Αδαμίδης: Θα προσβάλουμε δικαστικά όποια διαγωνιστική διαδικασία προχωρήσει για τους λιγνίτες

12 Φεβρουαρίου 2019
14:59

«Αναμενόμενη και θετική» χαρακτήρισε  την εξέλιξη,  με την οποία βγήκε άγονος ο διαγωνισμός  πώλησης λιγνιτικών μονάδων στην Μελίτη και την  Μεγαλόπολη, ο Πρόεδρος  της  ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ  Γιώργος  Αδαμίδης.

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ  Κοζάνης, ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ  επεσήμανε  ότι  «δεν  υπάρχουν  περιθώρια να προχωρήσει  η διαδικασία της πώλησης  των λιγνιτικών μονάδων με εύλογο τίμημα , αφού   οι  λιγνιτικές μονάδες δεν είναι ελκυστικές  για τους ιδιώτες επενδυτές».

Ανέφερε  ότι  «είναι αστείο το οικονομικό τίμημα που κατατέθηκε ως προσφορά στην διαγωνισμό» και  επανέλαβε ότι «η ομοσπονδία των εργαζομένων , τα συνδικάτα και το συντονιστικό των φορέων που έχει συγκροτηθεί, θα προσβάλει δικαστικά όποια διαγωνιστική διαδικασία προχωρήσει στην πώληση των  λιγνιτικών μονάδων. Ο  κ. Αδαμίδης  σημείωσε ότι  «στην σκέψη  των ενδιαφερομένων ιδιωτών επενδυτών  βρίσκεται  η  πώληση  των υδροηλεκτρικών μονάδων, κάτι που όμως δεν επιτρέπεται από την  ισχύουσα νομοθεσία και συνεπώς  πρέπει να υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση» .

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του στις ερχόμενες  βουλευτικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αδαμίδης  τόνισε ότι αποδέχεται  την πρόσκληση του Πρωθυπουργού  για  μία μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη, απέναντι στην συντήρηση , τον λαϊκισμό και την οπισθοδρόμηση του κ. Μητσοτάκη.

«Δηλώνω  παρόν σε μία τέτοια πρόσκληση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Αδαμίδης, κάνοντας και σχόλιο  για  την στάση της Ν.Δ  σχετικά με την ΔΕΗ, η οποία όπως ανέφερε «δεν λέει συγκεκριμένα το πρόγραμμα και το σχέδιο της, σε όλες  τις εξελίξεις  που υπάρχουν στην Επιχείρηση».

ΕΡΤ  Κοζάνης,

22 σχόλια

  • Και μετά ξύπνησες υποψήφιος βο(υ)λευτής του συριζα Αδαμίδη. Μόνο που δεν στα ‘πανε καλά: οι βουλευτικές εκλογές γίνονται με δικαστικούς αντιπροσώπους, δεν είναι όπως στα σωματεία σας. Και στις βουλευτικές εκλογές θα δεις πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.
    Άντε και στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, νεοφώτιστε συριζαίε!

  • Αδαμιδη η μεγάλη ευκαιρία για την ΔΕΗ, ήταν η Μικρή ΔΕΗ. Θα πουλούσε όταν οι τιμές ήταν ψηλά, θα εισεπρατε 2 δις θα έκανε ότι επενδύσεις ήθελε σε νέες τεχνολογίες και ούτε ΝΟΜΕ θα χρειαζόταν που φέρνουν χειρότερο αποτέλεσμα αφού υποχρεωνουν την ΔΕΗ να πουλά ολόκληρη την παραγωγή από τους λιγνιτη και νερά σε τιμή χαμηλότερα από το κόστος, ούτε μείωση του μεριδίου…… Δωρεάν αφού θα είχε πωληθει και το 30 % των πελατών με την μικρή ΔΕΗ.

  • στο μεσημεριανο δελτιο του σκαι ειπωθηκε οτι η δεη βρισκεται στην τραγικοτερη κατασταση της ιστοριας της κι οτι η απεγνωσμενη προσπαθεια του προεδρου της να πεισει την κυβερνηση να αυξησει τα τιμολογια και να πετσοκοψει τις εκπτωσεις των καλοπληρωτων συνεχιζεται ,το μονο που την αποτρεπει για την ωρα ειναι η προεκλογικη παρατεταμενη περιοδος κι ο λαικισμος του συριζα που ειναι στα φορτε του!

