kozan.gr: Έκανε αίτηση να αποζημιωθεί από το δήμο Κοζάνης, για φθορά που, όπως ισχυρίστηκε, προκλήθηκε στο αυτοκίνητό της, από ανωμαλία του οδοστρώματος, στην Τ.Κ. Αργίλου, όμως η αίτησή της απορρίφθηκε

14 Φεβρουαρίου 2019
17:08

 

Αίτηση για να αποζημιωθεί από το δήμο Κοζάνης, για φθορά που προκλήθηκε στο αυτοκίνητό της και συγκεκριμένα στον εμπρόσθιο τροχό, από ανωμαλία του οδοστρώματος, κινούμενη την 31-1-2019 στην Τ.Κ. Αργίλου του δήμου Κοζάνης, κατέθεσε συμπολίτισσά μας.  Όπως αναφέρει στην αίτησή προς το δήμο και τη σχετική δήλωση που υπέβαλλε η ίδια στις 4-2-2019 στο τμήμα Τροχαίας Κοζάνης, ισχυρίζεται ότι κατά την 31-1-2019 κινούμενη με το αυτοκίνητο της, με κατεύθυνση από τον Κλείτο προς την πόλη της Κοζάνης, πλησίον του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου, υπέστη υλικές ζημιές στο αυτοκίνητό της και συγκεκριμένα στον εμπρόσθιο αριστερό τροχό, από την ύπαρξη λακκούβας στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του kozan.gr, που παρουσιάζει το θέμα, ο εν λόγω ισχυρισμός της αιτούσας δεν έγινε δεκτός, από τη νομική υπηρεσία του δήμου Κοζάνης, αφού, όπως υποστηρίζει, πέραν της γενικής κι αόριστης αναφοράς του συμβάντος από την ίδια, δεν προκύπτει από κανένα άλλο στοιχείο. Η τυχόν ζημιά που ισχυρίζεται ότι υπέστη η συμπολίτισσά μας, όπως αναφέρεται και στο ∆ελτίο Ατυχήματος Υλικών Ζημιών του τμήματος Τροχαίας Κοζάνης, είναι μονάχα κατά δήλωσή της και επομένως δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει από μόνο του, ευθύνη του δήμου Κοζάνης. Η άποψη της νομικής υπηρεσία καταλήγει με τ’ ότι: “η διεκδίκηση οποιασδήποτε αποζημίωσης για παρόμοια περιστατικά , θα πρέπει να ασκηθεί αγωγή στα αρμόδια ∆ικαστήρια και αυτή μπορεί να καταβληθεί μόνον κατόπιν τελεσίδικης ∆ικαστικής Απόφασης”.

kozan.gr – Φωτογραφία αρχείου

15 σχόλια

  • που πας να τα βαλεις με το κρατος…μονο οταν ειναι να στα παρει γνωριζει το ονομα και τη διευθυνση σου ,αλλιως δεν υφιστασαι…

  • Και οχι μονο στον αργιλο.εγω που ηρθα σημερα απο ποντοκωμη ηταν ολες οι λακουβες κλειστες.ειπα κι εγω πως το επαθαν.

  • Δηλαδή, σύμφωνα με τη νομική υπηρεσία, κάθε φορά που πατάτε σε λακούβες και παθαίνετε ζημιές, πρέπει να έχετε και μάρτυρες… βρε δεν ντρεπόμαστε… υπήρχε ή δεν υπήρχε η λακούβα; αυτό είναι το θέμα…

  • Όταν πέφτεις σε λακκούβα και σπας ζάντα ή λάστιχο καλείς Τροχαία επιτόπου να βεβαιώσει το συμβάν. Και τότε ας λέει ό,τι θέλει κάθε νομική υπηρεσία.

  • Ο δήμαρχος μόνο να εφαρμόζει τον αντικαπνιστικο νόμο ξέρει,τον κάνουν θεό,και μετά όλα καλά.Μπραβο έτσι θα πάμε μπροστά

  • Την ώρα του συμβάντος, αν καλούσε την Τροχαία, ώστε να κατέγραφε το συμβάν, και φωτογράφιζε την ζημιά δίπλα στην λακούβα, πιστεύω θα ήταν καλυμμένη. Και ίσως έτσι, θα μπορούσε να αποφύγει τα δικαστήρια!

  • Η υπηρεσια εχει δικιο, οσο παραξενο κι αν μας φαινεται.
    Σε αυτες τις περιπτωσεις φωναζεις περα απο την οδικη βοηθεια και την τροχαια για να καταγραψει επι τοπου το συμβαν, διαφορετικα ο οποιοσδηποτε για οποιαδηποτε ζημια (φταιει δεν φταιει ο Δημος) θα προσεφευγε για αποζημιωσεις.

  • Ο συμπαραστάτης του πολίτη, εκει στον δήμο, τί κάνει; δεν μπορεί να υπερασπιστεί το δίκιο του δημότη;γιατί σίγουρα, όλοι το ξέρουμε από την εικόνα που έχουν οι δρόμοι, δίκιο υπάρχει. Το να προκύψει 9 το δίκιο εννοώ ) δεν είναι εύκολο. Όμως γι αυτό δεν έγιναν αυτοί οι θεσμοί; για το δίκιο και όχι για να καλύπτονται απλά θέσεις!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.