Απολογισμός πεπραγμένων του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο ΑΛΙΑΚΜΩΝ»

19 Φεβρουαρίου 2019
10:04

Την Κυριακή, 17/02/2019 πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο ΑΛΙΑΚΜΩΝ». Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ήταν και ο απολογισμός πεπραγμένων 2018 του Συλλόγου, ο οποίος έχει ως εξής:

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Ο ΑΛΙΑΚΜΩΝ» ΕΤΟΥΣ 2018.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, που προέκυψε από τις εκλογές της 4ης Φεβρουαρίου 2018 κινήθηκε και δραστηριοποιήθηκε κατά το πρώτο έτος της θητείας του, υλοποιώντας σχεδόν κατά το μεγαλύτερο μέρος τις προτάσεις της Γενικής Συνέλευσης και του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Αναφέρομαι λακωνικά:

  1. Γενική συνέλευση του Συλλόγου στις 04/02/2018.

  2. Στις 23 Μαρτίου, ο Σύλλογός μας παρακολούθησε όπως κάθε χρόνο τον Ακάθιστο Ύμνο στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος στη Λαριού για 25η χρονιά.

  3. Τη δεύτερη Κυριακή του Μαϊου που καθιερώθηκε ως ημέρα της Μητέρας, ο Σύλλογός μας μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Κάτω Κώμης «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» που φέτος έπεφτε 13 του μηνός συνεόρτασαν και τίμησαν τη Μάνα. Το πρόγραμμα ήταν πλούσιο. Εκκλησιασμός, ξενάγηση στο Μουσείο του χωριού, ομιλίες από τρεις ομιλήτριες, Δημοτικά ακούσματα από τον ερασιτέχνη τραγουδιστή και μέλος του Συλλόγου μας κ. Παναγιώτη Βαβλιάρα. Τέλος γευθήκαμε τα πλούσια εδέσματα των γυναικών του Συλλόγου. Φύγαμε όλοι μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

  4. Στις 07/07/2018, ημέρα Τετάρτη πολλά από τα μέλη μας παρακολούθησαν τον εσπερινό στο νεόκτιστο εξωκκλήσι των Αγίων Αναργύρων Κτενίου, τρία χιλιόμετρα έξω από το χωριό. Εδώ οι κτήτορες του Ναού, μας περιποιήθηκαν αφάνταστα, τους ευχαριστούμε και από τη θέση αυτή.

  5. Στην ίδια ημερομηνία (07/07/2018) αρκετά μέλη παρευρεθήκαμε στη συγκέντρωση που έγινε στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης για τη Μακεδονία μας, στην οποία και προκαταβολικά είχαμε δηλώσει τη συμμετοχή μας.

  6. Τέλος προς το τέλος Νοεμβρίου-αρχές Δεκεμβρίου, κυκλοφορήσαμε για τέταρτη συνεχή χρονιά το Ημερολόγιο του Συλλόγου και με περιεχόμενο αφιερωμένο σε πρόσωπα της περιοχής και γενικότερα της Δυτικής Μακεδονίας που άφησαν τη δική τους σφραγίδα και ιστορία κατά τον περασμένο 20ο αιώνα.

Σημειώστε ακόμη ότι φέτος δεν πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις που είχε καθιερώσει ο Σύλλογός μας για διάφορους λόγους. Ένας βασικός λόγος ήταν οι άσχημες καιρικές συνθήκες, όπως οι βροχές, πολλές μέχρι σχεδόν τέλους Ιουνίου, για να έρθουν στη συνέχεια τα χιόνια. Άσχημα για τα πανηγύρια μας, αλλά ευχάριστος ο καιρός για τη γη μας.

Τελειώνω να μη σας κουράσω, αφού ευχαριστήσω όλες και όλους σας που συμμετέχετε στις εκδηλώσεις μας και στηρίζετε το Σύλλογό μας με όποιο τρόπο εσείς μπορείτε. Επίσης να ευχαριστήσω όλα τα μέσα επικοινωνίας, έντυπα και ηλεκτρονικά που προβάλλουν τις εκδηλώσεις μας. Επιπλέον να ευχαριστήσω το τυροκομείο και τους κτηνοτρόφους των Αδελφών Αθ. Κουμπούρα από το Χρώμιο, που τα τελευταία χρόνια μας βάζουν ένα μικρό δοχείο τουλουμίσιο για τον τυχερό του φλουριού της πίτας.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου

ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΓΡ. ΚΟΝΤΟΣ

Υ.Γ. Ο Σύλλογός μας φέτος έκλεισε τα 41 χρόνια από τη δημιουργία του (1977) με έγκριση δικαστικής απόφασης στις 11/2/1978.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.