Η Κοζάνη σταθερά πρωτοπόρα στη διαχείριση οικιακών οργανικών αποβλήτων- Συνεχίζεται και επεκτείνεται το πρόγραμμα διαλογής στην πηγή βιοαποβλήτων

12 Φεβρουαρίου 2019
15:19

 

Ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με τη ΔΙΑΔΥΜΑ συνεχίζουν και επεκτείνουν το πρόγραμμα διαλογής στην πηγή βιοαποβλήτων σε νοικοκυριά ή/και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μέχρι τις 30/6/2020 μετά τη χθεσινή σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης.

Ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2016 με εξαιρετικά αποτελέσματα και αφορά την επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης των 4 υλικών συσκευασίας (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και γυαλί) και την εγκατάσταση καφέ κάδου για την διαλογή στην πηγή των οικιακών βιοαποβλήτων.

Αντικείμενο της σύμβασης αποτελεί η επέκταση του προγράμματος ΔσΠ Βιοαποβλήτων σε περιοχές της πόλης της Κοζάνης καθώς και σε μια τουλάχιστον περιοχή εκτός του αστικού ιστού, προκειμένου να βγουν συμπεράσματα από την ανάπτυξή του σε διαφορετικού χαρακτήρα περιοχές.

Η επέκταση του υφιστάμενου δικτύου συλλογής θα γίνει αξιοποιώντας τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα της προηγούμενη δράσης. Στόχος είναι η συμμετοχή επιπλέον 250 νοικοκυριών ή/και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Μέχρι σήμερα έχουν κομποστοποιηθεί περισσότεροι από 85 τόνοι χωριστά συλλεχθέντων βιοαποβλήτων ενώ έχουν παραχθεί περίπου 6,5 τόνοι κόμποστ.

« Όταν ξεκινήσαμε το 2016 είχα δηλώσει πως η επιτυχία του προγράμματος εξαρτάται από τη συμμετοχή των δημοτών. Σήμερα, 3 σχεδόν χρόνια μετά, είμαι πολύ περήφανος που το πρόγραμμα διαλογής στην πηγή βιοαποβλήτων, οι γνωστοί μας πλέον καφέ κάδοι, έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητας για περισσότερα από 500-600 νοικοκυριά και προχωράμε στην επέκταση του σε επιπλέον 250. Στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να καλυφθεί το σύνολο της πόλης της Κοζάνης και να επεκταθούμε και στις τοπικές κοινότητες. Οι δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων είναι το μεγαλύτερο κληροδότημα στις επόμενες γενιές και είμαστε χαρούμενοι που ο Δήμος Κοζάνης πρωτοπορεί και αποτελεί καλό παράδειγμα για όλη τη χώρα» δήλωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.

8 σχόλια

  • Δεν πιστεύω να μας πείτε, εσείς του ΚΟΖΑΝΗ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ, ότι είναι δικό σας έργο η διαχείριση των απορριμμάτων…

  • Πριν ένα μήνα, όταν ανέβαιναν δημοσιεύματα με τους ξεχυλισμένους κάδους, μοκο ο δημος. Εδω ρε δεν μπορειτε στα δυσκολα να μας γλυτωσετε σπ τα σκουπίδια, να ειμαστε καθαροι στη γειτονιά μας, μας λιβανίζετε για το έργο των άλλων; και χωρίς εσένα λευτέρη, αυτό θα γίνονταν.

    • Όταν είχε δέκα μέρες κάτω από το μηδεν θερμοκρασίες και δεν περνούσε το απορριμματιφόρο και πηγαίναν οι άνθρωποι με τα πόδια στους -10 για να τα μαζέψουν αλλά αργούσαν, έβριζες το Δήμαρχο. Τώρα και χωρίς εσένα αυτά θα γίνονταν.
      Άντε καλά

    • Τιποτε δε γινεται μονο του κι ολοι εχουμε τις ευθυνες μας στα σκουπιδια. Ειμαστε απολιτιστοι. Ευτυχως που υπαρχουν εξαιρεσεις και μ αυτες προχωραμε

  • Στη συνοικία πλατάνια σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου μπορεί να υπάρχουν 5 τέτοιοι κάδοι όπως και απο τους άλλους για ανακύκλωση. Αλλες περιοχές δεν υπάρχουν να βάλετε; Πρέπει να τα μεταφέρουμε σε μεγάλη απόσταση… Κάντε κάτι επιτέλους….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.