Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Εορδαΐας στη συνεδρίαση της 13ης Φεβρουαρίου 2017 χαιρετίζει και στηρίζει τον αγώνα των αγροτών και τα δίκαια αιτήματά τους.

   Είναι ένας αγώνας τεράστιος κάτω από αντίξοες συνθήκες που έχουν να κάνουν με τον φυσικό παράγοντα και τις πολιτικές επιλογές οι οποίες δεν βοηθούν στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της γεωργίας , που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας.

   Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των αγροτών οι οποίοι αγωνίζονται για την επιβίωσή τους και για την ανατροπή των αντιαγροτικών επιλογών που ακολουθήθηκαν εδώ και πολλά χρόνια.

   Ζητεί από την Κυβέρνηση να σκύψει πάνω στα προβλήματα των αγροτών δρομολογώντας λύσεις που θα τους ανακουφίσουν από τη μία και από την άλλη θα ανοίξουν νέους ορίζοντες για την εθνική οικονομία.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

      Το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας καταδικάζει τη δίωξη του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη , επειδή κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας δεν διευκόλυνε την οργάνωση της Χρυσής Αυγής να προπαγανδίσει τις φασιστικές της αντιλήψεις δίνοντάς της χώρο κατά τις βουλευτικές εκλογές του 2015 καθώς και γιατί αρνήθηκε να παραδώσει στους Χρυσαυγίτες στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των παιδιών των μεταναστών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου .

    Ο Δήμαρχος Πατρέων κινούμενος μέσα στο πλαίσιο της υλοποίησης των αποφάσεών του Δημ. Συμβουλίου, έπραξε το αυτονόητο , στην αντίθετη περίπτωση θα ερχόταν αντιμέτωπος και με τη βούληση του Δημ. Συμβουλίου και με το λαϊκό αίσθημα, κινδυνεύοντας να κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος.

     Η αγωνιστική στάση του Δημάρχου δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται μ’αυτόν τον τρόπο που προσβάλλει από τη μια τις αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας ενάντια στο φασισμό και από την άλλη ποινικοποιεί πολιτικές επιλογές για τους Χρυσαυγίτες για τη δραστηριότητα των οποίων πολλάκις ήδη έχουν αποφανθεί τα δικαστήρια .

     Απαιτούμε με βάση τα παραπάνω να σταματήσει η δίωξη του Δημάρχου Πατρέων και να αναληφθούν πρωτοβουλίες προς τη κατεύθυνση αυτή.