Παναγιωτάκης: Επαφές στην Κίνα για τις λιγνιτικές μονάδες – “Η ΔΕΗ δεν κινδυνεύει”

2 Μαρτίου 2019
17:17

Προσκλητήριο στους εναλλακτικούς παρόχους για νέα συζήτηση εκ του μηδενός για το άνοιγμα της λιανικής απηύθυνε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης μιλώντας στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ δεν πέτυχαν το στόχο τους ενώ υπεραμύνθηκε της έκπτωσης του 15% που είχε όπως είπε στόχο να αυξηθεί η εισπραξιμότητα της ΔΕΗ. Για το διαγωνισμό τόνισε ότι δεν ευθύνεται η αποτίμηση της Κάντορ που απέτυχε, αλλά υπήρχαν άλλοι λόγοι που αναλύθηκαν και στην πρόσφατη επιστολή προς την Κομισιόν. Αποκάλυψε δε ότι αναχωρεί για την Κίνα προκειμένου να έχει επαφές με επενδυτή για τους λιγνίτες.

Απαντώντας στις “κατηγορίες” περί έλλειψής ανταγωνισμού από πλευράς της ΔΕΗ, ο κ. Παναγιωτάκης επέρριψε τις ευθύνες “στο  κοινωνικό και το πολιτικό σύστημα που δεν άφησε τη ΔΕΗ να γίνει ανταγωνιστική”. Και πρόσθεσε ότι μέσω της εταιρείας γινόταν “πολιτική” σε πολλούς τομείς, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι γινόταν “κοινωνική πολιτική”, “αγροτική πολιτική”, “βιομηχανική πολιτική” κλπ.

Ο κ. Παναγιωτάκης πρόσθεσε ότι το 21% των καταναλωτών  της εταιρείας είναι οφειλέτες στη ΔΕΗ, ενώ αναγνώρισε ότι υπάρχει μια αδυναμία από μερίδα αυτών των καταναλωτών που χρωστούν στη ΔΕΗ να φύγουν, καθώς πρόκειται για αγρότες ή βιομηχανίες. Υπολόγισε δε ότι το μέρος της αγοράς που μπορεί να δημιουργηθεί ανταγωνισμός είναι κάτω από το 50% του συνόλου της.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΕΗ ανέφερε πως είναι ανάγκη να υπάρξει γενναία αναδιάρθρωση για την ομαλή ροή προσωπικού με προσκλήψεις και στοχευμένη μείωση και σε αυτήν την κατεύθυνση έχει ανατεθεί ήδη μελέτη. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι αναγκαία “μια γενναία αναδιάρθρωση του ανθρωπίνου δυναμικού που θα μειώσει τα κόστη της εταιρείας”. Όπως είπε, πρέπει να ανανεωθεί το ανθρώπινο δυναμικό και να εκμοντερνιστεί ο τρόπος διαχείρισής του.

Αποκάλυψε δε ότι έχουν παγώσει οι διαδικασίες για την έκδοση ομολόγου μέχρις ότου αποδώσουν τα μέτρα για την οικονομική ευρωστία της ΔΕΗ. Η εταιρεία είναι ισχυρή, δεν κινδυνεύει, ανέφερε, κλείνοντας το παράθυρο για αυξήσεις στα τιμολόγια, υπογραμμίζοντας ότι η αύξηση εσόδων θα προκύψει από τη μείωση των οφειλών.

energypress.gr

5 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.