Bράβευση του Γυμνασίου Ανατολικού Εορδαίας στα Βραβεία eTwinning 2019

3 Μαρτίου 2019
22:07
Κανένα σχόλιο

 

Το eTwinning –Η Κοινότητα για τα σχολεία της Ευρώπης-, μέρος του προγράμματος Erasmus+, είναι μια εκπαιδευτική κοινότητα πρακτικής από όλη την Ευρώπη, της οποίας τα μέλη μπορούν να συμμετάσχουν σε πληθώρα δραστηριοτήτων, από συζητήσεις με συναδέλφους μέχρι την υλοποίηση συνεργατικών έργων με αξιοποίηση των ΤΠΕ και των Web 2.0 εργαλείων και υπηρεσιών, ενώ παράλληλα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ποικίλες ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης τόσο μέσω διαδικτύου, όσο και διά ζώσης.

Στη δράση «Ευρωπαϊκά Βραβεία» κάθε χρόνο διαγωνίζονται αρκετές εκατοντάδες έργα από όλη την Ευρώπη σε διάφορες κατηγορίες. Το επίπεδο του διαγωνισμού είναι υψηλό και η παιδαγωγική αξία που επιτυγχάνεται από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους, που συμμετέχουν στα έργα, αυξάνεται ποιοτικά κάθε χρόνο. Φέτος υποβλήθηκαν 860 έργα από όλη την Ευρώπη και την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 ανακοινώθηκαν οι νικητές των ευρωπαϊκών βραβείων eTwinning. Το Γυμνάσιο Ανατολικού Εορδαίας βρίσκεται μεταξύ των νικητών, καθώς έλαβε το βραβείο καλύτερου έργου στη γαλλική γλώσσα με το έργο «Voyage au cœur des cuisines européennes» (Ταξίδι στην καρδιά της ευρωπαϊκής κουζίνας). Πρόκειται για ένα συνεργατικό πρόγραμμα μεταξύ Ελλάδας-Γαλλίας-Ισπανίας-Δημοκρατίας της Τσεχίας και Ουκρανίας με στόχο τη γνωριμία των χωρών της Ευρώπης μέσω της γεύσης. Οι μαθητές-τριες που συμμετείχαν δημιούργησαν εικονικά εστιατόρια σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και ένα τυπικό μενού με γεύσεις του κάθε τόπου. Η συνεργασία επισφραγίστηκε με τις επισκέψεις του Lycée A.Briand στο Ανατολικό (Μάρτιος 2018 και Οκτώβριος 2018). Ήταν μια μοναδική εμπειρία κατά την οποία εκπαιδευτικοί και μαθητές προσέγγισαν την ξένη γλώσσα (γαλλικά) με βιωματικό και αυθεντικό τρόπο.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές-τριες μας που συμμετείχαν με ενθουσιασμό και δημιουργικότητα στην υλοποίηση του έργου!

Η εκπαιδευτικός Γαλλικής Φιλολογίας Ο Διευθυντής

Αθηνά Βαρσαμίδου Πράπας Χαρίλαος

.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.