Το δρόμο της παραπληροφόρησης και της δημιουργίας εντυπώσεων επέλεξε για ακόμη μία φορά ο Σ.ΥΠ.ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ μέσα από μία ανακοίνωση που βρίθει ανακριβειών και ανυπόστατων καταγγελιών. Είναι μάλιστα εξωπραγματικό να καταγγέλλεται κάποιος, στην προκειμένη περίπτωση η Δημοτική Αρχή, που επιδιώκει την ομαλή λειτουργία υπηρεσιών, απαραίτητων για την εξυπηρέτηση του πολίτη χωρίς ταυτόχρονα να περιορίζονται τα δικαιώματα των υπαλλήλων.

Τα περί παρεμπόδισης και παρέμβασης μόνο θυμηδία προκαλούν καθώς ο Δήμαρχος Αθανάσιος Κοσματόπουλος δεν αρνήθηκε την συμμετοχή των υπαλλήλων στην ετήσια Γενική Συνέλευση, δεν υπάρχει καμία τέτοια εντολή ούτε αντίστοιχο έγγραφο. Το μόνο που ζητήθηκε όπως προβλέπεται και αποδεικνύεται από το έγγραφο το οποίο επισυνάπτεται είναι να διασφαλιστεί με προσωπικό ασφαλείας η λειτουργία βασικών υπηρεσιών του δήμου. Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν και συνθέτουν ένα σκηνικό στο οποίο ούτε η Δημοτική Αρχή συμμετέχει αλλά ούτε και η μεγάλη-συντριπτική πλειοψηφία όσων εργάζονται στο Δήμο Σερβίων–Βελβεντού.

Αυτό βέβαια που αποδεικνύεται από την σχετική ανακοίνωση και την ευθεία επίθεση εναντίον όχι μόνο της Δημοτικής Αρχής αλλά και υπαλλήλων-συναδέλφων τους είναι ότι προκαλεί αρνητικά ορισμένους η άψογη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τους υπαλλήλους του Δήμου, όπως επιβάλλεται προς όφελος των δημοτών.

Το γιατί δεν το θέλουν οι συντάκτες της ανακοίνωσης είναι ηλίου φαεινότερον.

Κλείνοντας θα επισημάνουμε δύο πράγματα:

α) Με τέτοιους είδους ανακοινώσεις το μόνο που καταφέρνουν είναι να προκαλούν τους ίδιους τους συναδέλφους τους και τους δημότες μας.

β) Καλό θα ήταν ορισμένοι να μην λειτουργούν ως εμπροσθοφυλακή τρίτων εξυπηρετώντας πολιτικά παιχνίδια.

Τέλος επισυνάπτουμε και το σχετικό έγγραφο το οποίο βέβαια ούτε παρεμποδίζει ούτε απαγορεύει την συμμετοχή στις διαδικασίες των υπαλλήλων.