Εορδαία: Oι Ολυμπιακοί αγώνες στο επίκεντρο Ελληνογαλλικής μαθητικής συνεργασίας

12 Μαρτίου 2019
11:34
Κανένα σχόλιο

 

Δεκατέσσερις μαθητές και τρείς καθηγητές από το Σχολείο Briand της Νότιας Γαλλίας φθάνουν αύριο Τετάρτη, στην Πτολεμαΐδα προκειμένου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος e- twinnig, σε συνεργασία με Σχολεία και των δύο βαθμίδων Εκπαίδευσης στην Π Ε Κοζάνης να υλοποιήσουν σειρά δράσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τη Μεσογειακή διατροφή. Το πρωί της Πέμπτης, το Γυμνάσιο Ανατολικού και Δημοτικά Σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Βερμίου θα υποδεχθούν τη Γαλλική Μαθητική Αποστολή, και από κοινού, θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα «Ολυμπιακοί Αγώνες χθες και σήμερα». Θα ακολουθήσει εκδήλωση για τη βράβευση του Γυμνασίου Ανατολικού, το οποίο τιμήθηκε πρόσφατα με το Ευρωπαϊκό βραβείο καλλίτερου έργου στη Γαλλική γλώσσα. Την επόμενη ημέρα – Παρασκευή- οι Γάλλοι μαθητές και καθηγητές θα μεταβούν στα Δημοτικά Σχολεία Κομνηνών και Πύργων, συνεχίζοντας το πρόγραμμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το Σάββατο 16 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας, στο 4ο ΓΕΛ Κοζάνης, θα εξελιχθεί Μαραθώνιος Ανάγνωσης αφιερωμένος στο Γάλλο ποιητή Ζάκ Πρεβέρ, με τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση αυτή να απαγγέλουν αποσπάσματα από τα έργα του γνωστού Γάλλου ποιητή, ενώ, αμέσως μετά θα δοκιμάσουν Γαλλικές γεύσεις. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, με την επιστροφή των Γάλλων φιλοξενουμένων στο Γυμνάσιο Ανατολικού, όπου μαζί με τους Έλληνες μαθητές θα επιδοθούν σε δράσεις βιωματικού χαρακτήρα.

EΡΤ Κοζάνης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.