«Περί σοφίας ο λόγος»: Το 3ο αφιέρωμα της Βιβλιοθήκης στη φιλοσοφία, την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου

11 Φεβρουαρίου 2019
10:26
Κανένα σχόλιο

Με το τρίτο αφιέρωμα στη φιλοσοφίασυνεχίζεται τηνΤετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, στις 18.00, στο αμφιθέατρο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης η σειρά εκδηλώσεων «Περί σοφίας ο λόγος».

Τις εκδηλώσεις επιμελείται και παρουσιάζει η κ. Γερούση Ελένη, εκπαιδευτικός και διδάκτορας φιλοσοφίας του ΑΠΘ.

Την Τετάρτη θα γίνει αναφορά στην ηθική φιλοσοφία των Κυνικών, των Επικούρειων και των Στωικών. Πρόκειται για φιλοσοφικά ρεύματα που ανήκουν στην τελευταία περίοδο της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας, καθώς αναπτύσσονται κύρια κατά τους ελληνιστικούς και ελληνορωμαϊκούς χρόνους. Την εποχή αυτή η φιλοσοφία, ως γέννημα των ιστορικών συνθηκών, αναλαμβάνει έναν ‘θεραπευτικό’ ρόλο, να βοηθήσει, δηλαδή, τον άνθρωπο να βρει την ευδαιμονία, η οποία, ως υπέρτατο αγαθό, κατακτάται με την αυτάρκεια (Κυνικοί), την αταραξία (Επικούρειοι) ή την απάθεια (Στωικοί).

Αυτό που έχει ενδιαφέρον να παρατηρήσει κανείς είναι ότι στα αφιερώματα αυτά ισχύει το εξής επικούρειας προέλευσης: η φιλοσοφία είναι για όλους.

Τα αφιερώματα θα συνεχιστούν την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίουκαι το θέμα τους θα είναι: Ηθική φιλοσοφία: Καντ, ωφελιμιστές και σύγχρονες θεωρίες.

Για το περιεχόμενο των εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο θα υπάρξει νέα ανακοίνωση στο προσεχές διάστημα.

Το λογοτεχνικό αναλόγιο με τον κ. Αντώνη Παπαβασιλείου που ήταν προγραμματισμένο για την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019, στις 20.00, στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, αναβάλλεται.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.