Τα ιστορικά μαγαζιά, αυτά που άντεξαν στο χρόνο και αποτελούν τη ζωντανή ιστορία της νύχτας της πόλης είναι συνήθως ιστορίες ενός ανθρώπου. Είναι one man show που δεν άφησε ποτέ τίποτε στην τύχη.

Ο Θόδωρος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα και ο παππούς του είχε ένα περίφημο παλαιό καφέ Σαντάν στο χωριό Ασβεστόπετρα, ένα κέντρο με γραμμόφωνο, περιοδεύουσες ντιζέζ που τραγουδούσαν και χόρευαν και κοσμοπολίτικο αέρα στην επαρχία. Από κείνον και τους γονείς του που αγαπούσαν πολύ τη μουσική κληρονόμησε την αγάπη του για κείνη. Στο σπίτι των γονιών του ακούγονταν διαρκώς λαϊκά, από Πρόδρομο Τσαουσάκη και Καζαντζίδη μέχρι τα μεγάλα λαϊκά του Μίκη που ο πατέρας του λάτρευε. Εκεί κάτω από τα δέντρα γινόταν και μεγάλα γλέντια που θυμάται ακόμα. Στο δισκάδικο της γενέθλιας πόλης του, που ήταν στην πραγματικότητα ένα κατάστημα που πουλούσε ηλεκτρικά είδη, χάζευε τα πρώτα εξώφυλλα δίσκων.

Στο γυμνάσιο μετακομίζουν στη Θεσσαλονίκη, μένουν στην αρχή στη Σταυρούπολη και μετά μόνος στο κέντρο που θα γίνει το σπίτι του. Αρχίζει να γνωρίζει τα κλαμπάκια της εποχής, τη Χαβάη, το pussycat, igloo, να ξεμακραίνει στην Κρήνη, να συχνάζει στο θερινό και χειμερινό Tiffanys, στη Στοά του Τόττη, να πηγαίνει σε beach parties στην Αγία Τριάδα.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ… – Πηγή http://parallaximag.gr/

berlin 4