Το Δημοτικό Σχολείο περιοχής Βαθυλάκκου με το Erasmus + στην Gera της Γερμανίας

6 Μαρτίου 2019
13:01
Κανένα σχόλιο

 

Στην γερμανική πόλη Gera, την τρίτη μεγαλύτερη της Θουριγγίας, βρέθηκε από 24 Φεβρουαρίου μέχρι 2 Μαρτίου 2019 αντιπροσωπεία του σχολείου μας αποτελούμενη από δύο εκπαιδευτικούς και τρεις μαθητές της ΣΤ’ τάξης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus + – Δράση KA2 – με τίτλο  «Miteinander + füreinander = Freunde» στο οποίο συμμετέχει το Δ.Σ. Περιοχής Βαθυλάκκου ως εταίρος. Η δεύτερη διακρατική συνάντηση των εταίρων περιελάμβανε δραστηριότητες μάθησης, διδασκαλίας, κατάρτισης και επιμόρφωσης μαθητών και εκπαιδευτικών και φιλοξενήθηκε στους χώρους του σχολείου – συντονιστή Erich Kästner Grundschule, Staatliche Grundschule στην Gera. Οι φιλοξενούμενοι ακολούθησαν ένα εντατικό και πυκνό πρόγραμμα παρουσιάσεων, συζητήσεων και εργαστηρίων – Workshops. Αποτέλεσμα ήταν ο ομαδικός σχεδιασμός και η ανάπτυξη ψηφιακού κόμικ. Εκπαιδευτικοί και μαθητές έξι χωρών χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους συνεργάστηκαν και συνδύασαν κείμενο και εικόνα αποθηκεύοντας και αποκωδικοποιώντας πληροφορίες με διπλό τρόπο σε δύο συστήματα μνήμης, τη γλώσσα (λεκτική πληροφορία) και τις εικόνες (μη λεκτική πληροφορία) και οικοδόμησαν και κατάκτησαν μόνοι τους τη γνώση επιλέγοντας την πλοκή, τα πρόσωπα και την ιστορία.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.