    • Στα πρόθυρα της κατάρρευσης είπε! Αλλά κάποιοι θέλουν να βαρέσει κανόνι και όχι να τη συμμαζέψουν από “μέσα”! Σε κανένα λαικιστή δεν αρέσει να μιλάει για μειώσεις περαιτέρω των μισθών και για απολύσεις ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΟΥ ΣΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΟ ΜΙΑ ΖΩΗ ,ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ!

  • Απαντώ στην πρόσκληση για τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη !!!! Πω πω φοβερός ,και ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να την εμπορεύεσαι ; κουβάλα τον εαυτό σου στο ΣΥΡΙΖΑ και άσε τις μεγαλοστομίες !! Και από λαϊκισμό μας χορτασες πρώτος Απ όλους .

  • Ώπα μεγάλε ώστε είσαι και πονηρούλης καθόσουν στο ΠΑΣΟΚ μέχρι τώρα για να απαντήσεις δήθεν στο προσκλητήριο του Τσίπρα για τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη ,ποιος ξέρει τι τους είπες εκεί για το εκτόπισμα σου !! Απορώ μετά τη μετακίνηση σου πως έκοψε πίτα το ΠΑΣΟΚ και ήταν και τόσος κόσμος .μαλλον δεν θα το έμαθαν !!!!!!!!!

  • Αλήθεια ο Φωτοπουλος πως σε υποδέχτηκε εκεί ; φαντάζομαι όχι με τις ίδιες φράσεις που ανταλλάσσατε πριν δυο χρόνια

  • ειναι αστείο το τίμημα που έδωσαν ……..δηλαδή είναι Θεμα τιμής και όχι αρχών !!! Αυτό θα πει να έχεις αρχές ! Τις παραβιάζεις μόνο Μ Ε καλό τίμημα . Μπράβο μια χαρά δουλεύεις τον κόσμο

  • Αν μας έλεγες και πως να ανοίξει η αγορά ;; πανηγυρίζεις τώρα όπως και με. Τη μικρή Δεη και αποδείχτηκε ότι πήγαν χειρότερα τα πράγματα .

  • Οτιδήποτε μεταρρυθμιστικό οι τύποι αυτοί το χαρακτηρίζουν δεξιό.Οποιοσδήποτε εκσυγχρονισμός που πρέπει να στρέψει την χώρα μας μπροστά κατασυκοφαντείται,γιατί έτσι αποκτούν ρόλο κάποιοι σαν τους γνωστούς συνδικαλιστές που με την αμάθεια τους αρνούνται να λειτουργούν με υπευθυνότητα,χειραγωγώντας και ανθρώπους που μοχθούν με την εργασία.Καιρός είναι να πάνε στο σπίτι τους.

  • Μπράβο Αδαμίδη καλά τα καταφέρατε με τον ψευτοθόδωρα! Απο 2 δις€ πήγατε το τίμημα στα 25κ€! Γιαυτο δεν σας άρεζε η μικρή δεη έ; Πουλούσε ακριβά; Για να καταλάβουμε η αμοιβή είναι μόνο το βουλευτιλίκι και το χρήσμα ή παίζει κι τίποτε αλλο

  • Ποιος μιλαει για οπισθοδρομησι………Αν δεν ηταν το ΠΑΣΟΚ θ;;;;Ας τα βλεπουν τα συντροφια σου που σε εκαναν τζαμπα μαγκα!!!!!!!!

  • Δεν πουλάει ο ΣΥΡΙΖΑ αποεπενδύει. Δεν ιδιοτικοποιει το ΠΑΣΟΚ μόνο μετοχοποιει. Που να καταλάβει ο απλός κοσμακης.καταραμενη δεκαετία του 80. Άφησες υπολείμματα.

  • Εσύ δεν ήσουν που χειροκροταγες τον ΓΑΠ και την Μπιρμπίλη, και τώρα τους κατηγορείς πονηρε πολιτευτή,τόσο οπορτουνα που θα έλεγαν και οι σύντροφοι του ΚΚΕ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.