Η βράβευση του Γυμνασίου Ανατολικού Εορδαίας, από το ΙΚΥ, για τη δράση “Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών” και η παραλαβή του δώρου (ένας διαδραστικός πίνακας)

14 Φεβρουαρίου 2019
06:10
Κανένα σχόλιο

 

Η Δράση «Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών» (European Language Label) αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα της πολυγλωσσίας που αποσκοπεί στην ανάδειξη καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας και εκμάθησης γλωσσών με απώτερο στόχο τη συνολική αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στον τομέα των γλωσσών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών είναι μια διάκριση που απονέμεται σε φορείς και μεμονωμένα άτομα που επιτυγχάνουν να αναπτύξουν εργαλεία και να εφαρμόσουν μεθόδους διδασκαλίας που μπορούν να αποτελέσουν καλές πρακτικές και να υιοθετηθούν σε γλωσσικά περιβάλλοντα διαφορετικά από αυτά που αναπτύχθηκαν.

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ για τους τομείς Εκπαίδευσης και Κατάρτισης υλοποιεί τη Δράση «Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών» και θέτει τις Εθνικές Προτεραιότητες για τη διδασκαλία των γλωσσών. Μετά από σχετική εθνική πρόσκληση υποβολής προτάσεων, οι προτάσεις που υποβάλλονται αξιολογούνται από ειδικούς στη διδασκαλία ξένων γλωσσών ως προς το περιεχόμενό τους, τον βαθμό ανταπόκρισής τους σε συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και τη συνάφειά τους προς τις τεθείσες ευρωπαϊκές και εθνικές προτεραιότητες.

Το Γυμνάσιο Ανατολικού Πτολ/δας συμμετείχε στη δράση «Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών» στον άξονα «Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση Γλωσσομάθειας» με το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της διδασκαλίας της γαλλικής γλώσσας με τίτλο: «À la découverte des habitudes alimentaires des français et des grecs : Une aventure très délicieuse! Ανακαλύπτοντας τις διατροφικές συνήθειες Γάλλων και Ελλήνων: Μια γευστική περιπέτεια!» και διακρίθηκε με έπαινο. Επιβραβεύτηκε η συστηματική προσπάθεια πιστοποίησης των μαθητών μέσα από τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις Γλωσσομάθειας για τη γαλλική γλώσσα. Η απονομή έγινε την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 στην αίθουσα Jacqueline de Romilly του Υπουργείου Παιδείας από την Υφυπουργό Παιδείας κ. Τζούφη Μερόπη. Το σχολείο εκπροσωπήθηκε από την κ. Αθηνά Βαρσαμίδου, καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας και τον κ. Κουβά Δημήτριο, καθηγητή Μαθηματικών. Την Τετάρτη 06 Φεβρουαρίου 2019 παραλάβαμε με πολλή χαρά τον διαδραστικό πίνακα που μας δώρισε του Υπουργείο Παιδείας και το ΙΚΥ για την επιτυχία μας στον διαγωνισμό!

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας που συμμετείχαν με ενθουσιασμό στη δράση και πετύχαμε αυτή τη σημαντική διάκριση!

Ο Δ/ντής Η συντονίστρια της δράσης

Χ. ΠΡΑΠΑΣ ΒΑΡΣΑΜΙΔΟΥ ΑΘΗΝΑ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.