Πως σχολιάζει το site aftodioikisi.gr τις εξελίξεις με το Βελβεντό, με αφορμή και την ανάρτηση του βουλευτή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Θεοφύλακτου

23 Φεβρουαρίου 2019
11:47

Την ώρα που το υπουργείο Εσωτερικών τηρεί σιγή ιχθύος σχετικά με το σπάσιμο των δήμων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο υπουργός Αλέξης Χαρίτσης ανθίσταται σθεναρά λόγω και της γνωμοδότησης των νομικών για αντισυνταγματικότητα στο σπάσιμο των δήμων που είχε στην ουσία προαναγγείλει ο ίδιος ο υπουργός , βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ την την προεξόφλησε με ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook!

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Θεοφύλακτος με ανάρτησή του στο facebook προεξοφλεί τη διάσπαση του δήμου Σερβίων -Βελβεντού, φανατικοί υποστηριχτές της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, είναι ο (υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές) περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης αλλά και ο γραμματέας του  κόμματος Πάνος Σκουρλέτης. Πρόκειται για διάσπαση που ανοίγει τον ασκό του αιόλου και για άλλες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, καθώς μέχρι στιγμής η συζήτηση είχε περιοριστεί στους νησιωτικούς δήμους.  Είναι ενδεικτικό ότι στην περιοχή καταγωγής του (εξωκοινοβουλευτικού) νυν υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, την Μεσσηνία (σ.σ. ήταν υποψήφιος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί), υπάρχουν ακόμη αντιδράσεις στους παλαιούς δήμους Γαργαλιάνων και Φιλιατρών που δεν επιθυμούσαν (-ουν) την συνένωση στον ενιαίο δήμο Τριφυλλίας.

Ποιοι δήμοι «σπάνε»

Η υπόθεση του δήμου Σερβίων -Βελβεντού και του βουλευτή Γ. Θεοφύλακτου είναι μεν η πιο σοβαρή λόγω των γενικευμένων αντιδράσεων που είναι πιθανόν να προκαλέσει σε όλη την Ελλάδα αλλά δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,   παρά τις αντιρρήσεις Χαρίτση, νομικών, μετά από ασφυκτικές πιέσεις βουλευτών, αιρετών και, κυρίως, του γραμματέα του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη, που επιχειρηματολογούν με βάση τις προεκλογικές ανάγκες του ΣΥΡΙΖΑ, σε διάσπαση φαίνεται ότι οδηγούνται ακόμη τρεις δήμοι:

-Λέσβου, την οποία επιθυμούν διακαώς ο (υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ) νυν δήμαρχος Σπύρος Γαληνός, ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Πάλλης αλλά και ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου.

-Κεφαλονιάς, με την τοπική βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου να «παίζει τα ρέστα της» υπέρ της διάσπασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σε αυριανή σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών μεταξύ του υπουργού Αλέξη Χαρίτση και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις επίμαχες τέσσερις περιοχές. Ο γραμματέας του κόμματος Π. Σκουρλέτης δεν θα δώσει το παρών για λόγους θεσμικούς, ωστόσο οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σχετική τροπολογία, για την κατάρτισή της οποίας έβαλε το χέρι του (σ.σ. άλλωστε διατηρεί ακόμη ισχυρούς θύλακες στο ΥΠΕΣ όπου έμεινε 22 μήνες) είναι ήδη έτοιμη και πρόκειται να κατατεθεί εσπευσμένα την ερχόμενη Τρίτη στην Βουλή, προκειμένου να ψηφισθεί την Πέμπτη.

14 σχόλια

  • Ε,ΡΕ ΤΙ ΔΟΥΛΕΜΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ!!ΠΟΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ??!!!ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ Ο ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΑΝΗ(ΜΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ)??? ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΜΑ!!! ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ/

  • Μπράβο στον Γιάννη που ξεπούλησε την ΔΕΗ , μπράβο στον Γιάννη που πούλησε λιμάνια – αεροδρόμια -νερά , μπράβο στον Γιάννη για τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας , μπράβο στον Γιάννη που έβαλε την χώρα στο υπέρ ταμείο για 99 Χρονια , Μπραβω στον Γιάννη που κατάφερε να χάσει η Κοζανη τους μίσους της φοιτητές , μπράβο στον Γιάννη που έδωσε όνομα – ιστορία – γλώσσα στους Σκοπιανούς

  • Ξέρουμε ότι δεν είναι λίγοι που φθονούν μια ενδεχόμενη επιτυχία του Βελβεντού.Θα έχουν τους λόγους τους.
    Εμείς όμως θα τα καταφέρουμε!

  • Έ, το Βελβεντό και το Βελβεντό… Με το Βόιο τι θα γίνει ? Τι σχέση έχει η Σιάτιστα με το υπόλοιπο Βόιο ? Άλλοι εμείς, άλλοι αυτοί. Να χωριστεί σε δύο Δήμους. Ένας της Σιάτιστας, και άλλος ένας του Βοίου/Νεάπολης/Τσοτυλίου/Πεντάλοφου/κλπ χωριών, ή όπως θέλουν ας τον πούνε.

  • ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
    Χαλαρώστε πως κάνετε έτσι λες και το Βελβεντο μέχρι χθες ήταν υπό τουρκική κατοχή και τώρα ήρθε η απελευθέρωση καιρός είναι να καθιερωθεί το έτος 2019 ως έτος απελευθέρωσης να γιορτάζετε η ημέρα αυτή με τιμές παρελάσεις κλπ. Σοβαρευθείτε η περιοχή απελευθερώθηκε το 1912 και εφόσον άρχισε ο απελευθερωτικός αγώνας πρέπει να παίρνουν σειρά (με βάσει την απογραφή του 2011) η Σιάτιστα 5490 κατοίκους ,Κρόκος 2977 κατοικους , Νεάπολη 2285 κατοίκους , Αιανή 2006 κατοίκους , Άνω Κώμη 1436 κατοίκους Νέα Χαραυγή 1294 κατοίκους κ.λ.π. Βελβεντό 3360 κατοίκους .Μην ξεχνάτε ότι είναι αγανακτισμένος ο κόσμος με το Μακεδονικό έτσι κι αλλιώς και συνεχίζετε να τον προκαλείτε . Οι εκλογές είναι προ των θυρών …….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.