Συνάντηση του Υποψηφίου Δημάρχου Βοΐου, Λάζαρου Γκερεχτέ με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Αντώνη Τουρλιδάκη

27 Φεβρουαρίου 2019
16:36

 

Με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Αντώνη Τουρλιδάκη, συναντήθηκε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Βοΐου, Λάζαρος Γκερεχτέ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν μια σειρά από ζητήματα με απώτερο στόχο την αμοιβαία και επωφελή συνεργασία ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και το Δήμο.

Ο κ. Γκερεχτές αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει στην αξιοποίηση της ακαδημαϊκής γνώσης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και στη δημιουργία περιβάλλοντος προσέλκυσης νέων επιχειρηματιών δίνοντάς τους τα απαραίτητα κίνητρα προκειμένου να κάνουν τα πρώτα τους βήματα με startup επιχειρήσεις.

Μεταξύ άλλων, εκτενής λόγος έγινε για την προοπτική δημιουργίας και λειτουργίας μεταπτυχιακών προγραμμάτων ειδίκευσης σε τομείς όπως η αειφόρος ανάπτυξη, η πολιτισμική κληρονομιά, η ανάπτυξη των ορεινών όγκων και η έρευνα και εφαρμογή πιλοτικών προγραμμάτων όπως η τηλεθέρμανση.

Η βασική προϋπόθεση των τμημάτων αυτών των θα είναι η παραμονή των φοιτητών σε πόλεις και χωριά του Δήμου Βοΐου. Επιπρόσθετα, το αντικείμενο της εκπόνησης των μεταπτυχιακών διατριβών θα πρέπει να σχετίζεται άμεσα με ζητήματα των περιοχών διαμονής τους κατά το πρότυπο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το οποίο εδώ και χρόνια «υιοθετεί» μια ορεινή περιοχή της Ηπείρου, και χρηματοδοτεί μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε φοιτητές που διαμένουν καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους στην Ήπειρο, και εκπονούν διατριβές με στόχο την ενίσχυση των προοπτικών των τοπικών κοινωνιών.

Οι δύο άνδρες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το προσεχές μέλλον, ενόψει και των εξελίξεων στη συγχώνευση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ.

Γραφείο Τύπου Συνδυασμού

«Βόιο – Υπεύθυνα Μαζί»

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.