Το ΚΚΕ με βαθιά θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του συντρόφου Παναγιώτη Μπιμπίρη, μέλους του Κόμματος. Ο σύντροφος Παναγιώτης μέχρι και τις τελευταίες ημέρες της ζωής του έδινε μια μάχη, την πιο σκληρή, την ίδια που έδινε όλα τα χρόνια για να ξημερώσουν καλύτερες ημέρες για την εργατική τάξη, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ο σ. Παναγιώτης Μπιμπίρης γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1936 . Προέρχονταν από φτωχή οικογένεια κομμουνιστών εργατών. Στην βιοπάλη από μικρός, δούλευε ως ελαιοχρωματιστής και συμμετείχε ενεργά σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες από την δεκαετία του 60’. Υπήρξε επί σειρά ετών πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης, ανυποχώρητα έδινε την μάχη καθημερινά στην δουλειά και στον αγώνα, μαζί με τους υπόλοιπους οικοδόμους. Στον κλάδο της οικοδομής οι συνάδελφοι του τον σέβονταν για την ανιδιοτελή προσφορά του και πρωτοπόρα δράση του στους αγώνες . Οργανώνεται στο ΚΚΕ την δεκαετία του 80’.

Στην δύσκολη περίοδο του 1989-91 για το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα και το ΚΚΕ, υπερασπίστηκε με σθένος την συνέχεια και τις αρχές του ΚΚΕ ενώ συνέχισε να δίνει την μάχη για τον ταξικό προσανατολισμό πάλης του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων , μακριά από το κράτος και την μεγαλοεργοδοσία. Με την δικιά του πρωτοπόρα συμβολή καθώς και άλλων συναδέλφων ορθοπόδησε ξανά το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης και έδωσε νέες μάχες και νέους αγώνες.

Συνταξιοδοτείται την δεκαετία του 1990 για να διατελέσει στη συνεχεία επί σειρά ετών πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κοζάνης. Και από αυτό το μετερίζι έδωσε τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συνταξιούχων. Πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για την κοινή πάλη εργαζομένων και συνταξιούχων ενάντια στον κοινό εχθρό, το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Ο σ. Παναγιώτης Μπιμπίρης τίμησε στο έπακρο, μέχρι την τελευταία πνοή της ζωής του, τον τιμημένο τίτλο του μέλους του ΚΚΕ, αποτέλεσε πρότυπο κομμουνιστή εργάτη, πηγή έμπνευσης για τους οικοδόμους της πόλης μας. Με την στάση ζωής του ενέπνεε και έδινε ώθηση στους αγώνες και την πάλη της νέα γενιάς. Σε κάθε σύσκεψη, συγκέντρωση, παρότρυνε την νεολαία αταλάντευτα να διεκδικεί τα δικαιώματα της.

Η Τομεακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στα παιδιά του και τα εγγόνια του.

Κοζάνη 15.2.2019