H oμιλία του βουλευτή Κοζάνης Γ. Θεοφύλακτου στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος (Βίντεο)

15 Φεβρουαρίου 2019
18:14

Με το μείζον ερώτημα:

  • Ποιος έφταιξε για την οικονομική καταστροφή της χώρας μας το 2010;

αλλά και το:

  • Mπορούσε να αποτραπεί η καταστροφή;

ξεκίνησε την ομιλία του από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης κ. Γιάννης Θεοφύλακτος.

Για να τονίσει στη συνέχεια ότι: «Οι εγκληματικές πολιτικές των δυο κομμάτων Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια οδήγησαν στην πτώχευση του κράτους, στη μείωση μισθών και συντάξεων, στην αύξηση της ανεργίας (θλιβερή πρωτιά η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας) και στη φυγή χιλιάδων νέων στο εξωτερικό.» Και πιο κάτω: « Ναι, μπορούσε να αποτραπεί η καταστροφή αλλά και οι συνέπειές της, αφού το Σύνταγμά μας διέθετε τη θεσμική θωράκιση γι’ αυτό».

«Δεν αποφεύχθηκε όμως η καταστροφή» επεσήμανε ο κ. Θεοφύλακτος «γιατί καταστρατηγήθηκαν από τους κυβερνώντες (ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ.) τα ίδια τα άρθρα του Συντάγματος που προβλέπουν ότι όλες οι εξουσίες ασκούνται υπέρ του λαού. Ακόμα και η 4η εξουσία, ο τύπος και τα ΜΜΕ, αντί να ελέγχει, διαπλέχθηκε με τις υπόλοιπες εξουσίες.» Για να συμπεράνει ότι : «ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. προσπαθούν τώρα να αποφύγουν τις τεράστιες ευθύνες τους φορτώνοντας τις δικές τους ευθύνες στο λαό!».

«Θωρακίζοντας λοιπόν το Σύνταγμα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της λαϊκής κυριαρχίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων ο κ. Θεοφύλακτος αναρωτήθηκε:

  • Δεν πρέπει λοιπόν να αλλάξει το άρθρο 86 του Συντάγματος περί (μη) ευθύνης Υπουργών;

  • Δεν πρέπει να προστατευθεί συνταγματικά ο δημόσιος έλεγχος των βασικών κοινωνικών αγαθών, όπως το νερό και η ηλεκτρική ενέργεια;

  • Δεν πρέπει να αναγνωριστεί συνταγματικά η εγγύηση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης για όλους ή το δικαίωμα στην Υγεία;

  • Δεν πρέπει να κατοχυρωθούν ο περιορισμός της βουλευτικής θητείας, το αναλογικό σύστημα στις εκλογές, τα τοπικά δημοψηφίσματα, οι λαϊκές συνελεύσεις;

Αυτή είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και αν μας ψηφίσει ο κόσμος στις εθνικές εκλογές, αυτά θα περάσουν στο Σύνταγμα.

Κλείνοντας ο κ. Γιάννης Θεοφύλακτος, αναφερόμενος στις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας τόνισε ότι δεν πρέπει να είμαστε φοβικοί με τις επερχόμενες αλλαγές και ότι στο επικείμενο νομοσχέδιο (το οποίο έχει την στήριξη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμου) διασφαλίζονται πλήρως τα δικαιώματα των κληρικών. Το θετικό κλίμα ήδη φαίνεται από τις εκατέρωθεν δηλώσεις και το αποτέλεσμα θα είναι ωφέλιμο και για τις δυο πλευρές. Εξάλλου σύμφωνα με τον Βουλευτή κ. Θεοφύλακτο: «Στην Ελλάδα όταν η Αριστερά συνδιαλέγεται και συνεργάζεται με την εκκλησία, τότε δημιουργείται ένα εκρηκτικό μείγμα Δημοκρατίας-λαϊκότητας-αγωνιστικότητας-αλτρουϊσμού”.

