Ιδρυτική Διακήρυξη Συνδυασμού «Ενότητα για την Αιανή»

25 Μαρτίου 2019
21:41

Η παρακάτω Ιδρυτική Διακήρυξη είναι το αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας μεγάλης μερίδας των πολιτών της Κοινότητας Αιανής, η οποία αποτελεί την Ιστορική Έδρα του Δήμου Κοζάνης.
Στο πλαίσιο των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών μια πρωτοβουλία πολιτών της Κοινότητας Αιανής αγκαλιάστηκε από πολλούς συμπολίτες μας. Ο στόχος είναι κοινός και ένας:
Η κατάρτιση ενός ενιαίουανεξάρτητουψηφοδελτίου για τις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.
Οι λόγοι είναι πολλοί:
H απαξίωση των παλαιών Δήμων με την ενοποίηση που έγινε από τον Νόμο3852/2010 (Καλλικράτης) επέφερε στην κοινωνία της Αιανής έναν μαρασμό, μία σειρά από άλυτα προβλήματα και δυσπραγία σε όλα τα επίπεδα με ελλείψεις βασικών υποδομών.
Ο κυριότερος λόγος όμως αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ανάγκη της κοινωνίας της Αιανής να είναι ενωμένη σε αυτή την εκλογική διαδικασία. Από τη λαϊκή συνέλευση προέκυψε η εκλογική-συντονιστική επιτροπήκαι αποφασίστηκε η δημιουργία ενός ενιαίου ανεξάρτητου ψηφοδελτίου για τις Δημοτικές εκλογές.
Πρόκληση
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 θα αναδείξουν τις Αρχές που θα κληθούν να οδηγήσουν τους Δήμους στη  μετά τα μνημόνια εποχή, μια εποχή κρίσιμη για όλους.O Δήμος, ο κοντινότερος στον πολίτη θεσμός, καλείται, μέσα σ΄ ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, να διεκδικήσει πόρους και προγράμματα που θα επενδυθούν για την τοπική ανάπτυξη και τις ανάγκες της νέας εποχής. Αυτή τη φορά η κοινωνία της Αιανής θέλει, όντας ενωμένη, να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται χωρίς να παίζονται στις πλάτες της παιχνίδια μικροπολιτικής ανάμεσα σε Δημάρχους, Δημοτικούς συμβούλους και Κόμματα. Μέσα από αυτή τη διακήρυξη περνάμε το μήνυμα της αποφασιστικότητας και της ενότητας.
Η Κοινοτική Παράταξη «Ενότητα για την Αιανή», ενώνει τους πολίτες, απαλλάσσεται από κάθε κομματικό μανδύα
και λέει:
• ΝΑΙ στους ανθρώπους με όραμα
• ΝΑΙ στη συμμετοχή όλων
• ΝΑΙ στην εξωστρέφεια
• ΝΑΙ στην ενότητα
Επιδιώκουμε :
 Τον σχηματισμό ενιαίου ανεξάρτητου ψηφοδελτίου
 Την ενεργόσυμμετοχή όλων των πολιτών
 Τη διαφάνεια των διαδικασιών με ήθος και μόνο κίνητρο την αγάπη για τον τόπο
 Τη διασφάλιση όλης της διαδικασίας με νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο
Ποιοι είμαστε
Η Συντονιστική Επιτροπή απαρτίζεται από τους εξής:

Σιδηρόπουλος Σάββας, Πρόεδρος
Μητσιάκου Βασιλική, Αντιπρόεδρος
Μπούκου Δέσποινα, Γραμματέας
Στάμος Γεώργιος, Ταμίας
Μέλη:
Βλάχος Ιωάννης
Γκουλιάφας Δημήτριος
Ευαγγελοπούλου Ιωάννα
Ζηκούλης Στέργιος
Καραμανώλα Ματίνα
Κοντός Γρηγόριος
Μητσιάκος Αθανάσιος
Μπούκου Αικατερίνη
Στάμος Κωνσταντίνος
Πελέκας Δημήτριος
Χριστόφορος Ιωάννης

 Να σημειωθεί ότι η επιτροπή είναι ανοιχτή σε όποιον πολίτη θέλει να συμμετάσχει

Αιανή, 20/03/2018

Σας θέλουμε όλους στο πλευρό μας
Με εκτίμηση,
Η Εκλογική-Συντονιστική Επιτροπή

 


Εν όψει των Δημοτικών εκλογών 2019 στις 26 Μαΐου 2019, παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να δηλώσουν υποψηφιότητα με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Ενότητα για την Αιανή», για την ανάδειξη του τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Αιανής, να καταθέσουν την αίτησή  τους έως και την Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 στο γραφείο του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού.

6 σχόλια

  • «Ο κυριότερος λόγος όμως αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ανάγκη της κοινωνίας της Αιανής να είναι ενωμένη σε αυτή την εκλογική διαδικασία.»
    Δηλαδή;
    Αν έχει περισσότερους συνδυασμούς –που είναι και δημοκρατικότερο-
    θεωρείται πως δεν είναι ενωμένη η κοινωνία;
    Χρειάζονται επιχειρήματα.

  • Σιγουρα καποιος υποψηφιος του Κασαπιδη ειναι απο πισω.Ε ρε σανο που τρωτε.Οταν κανει την δουλεια του τοτε θα καταλαβετε το παιχνιδι του.ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ.

  • ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΞΑΡΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΙΑΝΗΣ. ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΒΕΛΒΕΝΤΟΣ .ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΣΥΡΥΖΑ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.