kozan.gr: Πραγματοποιήθηκαν, σήμερα Κυριακή 17/3, στο εκθεσιακό κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης, τα εγκαίνια της διαδραστικής έκθεσης παιχνιδιού «Από τον Όμηρο στις αλάνες της γειτονιάς» (Bίντεο & Φωτογραφίες)

17 Μαρτίου 2019
14:24

 

Πραγματοποιήθηκαν, σήμερα Κυριακή 17/3, στο εκθεσιακό κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης, τα εγκαίνια της διαδραστικής έκθεσης παιχνιδιού «Από τον Όμηρο στις αλάνες της γειτονιάς». Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι και τις 19 Απριλίου. Το Κέντρο Έρευνας και Κατασκευής Αρχαίου και Παραδοσιακού Παιχνιδιού (SISTRON) ασχολείται με την έρεύνα, καταγραφή και κατασκευή αρχαίων ελληνικών και παραδοσιακών παιχνιδιών, τα οποία χρονολογούνται περίπου από το 2000 π.Χ. ως τη δεκαετία του 1970 και ως τις μέρες μας. Ο αρχικός στόχος, ήταν να γνωρίσουν οι μικρότεροι τα παιχνίδια του χθες και την εξέλιξή τους στο χρόνο, να κατασκευάσουν με ανακυκλώσιμα υλικά παιχνίδια και να τους δοθούν τα ερεθίσματα για να επιλέξουν τη γόνιμη δράση του παιχνιδιού της παρέας, ενισχύθηκε από την θετική ανταπόκριση τόσο των μικρότερων όσο και των μεγαλύτερων μαθητών και μαθητριών. Δείτε τι ανέφερε για την έκθεση ο πρόεδρος του εκθεσιακού κέντρου κ. Κοσμάς Καλέντεριάδης.

 

 

2 σχόλια

  • Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον δάσκαλο Γιώργο.
    Θα πρέπει κατά την άποψή μου, το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Πολιτισμού να βραβεύει και να χρηματοδοτεί τέτοιες προσπάθειες.
    Είναι η παιδεία μας, είναι ο πολιτισμός μας, είναι η ιστορία μας.

  • Μπράβο στον πρόεδρο και την διοίκηση του εκθεσιακού . Μακάρι να συνεχίσουν να μας εκπλήσσουν ευχάριστα με τις πρωτοβουλίες τους …

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.