Ενημερωτική συνάντηση του υπ. Δημάρχου Περικλή Αλειφέρη και αντιπροσωπείας υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με τους Αντιδημάρχους Περιβάλλοντος και Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Κοζάνης

14 Μαρτίου 2019
14:07

 

 

Στα πλαίσια των ενημερωτικών επαφών με θεσμικούς φορείς ο υποψήφιος Δήμαρχος Κοζάνης Περικλής Αλειφέρης μαζί με αντιπροσωπεία υποψηφίων του συνδυασμού «Όλα Αλλιώς για το Δήμο Κοζάνης συναντήθηκε την Τρίτη 12 Μαρτίου με τους Αντιδημάρχους Περιβάλλοντος κ. Ιωάννη Γρηγοριάδη και Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αριστοτέλη Πουτακίδη, οποίοι τους ενημέρωσαν για θέματα της αρμοδιότητάς τους.

Ο κ. Γρηγοριάδης αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του τομέα καθαριότητας με προσλήψεις νέου προσωπικού και την παραλαβή μηχανημάτων καθαριότητας και τις προσπάθειες για την επίλυση του ζητήματος των αδέσποτων σκύλων. Ο κ. Πουτακίδης, με τη σειρά του, επισήμανε την προβληματική καταβολή του Τοπικού Πόρου που καθυστερεί την υλοποίηση του σχεδιασμού και του προγράμματος τεχνικών έργων αλλά και τις αδράνειες της δημόσιας διοίκησης στην πιστοποίηση των έργων.

Από την πλευρά του ο κ. Αλειφέρης σημείωσε την ανάγκη ενεργοποίησης όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων (εθνικών, ευρωπαϊκών και συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα), που θα επιτρέψουν την σταδιακή «απεξάρτηση» του προγράμματος τεχνικών έργων από τον Τοπικό Πόρο του οποίου η καταβολή γίνεται καθυστερημένα και το ύψος αβέβαιο έπειτα από τη σύνδεσή του με την λιγνιτική παραγωγή. Επίσης, επισήμανε την ανάγκη να μελετηθεί σε βάθος και να ανασχεδιαστεί ο προϋπολογισμός των επενδύσεων ώστε κάθε ευρώ να δημιουργεί σταθερή υπεραξία και ασφαλείς θέσεις εργασίας. Τέλος, δεσμεύτηκε ότι ο συνδυασμό «Όλα Αλλιώς» σύντομα θα παρουσιάσει τις θέσεις του για το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων, με σεβασμό στη νομιμότητα και τις ευαισθησίες όλων των πολιτών.

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.