Την Κοινότητα Βατερού επισκέφθηκε την Παρασκευή 15 Μαρτίου ο υποψήφιος δήμαρχος Κοζάνης κ. Περικλής Αλειφέρης μαζί με αντιπροσωπεία υποψηφίων του συνδυασμού «Όλα Αλλιώς για το Δήμο Κοζάνης», όπου ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου κ. Χαράλαμπο Ελευθεριάδη για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει.

Αναφερόμενος στα προβλήματα της Κοινότητας Βατερού ο κ. Ελευθεριάδης επισήμανε: α) την προβληματική χρηματοδότηση των Τοπικών Συμβουλίων για την αντιμετώπιση των παγίων αναγκών· β) τις ελλιπείς παρεμβάσεις για την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας στο αγρόκτημα Βατερού και την επιβάρυνση του εσωτερικού δικτύου της Κοινότητας από βαρέα οχήματα· γ) την ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης της μελέτης για την κατασκευή των πεζοδρομίων κατά μήκος του κεντρικού δρόμου· και δ) την προβληματική αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών σε αντίθεση με εκείνη των απορριμμάτων.

Από την πλευρά του ο κ. Αλειφέρης σημείωσε την υψηλή προτεραιότητα που έχει για τον συνδυασμό «Όλα Αλλιώς για τον Δήμο Κοζάνης» ο πρωτογενής τομέας, όχι μόνο στο ζήτημα των υποδομών, που θα πρέπει να εξασφαλίζουν ανεμπόδιστη πρόσβαση σε παραγωγικές μονάδες, αλλά και στην δημιουργία καταρτισμένου δυναμικού μέσω της δημοτικής αγροτικής σχολής που προωθεί ο συνδυασμός μας. Στο ζήτημα της χρηματοδότησης των Κοινοτήτων, ο κ. Αλειφέρης επισήμανε «οι αλλαγές που έφερε και θα φέρει ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ μένει να διαπιστωθεί στην πράξη πως θα λειτουργήσουν, ωστόσο η κατανομή των πόρων στις Κοινότητες πρέπει να γίνεται αναλογικά και βάσει των αναγκών τους».

Για το ζήτημα της βελτίωσης της αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών δεσμεύτηκε αφενός να θέσει το ζήτημα στους αρμόδιους και αφετέρου επισήμανε την πρόθεση του συνδυασμού μας να εργαστεί για το ταχύτερο δυνατό πέρασμα σε ένα δίκτυο «έξυπνων» κάδων ώστε να επιτευχθεί η αποτελεσματικότερη αποκομιδή ανακυκλώσιμων και απορριμμάτων σε ολόκληρη της έκταση του Δήμου. Τέλος, παρατήρησε ότι η ασφαλής μετακίνηση των πεζών τουλάχιστον εντός των κατοικημένων περιοχών δεν πρέπει να παραμένει ζητούμενο στο τέλος της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα

Από το Γραφείο Τύπου