Ο Θόδωρος Παπαδόπουλος, που γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα …και η ιστορία του Berlin στη Θεσσαλονίκη

17 Φεβρουαρίου 2017
18:43
Κανένα σχόλιο

Τα ιστορικά μαγαζιά, αυτά που άντεξαν στο χρόνο και αποτελούν τη ζωντανή ιστορία της νύχτας της πόλης είναι συνήθως ιστορίες ενός ανθρώπου. Είναι one man show που δεν άφησε ποτέ τίποτε στην τύχη.

Ο Θόδωρος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα και ο παππούς του είχε ένα περίφημο παλαιό καφέ Σαντάν στο χωριό Ασβεστόπετρα, ένα κέντρο με γραμμόφωνο, περιοδεύουσες ντιζέζ που τραγουδούσαν και χόρευαν και κοσμοπολίτικο αέρα στην επαρχία. Από κείνον και τους γονείς του που αγαπούσαν πολύ τη μουσική κληρονόμησε την αγάπη του για κείνη. Στο σπίτι των γονιών του ακούγονταν διαρκώς λαϊκά, από Πρόδρομο Τσαουσάκη και Καζαντζίδη μέχρι τα μεγάλα λαϊκά του Μίκη που ο πατέρας του λάτρευε. Εκεί κάτω από τα δέντρα γινόταν και μεγάλα γλέντια που θυμάται ακόμα. Στο δισκάδικο της γενέθλιας πόλης του, που ήταν στην πραγματικότητα ένα κατάστημα που πουλούσε ηλεκτρικά είδη, χάζευε τα πρώτα εξώφυλλα δίσκων.

Στο γυμνάσιο μετακομίζουν στη Θεσσαλονίκη, μένουν στην αρχή στη Σταυρούπολη και μετά μόνος στο κέντρο που θα γίνει το σπίτι του. Αρχίζει να γνωρίζει τα κλαμπάκια της εποχής, τη Χαβάη, το pussycat, igloo, να ξεμακραίνει στην Κρήνη, να συχνάζει στο θερινό και χειμερινό Tiffanys, στη Στοά του Τόττη, να πηγαίνει σε beach parties στην Αγία Τριάδα.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ… – Πηγή http://parallaximag.gr/

berlin 4

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.