Με εκτίμηση,

Από το γραφείο του Βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ),

Γιάννη Θεοφύλακτου

34 σχόλια

  • Πέρασε ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ η αναθεώρηση του κατάπτυστου άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών, το άρθρο της διαφθοράς και της διαπλοκής.
    Το άρθρο του Βενιζέλου δηλαδή………

    • 16 δις δρχ έφαγε το ΠΑΣΟΚ σαν κόμμα μόνο το 2000. Βάλε με το μυαλό σου πόσα έφαγαν τα κομματόσκυλα, υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς, φαρισαίοι κλπ. Πολλαπλασίασε επί 30 και βγάζεις 3 μνημόνια και χρέη μέχρι να σβήσει ο ήλιος…

    • Το ΠΑΣΟΚ χρωστά κοντά €200 εκατ.και η ΝΔ 150 που δεν θα πληρώσουν ποτε και θα τα φορτώσουν στην πλατη του Ελληνικου λαου. Αυτος ο Σημίτης ποτε θα νιωσει την ανάγκη να πει μια κουβεντα για ολα αυτα;

  • Να καταργηθεί το άρθρο 16, να ιδρύσει ιδιωτικό πανεπιστημιο η ΝΔ, να διδάσκει δημοσιογραφια ο Μπογδανος, ιστορία ο Γεωργιάδης, ρητορική ο Μητσοτάκης και οικονομικά ο Στουρνάρας, να δούμε επιτέλους λίγη αριστεία σε αυτόν τον τόπο!

    • Ας ιδρύσει κι ένα ο σύριζα όπου θα διδάσκουν οτι στη Σμύρνη έγινε συνωστισμός, οτι τα Βουλγάρικα είναι Μακεδονικά κι οτι οι 100 νεκροί στο Μάτι είναι ψέμματα του Σκάι.

    • Ενώ τώρα τα κρατικά βρίσκονται στο έλεος των αναρχικών και των κουκουλοφορων, δεν γίνεται σχεδόν ποτέ μάθημα και η κατάταξη τους σε παγκοσποιο επίπεδο είναι στο τέλος της λίστας. Αυτό εσύ το θεωρείς πανεπιστημιο, μόνο σε χώρα που κυβερνά αριστερά συμβαίνουν…

  • ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΙΔΕΙΑ ( ΙΣΤΟΡΙΑ)

    Στόχος : Να επιβραβεύσουμε εμείς τους μύθους των γειτονικών εθνών, αλλά να σβήσουμε, να μηδενίσουμε τελείως το δικό μας έθνος !!

  • «Αν έχει η οικογένειά σου λεφτά, θα μάθεις γράμματα». Αυτή είναι η πρόταση της ΝΔ για την παιδεία. Παιδεία μόνο για τους γόνους της ελίτ, τους πορφυρογέννητους που θα εξαγοράζουν την Aριστεία με πολλά – πάρα πολλά – ευρώ.

    • Η Σχολή Χιλλ θεωρείται ένα από τα κορυφαία σχολεία στη χώρα για τα προνήπια, νήπια και τα παιδιά του δημοτικού. Είναι ιδιωτική και τα δίδακτρα για ένα νήπιο είναι της τάξης των 7.000 ευρώ ετησίως( ο μεγάλος γιος του Αλέξη Τσίπρα, Φοίβος-Παύλος πήγε στο νηπιαγωγείο).

      Ο μικρότερος γιος του Αλέξη Τσίπρα και της Μπέττυς Μπαζιάνα, Ορφέας-Ερνέστο, πηγαίνει στον ιδιωτικό παιδικό σταθμό «Αγκάλη», επίσης στη συνοικία της Πλάκας.

