Οδηγίες από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κοζάνης για την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων

22 Φεβρουαρίου 2019
16:25

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κοζάνης υπενθυμίζει πως για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων των καιρικών φαινομένων στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων είναι αναγκαία η συμβολή των πολιτών ακολουθώντας και εφαρμόζοντας τις παρακάτω οδηγίες:

1) Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους με τα οχήματα τους ή πεζοί.

2) Τα οχήματά τους να διαθέτουν τις απαραίτητες αντιολισθητικές αλυσίδες ή λάστιχα χιονιού,καθώς και αντιψυκτικό για την προστασία του κινητήρα των οχημάτων τους .

3) Να μην σταθμεύουν τα οχήματά τους σε σημεία του οδικού δικτύου που θα εμποδίζουν την διέλευση εκχιονιστικών μηχανημάτων.

4) Να μεριμνούν για τον καθαρισμό από το χιόνι και τον πάγο του πεζοδρομίου η του πεζοδρόμου μπροστά από την ιδιοκτησία τους, αποφεύγοντας την χρήση αλατιού ,διότι διαβρώνει και καταστρέφει τις πλακοστρώσεις και τους κυβόλιθους.

5) Να αποφεύγεται η χρήση νερού για το πλύσιμο εξωτερικών χώρων των ιδιοκτησιών τους και των καταστημάτων τους, κατά τις ημέρες που επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες, προκειμένου να μην δημιουργείται παγετός σε κοινόχρηστους χώρους ,προκαλώντας κινδύνους στη ασφαλή διέλευση των πεζών.

6) Να αποφεύγεται η διαμονή σε εξοχικές κατοικίες που βρίσκονται σε δύσβατες περιοχές για την πρόσβαση εκχιονιστικών μηχανημάτων, εκτός των περιπτώσεων που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία .

7) Οι πολίτες που δεν είναι συνδεδεμένοι με το δίκτυο τηλεθέρμανσης να μεριμνούν για την έγκαιρη προμήθεια και επάρκεια καυσίμων θέρμανσης των ιδιοκτησιών τους.

8) Οι ιδιοκτήτες κτηνοτροφικών μονάδων , που βρίσκονται σε δύσβατες περιοχές για τα εκχιονιστικά μηχανήματα ,να μεριμνούν για την επάρκεια τροφής των ζώων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον μιας εβδομάδας.

9) Οι ιδιοκτήτες αγροτικών -γεωργικών εγκαταστάσεων να μεριμνούν για την επάρκεια καυσίμων θέρμανσής των.

10) Οι κυνηγοί αγρίων θηραμάτων και ορειβάτες να αποφεύγουν τις απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές διότι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εγκλωβισμού των οχημάτων τους αλλά και των ιδίων ,από τη συσσώρευση μεγάλου όγκου χιονιού.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας της Υπηρεσίας του Δήμου που έχει την επιχειρησιακή ευθύνη του αποχιονισμού είναι το 2461026909

-Επισημαίνεται ιδιαίτερα ,για τον καλύτερο συντονισμό της επιχείρησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες ,οι κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων να υποβάλουν τα αιτήματά τους , στους κατά τόπους προέδρους των, οι οποίοι στη συνέχεια θα τα μεταβιβάζουν στο κέντρο επιχειρήσεων του Δήμου.

-Στις περιπτώσεις που προκύπτουν καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας θα μεριμνά για την εφαρμογή των επιμέρους σχεδίων όλων των αρμοδίων φορέων (ΕΛ.ΑΣ.,Πυροσβεστική Υπηρεσία , Εθελοντικές Οργανώσεις, Ε.Κ.Α.Β) σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.