Koζάνη: Τον 2ο τόμο του Περιοδικού της «Ἁλιάκμονος ῥοῦς» παρουσιάζει η ΕΔΥΜΜΕ το Σάββατο 16 Μαρτίου

13 Μαρτίου 2019
10:32
Κανένα σχόλιο

 

Η Εταιρεία Δυτικομακεδονικών Μελετών (Ε.ΔΥΜ.ΜΕ.) ανακοινώνει ότι κυκλοφόρησε ο 2ος τόμος του περιοδικού της λιάκμονος ος.

Στο παρόν τεύχος παρουσιάζονται 11 πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες (έκδοση σχολιασμένων πηγών, συνθετικές και συγκριτικές εργασίες) για ολόκληρο το φάσμα της ιστορίας της Δυτικής Μακεδονίας, όσον αφορά την ιστορική γεωγραφία, την κοινωνία και οικονομία, την πολιτιστική ταυτότητα, αφενός σε συλλογικό επίπεδο, αφετέρου ως προς τη δράση προσώπων, με κέντρο βάρους τους Νεότερους Χρόνους.

Η ονομασία του περιοδικού, λιάκμονος ος, παραπέμπει στον θρυλικό ποταμό, τον μεγαλύτερο ως προς το μήκος ποταμό της Ελλάδος, ο οποίος διατρέχει τη Δυτική Μακεδονία, έχοντας αρκετούς παραποτάμους. Εκατέρωθεν του ποταμού αναπτύχθηκαν σημαντικοί οικισμοί, ενώ ο ίδιος ο ποταμός συνέβαλε στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο λιάκμονος ος παραπέμπει στον δυναμικό ρου της ιστορίας, στα πρόσωπα, τα έργα και τις τύχες των Δυτικομακεδόνων.

Η Εταιρία Δυτικομακεδονικών Μελετών σας προσκαλεί στην παρουσίαση του 2ου τόμου του Περιοδικού, που θα γίνει το προσεχές Σάββατο, 16-3-2019, και ώρα 7.00 μ.μ.,  στην αίθουσα του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Κοζάνης, με ομιλητές τους:

Θωμά Κόμπο (υπ. δρ. Ιστορίας του Δικαίου, Δικηγόρο)

Γιάννη Μπουνόβα (δρ. Παιδαγωγικών, Εκπαιδευτικό)

Νίκο Σιώκη (δρ. Ιστορίας του Ελληνισμού)

Αγνή Παπακώστα (δρ. Νεοελληνικής Φιλολογίας, Εκπαιδευτικό).

Τον συντονισμό θα έχει η Βασιλική Νοτοπούλου (δρ. Βιολογίας, Εκπαιδευτικός).

Υ.Γ.: Το Περιοδικό λιάκμονος ος είναι ελεύθερα προσβάσιμο σε κάθε χρήστη, με δυνατότητα αποθήκευσης, στον ιστότοπο της Ε.ΔΥΜ.ΜΕ (https://edymme.wordpress.com/).

Στην εκδήλωση θα διατίθεται, επίσης, και ο επανεκδοθείς 1ος τόμος,

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.