Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Πρόληψη της Οστεοπόρωσης και των Πτώσεων των Ηλικιωμένων Ατόμων», συνδιοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας Δ. Κοζάνης, η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού και το Π.Τ Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Δυτ. Μακεδονίας, σήμερα Τετάρτη 15/2 στο χώρο του ΚΑΠΗ Δ. Κοζάνης.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο ορθοπεδικός κ. Κώστας Δακής και ο Φυσικοθεραπευτής, κ. Σάκης Ματιάκης. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των ηλικιωμένων ατόμων και των οικογενειών τους για θέματα υγείας που σχετίζονται με την πρόληψη και διαχείριση της οστεοπόρωσης και των πτώσεων, καθώς και η ανάπτυξη της πρωτογενούς πρόληψης για την αποφυγή των πτώσεων στην τρίτη ηλικία και ιδιαίτερα σε επίπεδο Αγωγής Υγείας (αλλαγή στάσεων και συνηθειών, υιοθέτηση υγιούς τρόπου ζωής, τροποποίηση συμπεριφορών).

Να σημειωθεί πως τα μέλη του Π.Τ Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Δυτ. Μακεδονίας δεν παρευρέθηκαν στην εκδήλωση λόγω πένθους για την απρόσμενη και τόσο άδικη απώλεια του Αντιπροέδρου του ΣΚΛΕ και Προέδρου της Praksis, Τζανέτου Αντύπα.
Θανάσης Τέγος