Την Δευτέρα 11/3/2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υποψηφίου Δημάρχου της την Λαϊκής Συσπείρωσης Στολτίδη Νόντα με την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Νομού Κοζάνης στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης στο πλαίσιο συναντήσεων που πραγματοποιεί η ΣΕΑ με όλους τους υποψήφιους Δημάρχους.

Στα πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκε η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται στην περιοχή μας ο τομέας της υγείας σε όλα τα επίπεδα. Απο την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης αναδείχτηκε η διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων, που στήριξαν και οι δημοτικές αρχές, και οδήγησε σε αυτήν την κατάσταση. Επίσης εκφράσαμε τις ανησυχίες μας και την εναντίωση μας με την προοπτική να περάσουν αρμοδιότητες που αφορούν την υγεία στην τοπική διοίκηση, το οποίο που θα έχει σαν αποτέλεσμα την παραπέρα υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση τους. Επίσης η Λαϊκή Συσπείρωση δεσμεύτηκε να συνεχίσει τον αγώνα στο πλευρό των συνταξιούχων για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε επίσης στις εξελίξεις με την τελευταία αντιδραστική μεταρρύθμιση του «Κλεισθένη» που θα δώσει ένα νέο χτύπημα στο εισόδημα των συνταξιούχων και όλου του λαού μιας και προβλέπει την πιο αποφασιστική προώθηση της επιχειρηματικής λειτουργίας των Δήμων, την αύξηση της δημοτικής φορολογίας αναδεικνύοντας παράλληλα την συμφωνία όλων των άλλων υποψηφίων με αυτή τη λογική στα πλαίσια του μνημονιακού ρεαλισμόυ.

Οι υποψήφιοι με την Λαϊκή Συσπείρωση είναι μπροστάρηδες στον αγώνα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στην φορομπηχτική πολιτική των Δήμων. Στα πλαίσια αυτά θα συνεχίσουμε δίνοντας την μάχη για να δώσουμε ανάσες στον εξαθλιωμένο λαό. Παλεύοντας να καταργηθούν και να μειωθούν τα βάρη όπως το 80% επι του νερού και αλλα τέλη.

Επίσης στη συζήτηση συζητηθήκαν ζητήματα όπως η συμφωνία των Πρεσπων, η μεταλιγνιτική περίοδος και οι εξελίξεις στον κλάδο της ενέργειας με τις τραγικές συνέπειες για την περιοχή και το λαό συνολικά. Απασχόλησαν επίσης το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών, τα αδέσποτα κ.α.

Κοζάνη17/3/2019