Σε νέο αδιέξοδο έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στα πρώην σούπερ μάρκετ «Καρυπίδη» καθώς παρά τις δικαστικές προσφυγές αλλά και τις πολιτικές πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να τους δώσουν ανάσα και αν μη τι άλλο επίδομα ανεργίας αυτές έχουν τελματώσει.

Όπως τόνισε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κοζάνης η Πρόεδρος Εμπορίας και Τροφίμων Ν. Κοζάνης και εκπρόσωπος των εργαζομένων κα. Σούλα Καρανάτσιου μετά την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό για την μη καταβολή του δώρου των εργαζομένων το Χριστούγεννα του 2016, όπου πρωτοδίκως η ιδιοκτησία των σούπερ μάρκετ είχε καταδικαστεί σε 64 μήνες, ποινή που μειώθηκε σε 10 μήνες εξαγοράσιμη προς εξόφληση  σε δύο χρόνια σε τέσσερις ισόποσες δόσεις, οι εργαζόμενοι νοιώθουν πως δεν υπάρχει δικαιοσύνη και ο άνθρωπος που τους χρωστά κυκλοφορεί ελεύθερος σε Ελλάδα και εξωτερικό όσο αν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Το παράδοξο βέβαια όπως σημείωσε η κ. Καρανάτσιου είναι πως οι 1.300 εργαζόμενοι της εταιρείας από τον Μάρτιο του 2016 μέχρι και σήμερα δεν έχουν απολυθεί με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λάβουν ούτε επίδομα ανεργίας. Όσον αφορά το πρόγραμμα διεξόδου που είχε υποσχεθεί ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Κοζάνη, το οποίο θα παρείχε ποσό κοντά στα 1.000 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση και επίδομα για κατάρτιση δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί παρά το γεγονός ότι υπήρχε δέσμευση για έναρξη του στα μέσα Φεβρουαρίου.

ΕΡΤ Κοζάνης