Eσπερίδα με τίτλο «Δράσεις συνεργασίας μεταξύ ερευνητικών – ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων σε εξαγώγιμα προϊόντα με χαρακτηριστικά οικολογικής καινοτομίας», πραγματοποιήθηκε χθες 12/2, στη βιβλιοθήκη Κοζάνης

13 Φεβρουαρίου 2019
15:07
Κανένα σχόλιο

Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ως εταίρος του έργου SUPER, διοργάνωσε εσπερίδα με τίτλο «Δράσεις συνεργασίας μεταξύ ερευνητικών – ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων σε εξαγώγιμα προϊόντα με χαρακτηριστικά οικολογικής καινοτομίας» που φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο της Κοβενταρείου Βιβλιοθήκης του Δήμου Κοζάνης, στις 12 Φεβρουαρίου 2019.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 16:00 με τεχνική συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων που συμμετέχουν στο έργο όπου παρουσιάστηκε το Σχέδιο Δράσης και συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα στην παρακολούθηση του έργου στη Φάση 2.

Στη συνέχεια, στις 17:00 ακολούθησε η έναρξη της προγραμματισμένης εκδήλωσης με συντονιστή τον Επίκουρο Καθηγητή του ΤΕΙΔΜ, Δρ. Δημήτριο Στημονιάρη. Ακουλούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Κοζάνης, Κ. Ελευθέριο Ιωαννίδη, ο οποίος συνεχάρη τους συμμετέχοντες του προγράμματος SUPER και τον Αντιπρύτανη του ΤΕΙΔΜ, Δρ. Στέργιο Μαρόπουλο.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τις προγραμματισμένες παρουσιάσεις των προσκεκλημένων ομιλητών, με έμφαση σε επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας και τη διεθνοποίηση των προϊόντων τους με οικολογικά χαρακτηριστικά.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος ομιλητής, Κ. Αθανάσιος Μπαγκατζούνης, Διευθύνων σύμβουλος της «Μάρκος Μπαγκατζούνης και Υιοί ΑΕΒΕ», μίλησε για την αειφορική αξιοποίηση των υπολειμμάτων των εγχώριων αρωματικών φυτών στην παραγωγή ζωοτροφών.

Επόμενος ομιλητής ήταν ο Κ. Νικόλαος Μαλίνης της Herbs and Oils, όπου ανέλυσε τις ευκαιρίες και τις απειλές της διείσδυσης των αρωματικών φαρμακευτικών φυτών και αιθέριων ελαίων στην παγκόσμια αγορά.

Τον κύκλο των επιχειρήσεων έκλεισε με ομιλία του ο Κ.Κωνσταντίνος Νίκου, εκπρόσωπος του Κτήματος ΆΛΦΑ με θέμα «Τα επόμενα σύγχρονα εργαλεία στην υπηρεσία της μεταποίησης σήμερα».

Τέλος, ακολούθησαν παρουσιάσεις σχετικά με την υποστήριξη της διεθνοποίησης και της εφαρμογής οικολογικής καινοτομίας σε προϊόντα της Δυτικής Μακεδονίας, από τον Αναπληρωτή Καθηγητή του ΤΕΙΔΜ, Δρ. Δημήτριο Τσιαμήτρο και το Περιφερειακό Σχεδίο Δράσης για τη Δυτική Μακεδονία του έργου SUPER, το οποίο στοχεύει στη βελτίωση της ενσωμάτωσης των Περιβαλλοντικά Βιώσιμων Καινοτομιών (ESIs) από τις Μικρο-Μεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ), από τον Κ. Κωνσταντίνο Καραμάρκο, Εμπειρογνόμωνα Αστικής και Περιφεριακής ανάπτυξης.

Το έργο SUPER χρηματοδοτείται από το Interreg Europe και από Εθνικούς Πόρους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.