Έχει δημιουργηθεί μια ομάδα ατόμων η οποία απέστειλε επίσημη ερώτηση στην ΔΕΗ για την πορεία αυτού του διαγωνισμού από τον Δεκέμβριο του 2016. Δυστυχώς κανένας μέχρι τώρα δεν έχει λάβει επίσημη απάντηση από την ΔΕΗ. Έχουμε ήδη καταγγείλει την επιχείρηση για αυτόν τον διαγωνισμό στον συνήγορο του πολίτη και βρίσκεται στην διαδικασία διερεύνησης  από αυτόν.

Για να ακυρωθεί αυτός ο διαγωνισμός πρέπει να υπάρξει ΦΕΚ ακύρωσης κάτι που πότε μέχρι σήμερα δεν έχει βγει. Συνδικαλιστες ισχυρίζονταν ότι ακυρώθηκε λόγω της συνέντευξης που υπήρχε μέσα κάτι που φυσικά δεν υφίσταται  γιατί κόλλημα της διενέργειας των συνεντεύξεων δεν υπάρχει μιας και το συγκεκριμένο θέμα ξεκαθαρίστηκε με νομοθετική πρόβλεψη, περιλαμβανόμενη στο άρθρο 12 του Ν. 3812/2009, μόνο οι προκηρύξεις που εκδόθηκαν από την 4η Οκτωβρίου 2009 και μέχρι τη δημοσίευση του Ν. 3812/2009 έπρεπε να ανακληθούν.

Όπως σχετικώς έχει κάνει δεκτό το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με την υπ’ αριθμ. 324/2010 Γνωμοδότησή του, “από τις διατάξεις των άρθρων 12 και 15 του Ν. 3812/2009 προκύπτει ότι προκηρύξεις για την πλήρωση μονίμου προσωπικού που εκδόθηκαν πριν την 4η Οκτωβρίου 2009 διενεργούνται ολοκληρωτικά βάσει του νομοθετικού καθεστώτος της προκήρυξης”. Κάποια στιγμή ο βουλευτής κ. Κασαπιδης έστειλε ερώτηση στον Ασεπ γιατί δεν βγαίνουν τα αποτελέσματα η απάντηση του Ασεπ ήταν πως δεν του τα απέστειλε ποτε η ΔΕΗ , ο Κ. Θεοφύλακτος έκανε ερώτηση στην βουλή και από όσο γνωρίζω δεν έχει πάρει καμιά απάντηση. Είναι μια υπόθεση που από οπού και να την πιάσεις βρωμάει πολύ άσχημα κάποιοι λένε ότι μπήκαν τα δικά τους παιδιά από την πίσω πόρτα…. Εμείς είμαστε αποφασισμενοι να κινηθούμε δικαστικά και να το φτάσουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο, να δοθούν ποινικές ευθύνες σε οποίον επίτηδες έχει θάψει αυτόν τον διαγωνισμό. Να κλείσω λέγοντας πως κανένας μα κανένας σε αυτήν την προσπάθεια δεν μας έχει απλώσει χέρι βοηθείας, ούτε οι δήμοι, ούτε τα εργατικά κέντρα ,ούτε τα συνδικάτα,  κανένας. Σας επισυνάπτω και την επιστολή προς την ΔΕΗ που μήνες τώρα αναμένουμε να απαντηθεί.

Με την παρούσα επιστολή ζητώ να με ενημερώσετε για τον χρόνο ανάρτησης των προσωρινών αποτελεσμάτων της ειδικότητας των τεχνιτών από τον διαγωνισμό 1/2008 καθώς και τους λόγους καθυστερήσεις που βρίσκετε σε εκκρεμότητα εδώ και χρονιά. Γνωρίζοντας ότι κόλλημα της διενέργειας των συνεντεύξεων δεν υπάρχει μιας και το συγκεκριμένο θέμα ξεκαθαρίστηκε με νομοθετική πρόβλεψη, περιλαμβανόμενη στο άρθρο 12 του Ν. 3812/2009, μόνο οι προκηρύξεις που εκδόθηκαν από την 4η Οκτωβρίου 2009 και μέχρι τη δημοσίευση του Ν. 3812/2009 έπρεπε να ανακληθούν. Όπως σχετικώς έχει κάνει δεκτό το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με την υπ’ αριθμ. 324/2010 Γνωμοδότησή του, “από τις διατάξεις των άρθρων 12 και 15 του Ν. 3812/2009 προκύπτει ότι προκηρύξεις για την πλήρωση μονίμου προσωπικού που εκδόθηκαν πριν την 4η Οκτωβρίου 2009 διενεργούνται ολοκληρωτικά βάσει του νομοθετικού καθεστώτος της προκήρυξης”. Γνωρίζοντας επίσης ότι έχετε αναρτήσει οριστικά αποτελέσματα για την κατηγορία των εργατών και έχοντας προχωρήσει στην πρόσληψη τους είναι αδύνατή η ακύρωση του διαγωνισμού γιατί ένα ΦΕΚ δεν μπορεί να ακυρωθεί μερικώς. Λαμβάνοντας υπόψιν και την απάντηση του ΑΣΕΠ στον βουλευτή Γ. Κασαπίδη ότι η ΔΕΗ δεν έχει αποστείλει στον ΑΣΕΠ ούτε προσωρινά ούτε οριστικά για την κατηγορία των τεχνιτών ερωτάμε γιατί η επιχείρηση εχει τοποθετήσει έναν διαγωνισμό από τον οποίο έχει ήδη κάνει μερικώς προσλήψεις στον πάγο ποιος και τι είναι αυτό που καθυστερεί την έκδοση αποτελεσμάτων για τις υπόλοιπες θέσεις; Με την παρούσα επιστολή ζητώ την εγγραφή ενημέρωση μου για την ημερομηνία ανάρτησης των προσωρινών αποτελεσμάτων, τον χρόνο υλοποίησης των συνεντεύξεων καθώς και τον χρόνο πρόσληψης των επιτυχόντων .