδαίας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Θανάσης Χαστάς γραμματέας της επιτροπής περιοχής δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας.

Έχουμε το πολιτικό και ηθικό πλεονέκτημα το θάρρος να ζητήσουμε σ’αυτές τις εκλογές ο λαός να ενισχύσει ακόμα περισσότερο εκείνες τις δυνάμεις που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Είμαστε περήφανοι γιατί μείναμε πιστοί στον όρκο που δώσαμε ως Λαϊκή Συσπείρωση, ότι θα είμαστε δίπλα στο λαό της Εορδαίας στα μεγάλα και μικρά προβλήματα. Δεν τον διαψεύσαμε. Είμαστε η λαϊκή αντιπολίτευση σε ότι υποβιβάζει τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων. Συμβάλλαμε μέσα από πολλές ερωτήσεις, ανακοινώσεις, ψηφίσματα συμπαράστασης, παρεμβάσεις και προπαντός με τους αγώνες μας μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο όχι μόνο να αναδείξουμε τα προβλήματα αλλά και να αποσπάσουμε και επί μέρους νίκες.

Στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων που ήρθαν για να μείνουν εμείς δώσαμε τη μάχη στηρίζοντας λαϊκά αιτήματα, διεκδικώντας μέτρα, πιέζοντας για λύσεις-ανάσες στη δύσκολη καθημερινότητα του λαού μας που επηρεάζεται από την πολιτική του Δήμου.

Το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο που σας παρουσιάζουμε σήμερα απαρτίζεται από εργαζόμενους, άνεργους, γυναίκες, φοιτητές, αυτοαπασχολούμενους που δεν έλειψαν από καμία μάχη μεγάλη η μικρή. Τους τίτλους που έχουμε όλοι μας, τους πήραμε από τη δράση μας στο μαζικό, λαϊκό κίνημα, στην πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Σταθήκαμε πρωτοπόροι και αυτό μας το αναγνωρίζουν όλοι.

Απευθυνόμαστε με εμπιστοσύνη στον κόσμο που ζει και εργάζεται στο Δήμο Εορδαίας και τον καλούμε να ενισχύσει αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Και στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης συγκρούονται δύο γραμμές αυτή των αγωνιστών εκλεγμένων με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και αυτή των εκπροσώπων των αστικών κομμάτων που ενίοτε εμφανίζονται με τον μανδύα του δήθεν «ανεξάρτητου». Είναι τόσο ανεξάρτητοι, που από το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτικοί Σύμβουλοι τόσο της συμπολίτευσης όσο και της μείζονος αντιπολίτευσης συμμετέχουν στα κομματικά όργανα ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-ΑΝΕΛ παρ’όλο που είχαν εκλεγεί από δήθεν «ανεξάρτητα» ψηφοδέλτια. Δύο τινά συμβαίνουν. Ή ντρέπονται για τα κόμματά τους ή ψαρεύουν στα θολά νερά.

Οι συνδυασμοί, τα πρόσωπα οι επικεφαλής τους ο καθένας παίζει το ρόλο του. Το κύριο κριτήριο ψήφου δεν μπορεί να είναι μόνο ή κυρίως τα πρόσωπα, γιατί αυτό που καθορίζει την ταυτότητα και τις προθέσεις τους είναι ποια πολιτική στηρίζουν με τη δράση τους.

Κριτήριο είναι η στάση τους απέναντι στα καθημερινά εργατικά-λαϊκά προβλήματα, απέναντι στις αιτίες που τα γεννούν και τη διέξοδο από την αντιλαϊκή πολιτική.

Η στάση τους στο κεντρικό ζήτημα-ανάπτυξη από ποιόν και για ποιόν – που φέρνει στο προσκήνιο την πραγματική διαχωριστική γραμμή και με ποιόν τάσσονται/

Η στάση τους στα μεγάλα προβλήματα αλλά και της περιοχής μας, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ανταγωνισμούς που μαίνονται.

Η εκλογή περισσότερων Δημάρχων, Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων από τη Λαϊκή Συσπείρωση σημαίνει αλλαγή συσχετισμού υπέρ του λαού. Για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση στην κεντρική εξουσία. Για να εμποδίσουμε από καλύτερες θέσεις και πιο αποφασιστικά αντιλαϊκά μέτρα για την ανακούφιση και τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, των ανέργων και αυτοαπασχολουμένων.

Ο δρόμος που σας προτείνει το ΚΚΕ είναι αυτός του αγώνα και της πάλης, είναι ο δρόμος της αξιοπρέπειας. Είναι ο δρόμος που φέρνει κατακτήσεις σήμερα που ανοίγει τον ορίζοντα για μεγαλύτερες και ριζικότερες αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία μας.

Σ’ αυτό το δρόμο μας καλεί το ΚΚΕ να βαδίσουμε παίρνοντας τη σκυτάλη της 100χρονης ιστορίας μας.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο που μας έστειλε ο Γ. Κατσανίκος:

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.