Στον νεοσυσταθέντα Καλλικρατικό Δήμο Βελβεντού Μακεδονίας,καλή και δημιουργική πορεία στο έργο του για το λαό και την πατρίδα.(του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα)

8 Μαρτίου 2019
18:32

Στον νεοσυσταθέντα (μετά το ‘’σπάσιμο’’, κατά την υπουργική έκφραση, του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού) Καλλικρατικό Δήμο Βελβεντού με έδρα το Βελβεντό (που επανήλθε στα διοικητικά όρια της προηγούμενης Καποδιστριακής περιόδου) με συνολικό πληθυσμό που ανέρχεται στους 4.000 περίπου κατοίκους, εύχομαι καλή και δημιουργική πορεία και επιτυχία στο έργο του για τους πολίτες που τον απαρτίζουν και για την πατρίδα μας. Με άξονα τη συνεργατικότητα, την ενότητα, το διάλογο, την παράδοσή μας, την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας του συνανθρώπου και το σεβασμό στη διαφορετική άποψη.

Οι Ενορίες της Α.Π.Β. όσες που παροικούν στα όρια του νέου Καλλικρατικού Δήμου Βελβεντού (Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βελβεντού, Αγίου Νικολάου Καταφυγίου, Αγίου Νικολάου Παλαιογρατσάνου, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγίας Κυριακής, Αγίας Παρασκευής Πολυφύτου και Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω Βελβεντού) με την ακριβή και πλούσια εκκλησιαστική παράδοση θα συμβάλλουν, διαρκώς και ανεξαιρέτως, όπως παντού αλλού έτσι και εδώ (υπό την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου) στην, με ελευθερία και αγάπη, ανάταξη και ενότητα του λαού μας.

Από τον νεοσυσταθέντα Καλλικρατικό Δήμο Βελβεντού αναμένουμε με ελπίδα την υπεράσπιση των πολιτών που τον απαρτίζουν στο σύνολό τους, μακριά από το διχαστικό δίπολο ‘’οι δικοί μας και οι άλλοι’’ και από συμπεριφορές νεποτισμού, όταν και όπου τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα εμφανιστούν ή υποδαυλιστούν.

Ο νεοσυσταθείς Καλλικρατικός Δήμος Βελβεντού είναι Δήμος της Π.Ε. Κοζάνης και Δήμος της Δυτικής Μακεδονίας. Οφείλει, όπως και οι άλλοι Δήμοι της Μακεδονίας, να υπερασπιστεί το ιερό, απαράγραπτο και ανεκχώρητο όνομα ‘’Μακεδονία’’, το οποίο εκχωρήθηκε από τους εντεταλμένους να το προστατεύουν Κυβερνήτες της.

Υποστηρικτικό κείμενο ευθαρσούς λόγου (για μελέτη και διαλογική συναντίληψη) για τον νεοσυσταθέντα Δήμο Βελβεντού Μακεδονίας είναι η Επιστολή των 22 Μητροπολιτών της Μακεδονίας προς όλους τους Έλληνες Βουλευτές πριν την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, για την οποία Συμφωνία ταιριάζουν τα λόγια του Μελήσιππου τις παραμονές έναρξης του Πελοποννησιακού πολέμου: ‘’ήδε η ημέρα τοις Έλλησι μεγάλων κακών άρξει’’ (Θουκυδίδης Β,12). [= η ημέρα αυτή για τους Έλληνες θα είναι αρχή μεγάλων κακών].

Με τις ευχές της Παναγίας (Βελβεντού και Αγίας Κυριακής), του Αγίου Νικολάου (Καταφυγίου και Παλαιογρατσάνου), της Αγίας Παρασκευής (Πολυφύτου) και Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω (Βελβεντού) και τη συνέργειά μας, καλή και δημιουργική πορεία στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Βελβεντού Μακεδονίας.

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

παπαδάσκαλος, 8-3-2019

3 σχόλια

  • Πολύ ψηλα τον αμανε εχεις παρει κυριε παπακωστα! Ασε τους φαρισαϊσμούς και σταματα να σπερνεις το διχασμο αναμεσα στους πανω και τους κατω. Δεν θα το πετυχεις γιατι εμεις ειμαστε και θα παραμείνουμε μονιασμένοι. Πηγαινε στην εκκλησι και ασε την πολιτικη σ’ αυτους που εκλεγονται να την ασκησουν.

    • 1ον Εκλέγονται +50 βουλευτές χωρίς να ψηφίζονται, μόνο και μόνο αν έρθει το κώμα τους πρώτο, αλλά το ξεχνάς.

      2ον Δεν έμαθες ότι οι ψεκασμένοι από την εποχή Τίτο του «ουρανίου τόξου» ζητούν να τελείται στην μόνη και πραγματική Μακεδονία η Θεία Λειτουργία και στα βουλγάρικα, τα οποία μάλιστα αποκαλούν «μακεδονική γλώσσα», ακριβώς όπως οι δοσίλογοι που υποστηρίζεις;

      3ον Ασχοληθήτε με τους πολιτικούς σας και αφήστε την Εκκλησία οι ανιστόρητοι και οι δόλιοι πλαστογράφοι ή οι συνεργοί τους. Τους ανθρώπους μπορεί να τους εξαπατήσατε, αλλά Θεός ου μυκτηρίζεται – δεν σας παίρνει να κοροϊδεύετε τον Θεό.

      • Εσύ που αποκαλείς τον Πάτερ κύριε Παπακώστα χαχαχα… Διάβασε πρώτα τι έγραψε ο άνθρωπος κ μετά μιλα. IQ ραδικιου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.