H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τη συνέργεια του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας: “Κάθε πόλη της Δυτικής Μακεδονίας ενισχύεται με περισσότερους εισακτέους και αριθμό ακαδημαϊκών Τμημάτων”

27 Φεβρουαρίου 2019
19:08

 

Τη Δευτέρα 25/2 τέθηκε σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ως αποτέλεσμα της συνέργειάς του με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Το σχέδιο νόμου προβλέπει σημαντική ενίσχυση των υπαρχουσών Σχολών με ισχυρά Τμήματα όπως αυτά των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, Ψυχολογίας, Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία και τη δημιουργία νέων Σχολών όπως αυτή των Οικονομικών Επιστημών, Θετικών Επιστημών, Γεωπονικών Επιστημών και Επιστημών Υγείας με σημαντικό αριθμό ισχυρών Τμημάτων. Το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας θα περιλαμβάνει εννέα (9) περισσότερα Τμήματα σε σχέση με το σύνολο των υπαρχόντων Τμημάτων των δύο Ιδρυμάτων (Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας) και εμπλουτίζεται με ένα νέο Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο που αποτελείται από επτά (7) Ινστιτούτα. Η πρόταση χαίρει της απόλυτης αποδοχής της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας της περιοχής και διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων για τους υπάρχοντες φοιτητές, οι οποίοι δε μετακινούνται σε άλλη πόλη, ενώ για πολλούς φοιτητές του ΤΕΙ δίνεται η δυνατότητα συνέχειας σε πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους στο τμήμα όπου εισήχθησαν. Φήμες που αναφέρονται σε μετακινήσεις φοιτητών, καθηγητών ή διοικητικών σε άλλες πόλεις ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Κάθε πόλη της Δυτικής Μακεδονίας ενισχύεται με περισσότερους εισακτέους και αριθμό ακαδημαϊκών Τμημάτων, δίνοντας τη δυνατότητα στην ακριτική αυτή περιοχή να αποκτήσει έναν ισχυρό πανεπιστημιακό πόλο, ο οποίος σε συνδυασμό με τα ερευνητικά ινστιτούτα και τα σχεδιαζόμενα διετή προγράμματα θα δώσει μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στην ιδιαίτερα σημαντική αυτή Περιφέρεια της χώρας μας.

10 σχόλια

    • Δυστυχώς για την Κοζανη η αλήθεια είναι απλή και δεν μπορεί να αλλάξει. Η ανικανότητα του Γιάννη του Θέμη του Λευτέρη..
      ΤΕΙ
      1)Μηχανολόγων Μηχανικών
      2)Βιομηχανικού Σχεδιασμού
      3)Ηλεκτρολόγων
      4)Γεωτεχνοκογιας και Περιβάλλοντος
      5)Αντιρύπανσης
      Με 180 εισακτέους το κάθε ένα.
      6)Χρηματοοικονομικής Λογιστικής
      7)Διοίκησης επιχειρήσεων
      Με 700 εισακτέους τα δυο
      ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
      8) Μηχανολόγων Μηχανικών
      9)Μηχανικών Τηλεπικοινωνιών
      10) Μηχανικών Περιβάλλοτος
      Άλλοι 550φοιτητές
      Συνολικά 10 Τμήματα 2150 φοιτητές συνολικά .
      Με την πρόταση του υπουργείου , 9 τμήματα και 1650 φοιτητές συνεπώς εμφανέστατη η μείωση

  • Σας λειπουν βασικες γνωσεις αριθμητικης στο συριζουπουργειο. Αλλα με τετοιους ενθερμους υποστηρικτες στο δημο Κοζανης και στην περιφερεια τα μαθηματικα περιττευουν.

  • Την υποβαθμιση της παιδειας την σκεφτεται κανενας η μονο φοιτητες μετρατε; Ποιοι θα ναι καθηγητες; Με πόσα μορια θα περνανε στην σχολή; Το πιο αθλιο απ ολα εχει φτιαξει ο Συριζας ολη αυτη την 4ετια… Μακροπροθεσμα δεν θα υπαρχουν αυτες οι σχολες. Δεν μπορει να επιβιωσει αυτο.

  • Νιάημερος η Ανώτατη εκπαίδευση

    Περάστε κόσμε!
    Εδώ οι πολλοί φοιτητές!
    Ξεπουλάμε και δίνουμε σουβλάκια!
    Εδώ θα βρεις νοικάρηδες για γκαρσονιέρες!
    Εδώ οι όμορφες νύφες και οι καλοί γαμπροί!
    Μπαράκια για γέμισμα!

    Αυτή είναι η εκπαίδευση που προσφέρει ο γαβρογλού και οι δάσκαλοι των ανώτατων ιδρυμάτων μας.

    Αυτή είναι η “ανάπτυξη” του μέλλοντός μας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.