  • Ο Κούλης λέει θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ “οριζόντια” 30% δηλαδή στο Πέραμα θα μειωθει 20 ευρώ και στην Πολιτεία ή στην Εκάλη 2000 ευρώ. Πάντα δίπλα στα λαϊκά στρώματα…

  • ……………………….όταν η Αριστερά συνδιαλέγεται και συνεργάζεται με την εκκλησία, ………. ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ

    Υπ ΄όψη του κ. βουλευτή
    Η Εκκλησία αποτελεί τον εύκολο στόχο της Αριστεράς. Με ακραία ξεσπάσματα και εκδηλώσεις άκρατου λαϊκισμού, ανίδεοι βουλευτές (αλλά και ηγέτες) υποστήριζαν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η Εκκλησία πρέπει να…εξαφανιστεί.
    Περιορισμό και πρόθεση για κατάργηση της πρωινής προσευχής και του εκκλησιασμού των μαθητών.
    Προσπάθεια αλλαγής του περιεχομένου της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών και την δημιουργία ενός συγκριτιστικού μορφώματος απαξίωσης και προσβολής της πίστεως του απλού Έλληνα πιστού.
    Σφοδρότατη επίθεση εναντίον των απλών ιερέων θέλοντας να τους πετάξει έξω από το ενιαίο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων.

    Απύθμενο μίσος του ΣΥΡΙΖΑ για την Εκκλησία.

      • Οι πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης προς την Εκκλησία μας είναι απόλυτα διάφανες και γνωστές «τοις πάσιν».
        Ενδεικτικά :
        -Πουλάκης (γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών): Να καταργηθεί η προσευχὴ στα σχολεία! (των ορθόδοξων παιδιών)
        -Βούτσης : Προέδρος της Βουλής, αποκάλεσε την Ορθοδοξία «ταλιμπάν».
        – Γιαννακάκη(γ.γ. Ἀνθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ὑπ. Δικαιοσύνης) : είσαι σκοταδιστὴς και μισαλλόδοξος αν δεν θες να διδαχθεί το Κοράνι το παιδί σου (εννοεί το ορθόδοξο παιδί από την Γ Δημοτικού.)

        Πολέμησαν όσο μπορούσαν την Ορθόδοξη Εκκλησία, …..ενώ τα παιδιά των Εβραίων, Μουσουλμάνων και Ρωμαιοκαθολικών διδασκόντουσαν όχι μόνο την πίστη τους, αλλά επέλεγαν και οι ίδιοι τους δασκάλους τους. !!!!!!

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγίζει τα όρια της παραφροσύνης: Πανηγυρίζουν με τους μισθούς και τις συντάξεις, κατά το μέγιστο ποσοστό, σε επίπεδα λιμοκτονίας. Λιμάνια, αεροδρόμια, οδικό δίκτυο, τρένα, υποδομές της κοινωνικής λειτουργίας, διαχείριση και τροφοδοσία των τουριστικών συγκροτημάτων, όλα ξεπουλημένα στην ιδιωτική, διεθνή κερδοσκοπία. Ομως οι εξουσιαστές γιορτάζουν. Βάζουν γραβάτες, βγάζουν γραβάτες οι κάποτε «επαναστάτες», επιδείχνοντας ότι δεν πιστεύουν σε τίποτα πέρα από τη μέθη της εξουσίας.
    Θριαμβολογούν επειδή θα μπορούν και πάλι να δανείζονται!

    • Οταν η Μιράντα Ξαφά της ΝΔ ζητάει μισθολογικές μειώσεις στους δημόσιους υπαλλήλους είναι φιλελευθερισμός.
      Οταν λέμε εμείς στη Μιράντα Ξαφά να ζήσει με 700 ευρώ το μήνα είναι λαϊκισμός….

    • 19 Οκτωβρίου 2014, δηλαδή μερικούς μήνες πριν από το…τέλος των μνημονίων, όπως σήμερα υποστηρίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωνε ότι η «αύξηση των μισθών θα είναι καταστροφή»……….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.