ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ: Για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων

18 Μαρτίου 2019
09:49
Κανένα σχόλιο

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Εορδαίας στην συνεδρίασή στις 28-1-2019 υιοθέτησε το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΛΑ.ΣΥ.) για μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Μειοψήφησε ο κ. Μπίγγας Στέφανος της μείζονος αντιπολίτευσης «ανεξάρτητος» και νυν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της κυρίας Τερζοπούλου επίσης «ανεξάρτητης» !!!

Το ψήφισμα έλεγε:

Το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους. Ως εκ τούτου απαλείφεται από το άρθρο 103 και από το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα που απαγορεύει τη μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Εφεξής κατοχυρώνεται δια του συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.”

Η απόφαση αυτή με αύξοντα αριθμό 30/2019 έχει προστεθεί σε αυτές των 140 και πλέον συνδικαλιστικών οργανώσεων του Δημοσίου.

Στη συζήτηση στη Βουλή κατά της μονιμοποίησης των συμβασιούχων τάχθηκαν σύσσωμες οι κοινοβουλευτικές ομάδες των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΠΟΤΑΜΙ, Ένωση Κεντρώων. Ανάμεσα σ’ αυτούς που το καταψήφισαν ήταν 65 βουλευτές πρώην συνδικαλιστές-Δημόσιοι Υπάλληλοι (44 του ΣΥΡΙΖΑ, 11 της ΝΔ, 10 του ΚΙΝΑΛ) ανοίγοντας έτσι το δρόμο στην απόλυση συναδέλφων τους.

Η ΛΑ.ΣΥ. που στηρίζεται από το ΚΚΕ δηλώνει ότι ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά θα συνεχιστεί.

Καλούμε το λαό να βγάλει συμπεράσματα ποιος ήταν δίπλα του στους αγώνες το προηγούμενο διάστημα και ποιος απέναντι. Να ξεχωρίσει τους φίλους, τους «δήθεν φίλους» και τους εχθρούς.

Να δυναμώσει τον μοναδικό πόλο της αντίστασης και της προοπτικής για το λαό με ισχυρό ΚΚΕ παντού κόντρα στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ που στήνεται για να εγκλωβιστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια.

Μπορούμε να βάλλουμε εμπόδια, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας, να ανοίξουμε το δρόμο για να επιβάλλουμε ριζικές αλλαγές για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας.

Περισσότεροι δήμαρχοι, περιφερειάρχες, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με τη ΛΑ.ΣΥ. σημαίνει μεγαλύτερη και ισχυρότερη δύναμη στο πλάι του λαού.

Ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής στις εκάστοτε κυβερνήσεις που τη διαχειρίζονται, στις Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές που συναινούν στην προώθησή της.

Εργαζόμενε-εργαζόμενη-άνεργε-άνεργη,

Στους Δήμους και τις Περιφέρειες δεν ψάχνουμε για διαφορές ανάμεσα στους εκλεκτούς των κομμάτων.

Κάνουμε την πραγματική διαφορά.

Δίνουμε δύναμη στη δύναμή μας.

Δυναμώνουμε τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, της Λαϊκής Συσπείρωσης παντού.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Χόλμπα Αντωνία

18/3/2019

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.