ΕΛΠΙΔΑ: Καλώς ήρθατε στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδη

15 Φεβρουαρίου 2019
08:54

 

Ο κ. Γιώργος Κασαπίδης υποδεχόμενος, πρόσφατα, τον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Μητσοτάκη στην περιοχή μας, στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανεργία, το δημογραφικό, στο έλλειμμα της Περιφερειακής Αρχής, την μη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων  και την ανάγκη για ανάπτυξη στη Δυτική Μακεδονία.

Είναι αλήθεια πως τα λεγόμενα του προκάλεσαν έκπληξη καθώς τον ακούσαμε για πρώτη φορά να αναφέρεται στα μεγάλα προβλήματα της περιοχής, κάτι που δεν έκανε τόσα χρόνια ως βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, έστω και αν υποχρεώθηκε να πληροφορηθεί τα μεγάλα και φλέγοντα ζητήματα της περιοχής μας, λόγω της υποψηφιότητας του για τη θέση του Περιφερειάρχη.

Ανάγκα και οι Θεοί πείθονται, φυσικά. Αλλά πώς η ανάγκη να καλύψει τόσο χαμένο έδαφος, μιας μακροχρόνιας «απουσίας» απ’  ό,τι έκαιγε και συντάραζε τον τόπο, τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια;

Τα χρόνια που εξ αιτίας του κ. Καρυπίδη και της ομάδας του η Περιφέρεια μας:

         Είναι τελευταία σε όλους τους δείκτες της οικονομίας

         Το ΑΕΠ της κατακρημνίστηκε

         Η ανεργία εκτοξεύτηκε  

         Οι μισοί πόροι του ΕΣΠΑ 2007-2013 χάθηκαν

         Η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ 2014-2020  είναι στον πάτο

         Οι πόροι του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης είναι παγωμένοι

         Η ΔΕΗ ξεπουλιέται.

Όλα αυτά που προσπαθήσαμε με δημόσιες τοποθετήσεις μας να τα αποτρέψουμε. Άλλοτε προκαλώντας έκτακτες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, άλλοτε καταγγέλλοντας τα φαινόμενα διαφθοράς και άλλοτε συμμετέχοντας σε κινητοποιήσεις.

Αγώνες που δόθηκαν τεσσεράμισι χρόνια τώρα, για τους οποίους απευθύναμε προσκλητήριο προς όλους.

 Το ποιοι συμμετείχαν είναι γνωστό. Ο κ. Κασαπίδης, δυστυχώς, δεν δήλωσε ούτε μια φορά παρόν.   

 Απουσίασε όταν: 

  • χάθηκαν το 2015 τα  230εκ€ από το ΕΣΠΑ

  • η κυβέρνηση δέσμευσε τα αποθεματικά της περιφέρειας ΄

  • το έργο της Πανεπιστημιούπολης καθυστερούσε να ξεκινήσει

  • διασπαθιζόταν δημόσιο χρήμα με το «Κερνάμε Ελλάδα», το πολυμηχάνημα της Καστοριάς, τις δωρεές και τις απευθείας αναθέσεις

  • σημαντικά έργα ακυρώνονταν και απεντάσσονταν από το ΕΣΠΑ 

  • καθυστερούσε επικίνδυνα η μεγάλη επένδυση της Πτολεμαΐδας V 

  • αυξήθηκαν με Νόμο τα διόδια στην Εγνατία που θα τριπλασιάσουν το κόστος μετακίνησης για τους Δυτικομακεδόνες 

  • χάθηκαν τα βιολογικά προϊόντα το 2017 γιατί απλά το υπουργείο έκανε μικροπολιτική με τις παρατάσεις

  • εξανεμίστηκε η εξισωτική αποζημίωση για την ορεινή κτηνοτροφία.

 

Ποια πρωτοβουλία ανέπτυξε ο κ. Κασαπίδης  

  • για το ξεπούλημα της ΔΕΗ και το ότι αποφασίστηκε να βγει στο σφυρί χωρίς κατώτατο τίμημα και καμία διασφάλιση;

  • για τους κατοίκους της Πτολεμαΐδας και του Αμυνταίου που αγωνιούν για τη συνέχιση της λειτουργίας της τηλεθέρμανσης;

  • για τους κατοίκους της Ακρινής που τεσσεράμισι χρόνια τώρα εμπαίζονται;

 

