kozan.gr: H πιθανότητα ύπαρξης εγκοίλων στο έργο ανέγερσης της Πανεπιστημιούπολης Δ. Μακεδονίας οδηγεί, τους εμπλεκόμενους φορείς, σε Γεωφυσική έρευνα

17 Φεβρουαρίου 2017
15:09

Κατά την πραγματοποίηση των εκσκαφών θεμελίωσης στα κτίρια Εκπαίδευσης, των εκσκαφών των δικτύων ύδρευσης-αποχέτευσης και των λοιπών διαμορφώσεων τους, στο έργο ανέγερσης της Πανεπιστημιούπολης Δ. Μακεδονίας, στην ΖΕΠ, στην Κοζάνη, βρέθηκαν έγκοιλα (κενά). Η φύση του εδάφους (ασβεστολιθικό) αυξάνει την πιθανότητα ύπαρξης τέτοιων εγκοίλων.

Για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων σχετικά με τη θεμελίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων της Πανεπιστημιούπολης κρίθηκε απαραίτητη η λεπτομερής Γεωφυσική Έρευνα στην επιφάνεια θεμελίωσης των κτηρίων, προκειμένου να διαπιστωθεί επαρκώς η ύπαρξη ή μη εγκοίλων. Τα συμπεράσματα της έρευνας θα ληφθούν υπόψη κατά την πραγματοποίηση των εργασιών θεμελίωσης όλων των κτηρίων συμβάλλοντας στην ασφάλεια των κατασκευών από σκυρόδεμα. Το Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος/ΔΤΕ της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας ζήτησε την επιστημονική συμβολή του Τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ από το οποίο είχαν πραγματοποιηθεί και οι αρχικές γεωφυσικές έρευνες στο γήπεδο της Πανεπιστημιούπολης. Μετά από αυτοψία και λήψη αρχικών στοιχείων από το τμήμα Γεωλογίας υποβλήθηκε πρόταση Γεωφυσικής Έρευνας στις επιφάνειες θεμελίωσης των κτηριακών εγκαταστάσεων της Πανεπιστημιούπολης. Σύμφωνα με την πρόταση απαιτείται έγκριση δαπάνης 18.600,00€ συμπεριλαμβανομένης και της δαπάνης του Φ.Π.Α 24%. Για την υλοποίηση της παραπάνω γεωφυσικής έρευνας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, θα υλοποιηθεί σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης, με συμβαλλόμενα μέρη την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

kozan.gr

4 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.