Υπό τον Περιφερειάρχη Θόδωρο Καρυπίδη ενωθήκαμε το 2014 μια ομάδα ανθρώπων η οποία διεκδίκησε και κέρδισε τις περιφερειακές εκλογές, θέλοντας να υπηρετήσει ένα κοινό όραμα δίκαιης και ισότιμης ανάπτυξης. Ο Θεόδωρος Καρυπίδης με βοήθησε και τον βοήθησα με όλες μου τις δυνάμεις σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο.

Με την πάροδο του χρόνου δημιουργήθηκαν πολιτικές διαφορές σε αρκετά σημαντικά ζητήματα, οι οποίες άλλωστε με οδήγησαν να αποποιηθώ οποιαδήποτε θέση Αντιπεριφερειάρχη μπορούσε να μου προταθεί, κάτι που έκανα γνωστό με δημόσια δήλωσή μου τον Σεπτέμβριο του 2018.

Θέλοντας να είμαι ξεκάθαρος και χωρίς την ανάγκη να συμμετέχω σε «παιχνίδια εξουσίας» δηλώνω ότι στις επόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές δεν θα είμαι στο συνδυασμό του Θόδωρου Καρυπίδη. Θεωρώ λοιπόν ότι είναι σωστό και τίμιο να ανεξαρτητοποιηθώ από τον συνδυασμό «Ανατροπή -Δημιουργία». Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση στείρα αντιπολίτευση ή παραίτηση από την καθημερινή συμμετοχή στα κοινά όπως ακριβώς κάνω τόσα χρόνια.


Τέλος θα θελα να ευχαριστήσω όλους τους φίλους/ες του συνδυασμού για τον κοινό μας αγώνα.Εξακολουθώ να τους θεωρώ συνοδοιπόρους μου στον αγώνα για μια περιφέρεια αντάξια της ιστορίας, της μνήμης και των κατοίκων της.

Γιωργος Χριστοφορίδης
Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Δ.Μ