Πώς αντιμετώπισε ο κ. Κασαπίδης το γεγονός ότι μεγάλα αναπτυξιακά έργα του Νομού του, όπως η Βόρεια Ζώνη Πολυφύτου, τα αρδευτικά της Εορδαίας, ο κάθετος διευρωπαϊκός άξονας, δεν προχωρούν, αν και τα έχει μεγάλη ανάγκη ο τόπος;

 

Τι έκανε βλέποντας ότι:

  • παραμένουν παγωμένα από το 2014 και αναξιοποίητα τα 47εκ€ του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που εκχωρήθηκαν στην Περιφέρεια;

  • δεν πήγε ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ στις επιχειρήσεις του τόπου;

  • το Φυσικό Αέριο έμεινε μόνο στα χαρτιά;

 

Και να φανταστεί κανείς πως σ’ αυτή τη μεγάλη σειρά των προβλημάτων είναι και πολλά που σχετίζονται άμεσα με τον τομέα που ο κ. Κασαπίδης ασχολείται χρόνια!

 

Δεν αναφέρουμε όλα τα παραπάνω επειδή πιστεύουμε πως το μέλλον του τόπου μας είναι υπόθεση ενός ανθρώπου.

 

Κάθε άλλο.

 

Πιστεύουμε όμως πως ο τόπος έχει ανάγκη από γνώση και εμπειρία, από εξωστρέφεια και αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Ευρώπης των Περιφερειών, από ανθρώπους που γνωρίζουν σε βάθος και σε όλες τους τις διαστάσεις τα προβλήματα και έχουν σχέδιο για να τα λύσουν.

 

Αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη και, κυρίως, δεν μπορεί να γίνει από ανθρώπους που ενώ δεν ήθελαν να υπηρετήσουν την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση αναγκάστηκαν να στραφούν σε αυτήν με στόχο την εξυπηρέτηση μόνο προσωπικών επιδιώξεων.

 

Είναι ένα έργο που το έχουμε ξαναδεί, πριν τεσσεράμισι χρόνια, με καταστροφικά δυστυχώς αποτελέσματα.

 

Οι πολίτες δεν θα το επιτρέψουν δεύτερη φορά.

 

Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Περιφερειακή Σύμβουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ

Υποψήφια Περιφερειάρχης

Γραφείο Τύπου

34 σχόλια

  • ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕΣ.ΕΣΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΩΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΕΣ.ΣΤΑΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.

    • όχι οτι υπάρχει ελπίδα να καταλάβεις, γιατί είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία, αλλά έτσι για την ιστορία οπουδήποτε ψάξεις για στοιχεία της περιόδου που ήταν Γραμματέας ΕΣΠΑ θα διαβάσεις ότι “Κατά το διάστημα που είχε την ευθύνη για το ΕΣΠΑ, οι εντάξεις έργων έφθασαν στο 121 %, δηλαδή ~90% περισσότερο από τον Δεκέμβριο του 2010, οι συμβάσεις στο ~70%, δηλαδή ~80% περισσότερο από τον Δεκέμβριο του 2010, κυρίως όμως αυξήθηκε η απορρόφηση του ΕΣΠΑ, από το 17,4% στο 40% και κάλυψε όλους τους μνημονιακούς της στόχους για το ΕΣΠΑ.

      Η Ελλάδα στο διάστημα αυτό εκτοξεύτηκε από την 18η θέση, στην 7η θέση στο ΕΤΠΑ και στην 9η θέση στην απορρόφηση των κοινοτικών πόρων συνολικά, πολύ πάνω από το κοινοτικό Μ.Ο των 27 Κρατών Μελών, αποσπώντας τα εύσημα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον αρμόδιο Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης.”

      • Μελετημένος! Ξέρεις κανέναν που στον απολόγισμό του να μην είχε να επιδείξει σπουδαίο έργο;;;;
        Κι όμως ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΜΕ!!!!!
        Η εξήγηση:
        – απέναντι στο συλλογικό, κυριάρχισε το
        ατομικό
        – απέναντι στο εθνικό, νικητής ήταν το κόμμα.
        Κι άντε γύρευε σήμερα πατρίδα, οικονομία, ευημερία….

  • Η πολύ καλή και παλιά τεχνική του “Χτυπάμε τον πρώτο για να πάρουμε λίγο από τη λάμψη του” Σας θεωρούσα πιο σοβαρή κυρία Ζεμπιλιάδου. Τελικά δεν πείθετε…

  • ειτε τον αρέσει είτε όχι τον Κασαπίδη θα αναγκαστει να απολογηθεί για το 15 χρόνια απραξίας και απουσίας του απο την περιοχη !!!

  • ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΛΛΑ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗ ΕΧΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ

      • Με λίγα λογια θα ψηφίσω Κασαπίδη γιατι ειμαι πρόβατο στο μαντρί και μετά θα καλέσουμε την Ζεμπιλιάδου να μας σώσει! Γιατί πιστεύεις οτι ηΖεμπιλιάδου θα δεχθεί να κάνει την μπουγάδα για να την βγάλει καθαρή ο Κασαπίδης ; Οι ικανοί και οι άριστοι πρέπει να βγουν στην Περιφέρεια. Ψηφίζω Ζεμπιλιάδου γιατι δεν είμαι πρόβατο και δεν τρώω σανό

  • Γεωργία τον σιδέρωσες ! Έτσι είναι κύριε Κασαπίδη δεν ακούμπησες τον Καρυπίδη όταν ξεπουλούσε τα πάντα. Και καμάρωνες με τον Αδαμόπουλο στην Καστοριά …

  • Μπράβο σας κυρία Ζεμπιλιαδου. Ξεκάθαρα λόγια. Αλλά έχετε και ένα άδικο, ο κύριος κασαπίδης ήταν ΠΑΡΩΝ στη βουλή και ψηφιζε πάντα ΠΑΡΩΝ (ποτέ ΝΑΙ ή ΟΧΙ) Ποτέ δεν πήρε ξεκάθαρη θέση για ζητήματα που ερχόταν για ψήφιση στη βουλή….. Άρα και δω θα είναι απλά ΠΑΡΩΝ….

  • Γεωργια παρε μαζι σου στην καστορια αυτον που λες οτι ειναι οτι καλυτερο και θα σαρωσεις.Δεν ξερω αν ειναι διαθεσιμος ψαξτο και αν γινει τα νουμερα σου θα εκτοξευτουν.

  • Αγαπητή κυρία Ζεμπιλιάδου, κάθε φορά που σας βλέπω στην τηλεόραση και διαβάζω αυτά που λέτε, όλους εσάς που κατέχετε σημαντικές θέσεις στη διοίκηση αυτής της περιοχής, αναρωτιέμαι… το αβγό έκανε την κότα ή η κότα το αβγό. Όλοι εσείς που ασχολείστε και καθορίζετε τα σημαντικά αυτού του τόπου, που έχετε τη δύναμη να διαμορφώσετε την τύχη αυτού του τόπου, να πάρετε σημαντικές αποφάσεις και να φέρετε την ανάπτυξη σε αυτόν τον τόπο, αναφέρεστε σαν να μην έχετε καμία ευθύνη για όσα συμβαίνουν. Για κάθε δημόσιο λειτουργό που δεν εργάζεται όπως οι συνθήκες το επιβάλουν, υπάρχουν τουλάχιστον 10 άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα. Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι στην Περιφέρεια είστε 200 υπάλληλοι, που κατά την άποψη μου το μόνο που κάνετε είναι να “κολλάτε” κάθε προοπτική αυτού του τόπου, να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι για τουλάχιστον 2000 χαμένες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Κάντε τον αντίστοιχο υπολογισμό για όλους εσάς που εργάζεστε σε άλλες υπηρεσίες, πολεοδομία, ΠΕ Κοζάνης, Δήμους, Σχολεία κλπ και με απλά μαθηματικά θα βρείτε πόσους άνεργους έχει αυτός ο τόπος στον ιδιωτικό τομέα.

  • Ξανά μπράβο κυρία Ζεμπιλιαδου. Ήσασταν η μόνη που έκανε αντιπολιτευση τέσσερα χρόνια, τεκμηριωμενα. Δακης δεν υπήρχε πουθενά, Κασαπίδης “αναγκαστικά” τον βάλανε για υποψήφιο, άρα καταλαβαίνουμε τι έγινε στο παρασκήνιο…. (15 χρόνια βουλευτής είδαμε τι έκανε.. παντα ΠΑΡΩΝ, ούτε μια φορά υπουργείο) Καλή επιτυχία κυρία Ζεμπιλιαδου. Τώρα θα σας ψηφίσω.

    • Πραγματικά η μόνη που έκανε αντιπολίτευση με την έννοια του έλεγχου οι άλλοι πετούσαν αετό γιατί δεν πληρώνεται κάποιος για να κάνει ελέγχους. Ο Κασαπίδη δεν έκανε ποτέ αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί είχε σίγουρη την πρώτη θέση χωρίς να τρέξει για το κόμμα και γι αυτό τον πέταξαν έξω

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.