Το ΚΚΕ Τ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας για την καταδικαστική απόφαση κατά της ΔΕΗ Α.Ε. για τη μη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων με αποτέλεσμα την μόλυνση του νερού του Αγ. Δημήτριου – Ρυακίου

8 Μαρτίου 2019
18:35

Η πρόσφατη καταδικαστική απόφαση σε βάρος στελεχών της ΔΕΗ Α.Ε. έφερε στο προσκήνιο ένα τεράστιο πρόβλημα: τη μόλυνση του περιβάλλοντος από τη ΔΕΗ Α.Ε. με κύρια θύματα τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους κατοίκους των γύρω χωριών.

Σήμερα οι τεχνολογικές και επιστημονικές κατακτήσεις παρέχουν τη δυνατότητα της ταυτόχρονης λειτουργίας των μονάδων της ΔΕΗ Α.Ε. και της προστασίας του περιβάλλοντος, όμως λόγω του ανελέητου ανταγωνισμού στην επιδίωξη των μέγιστων κερδών, συντελούνται περιβαλλοντικά εγκλήματα όπως αυτό με το εξασθενές χρώμιο στο νερό της περιοχής του Ελλησπόντου, με θύματα τους ίδιους τους κατοίκους και τους εργαζόμενους.

Η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας παραμέρισε την προστασία του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα επιτάχυνε εργασιακές ανατροπές (ελαστικές σχέσεις εργασίας, δουλεμπόριο κλπ.). Αποδείχθηκε ότι ήταν προκλητικές οι διώξεις που άσκησε η ΔΕΗ Α.Ε. στους εργαζόμενους – κατοίκους του Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου που ανέδειξαν, διαμαρτυρήθηκαν και αγωνίστηκαν ενάντια σ’ αυτή την κατάσταση.

Η ΔΕΗ Α.Ε. είναι υπόλογη απέναντι στους εργαζόμενους και στους κατοίκους της περιοχής για τις εκδικητικές διώξεις και ποινές που επέβαλε.

Το ΚΚΕ στήριξε και θα συνεχίσει να στηρίζει τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής.

Τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη λειτουργία του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου τηρώντας τους περιβαλλοντικούς όρους. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Να παρθούν πίσω οι άδικες και εκδικητικές ποινές που επιβλήθηκαν σε εργαζόμενους και να διαγραφούν οι ποινές από τους ατομικούς τους φακέλους.

4 σχόλια

  • Οι μόνιμες άρες-μάρες-κουκουνάρες απ’ το ΚΚΕ, που εκτός των άλλων αυτοαναγορεύθηκε και σε έγκριτο επιστημονικό φορέα.

  • (Σήμερα οι τεχνολογικές και επιστημονικές κατακτήσεις παρέχουν τη δυνατότητα της ταυτόχρονης λειτουργίας των μονάδων της ΔΕΗ Α.Ε. και της προστασίας του περιβάλλοντος) Γράψτε μας ποιες είναι αυτές και ότι η ΔΕΗ δεν τις εφαρμόζει.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.