kozan.gr: Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε, σήμερα Σάββατο 23/3, η χειροτονία νέου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Αθανασίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών (Βίντεο)

23 Μαρτίου 2019
10:06

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε, σήμερα Σάββατο 23/3, η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Αθανασίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου. Συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες, Σπάρτης Ευστάθιος, Βεροίας Παντελεήμων, Ναυπάκτου Ιερόθεος, Καστορίας Σεραφείμ, Δημητριάδος Ιγνάτιος, Ιόππης Δαμασκηνός, Πειραιώς Σεραφείμ, Σύρου Δωρόθεος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Κοζάνης Παύλος, Πατρών Χρυσόστομος, Δράμας Παύλος, Λευκάδος Θεόφιλος, Θηβών Γεώργιος, Παροναξίας Καλλίνικος, Άρτης Καλλίνικος, Ιλίου Αθηναγόρας, Φωκίδος Θεόκτιστος, Κηφισίας Κύριλλος, Λαγκαδά Ιωάννης, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Γλυφάδας Αντώνιος, Πρεβέζης Χρυσόστομος, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος, Περιστερίου Κλήμης, Γρεβενών Δαβίδ, Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος, Καλαμαριάς Ιουστίνος, Λαρίσης Ιερώνυμος, Μάνης Χρυσόστομος και οι Θεοφ. Επίσκοποι θεσπιών Συμεών και Ανδρούσης Κωνστάντιος. Πλήθος κληρικών, μοναχών, μοναζουσών και πιστών είχαν συρρεύσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό για να τιμήσουν με την παρουσία τους το νέο Μητροπολίτη Σιατίστης Αθανάσιο.

Απόσπασμα από την ζωντανη μετάδοση του τηλεοπτικού σταθμού Όσιος Νικάνωρ

4 σχόλια

  • ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΦΩΤΙΣΗ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΠΟΙΑΝΟΥ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥ ΤΗΝ ΡΑΒΔΟ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟ ΚΟΜΠΟ.

  • Είναι σεμνός κληρικός, μορφωμένος ουσιαστικά, χαμηλών τόνων κι Άξιος γι αυτή τη θέση. Δεν εξελέγη τυχαία. Ο προκάτοχός του μακαριστός Παύλος τον εκτιμούσε πολύ και τον αγαπούσε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.