Συνολικά 22 εξωστρεφείς επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας δήλωσαν συμμετοχή και θα συμμετέχουν στις προκαθορισμένες συναντήσεις (Β2Β) που θα πραγματοποιηθούν σε συνέχεια (follow up action) της πολύ επιτυχημένης εκδήλωσης “Synergassia” που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στην Κοζάνη με πρωτοβουλία του οργανισμού Enterprise Greece, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και με την υποστήριξη της ΑΝΚΟ-Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας και των Επιμελητηρίων της ΠΔΜ.

Συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις θα συναντηθούν με την Εμπορικό Ακόλουθο της Γαλλικής Πρεσβείας – Business France και τη Διευθύντρια του Γερμανικού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων & Εξωτερικού Εμπορίου GTAI (German Trade and Invest) στην Κοζάνη, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στο κτίριο της Περιφέρειας, στη ΖΕΠ(3os όροφος, πτέρυγα Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης)), από τις 09:00 έως και τις 13:30.

Αποτέλεσμα εικόνας για B2B meetingsΣτο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προηγηθούν το πρωί της Πέμπτης (09:00) παρουσιάσεις των Διπλωματών σχετικά με τις προυποθέσεις επιτυχημένων εξαγωγών στις συμμετέχουσες χώρες (Γαλλία & Γερμανία) ενώ, στη συνέχεια (9:30-13:30) οι επιχειρήσεις θα πραγματοποιήσουν κατ’ιδίαν συναντήσεις με τους Διπλωμάτες σύμφωνα με τις δηλώσεις -προτιμήσεις τους. Προγραμματίστηκαν να πραγματοποιηθούν, συνολικά, σαράντα (40) συναντήσεις, 18 με την Πρεσβεία της Γαλλίας και 22 με την Πρεσβεία της Γερμανίας.

Οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που συμμετέχουν στην εκδήλωση Β2Β είναι:

 1. 4G – Greek Gaia’s Global Gate
 2. Alfa Athanasios D. Koukoutaris
 3. Alpha Estate
 4. ASEPOP Velventos
 5. B&T Composites S.A.
 6. Markos Bagatzounis and Sons S.A.
 7. Agricultural Cooperative of Velvento “DIMITRA”
 8. ECOBlueberries
 9. Enthalpia
 10. Fonte Di Vita
 11. Grandpa JOS
 12. Greca Botanica
 13. GRS Natural
 14. Herbs & Oils
 15. Hotel Katafigi
 16. Joysters
 17. Cooperative De Safran – Krokos Kozanis
 18. Life Secrets
 19. MELIMAMAS
 20. V.E.MA.T.
 21. Vourkas Marbles S.A.
 22. V-travel

Η ΑΝΚΟ-Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας, μέλος του μεγαλύτερου ευρωπαικού δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης, του Εnterprise Europe Network, υποστηρίζει, σε συνεργασία με τον οργανισμό Enterprise Greece και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όλες τις Β2Β συναντήσεις.

Η Πρωτοβουλία SYNERGASSIA

Ο οργανισμός Enterprise Greece προβάλλει τις Περιφέρειες της χώρας και ενισχύει την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων, παρουσιάζοντας σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, στους βασικότερους εκπροσώπους ξένων πρεσβειών τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής, ώστε αυτοί να ενημερώσουν σχετικά τους επιχειρηματίες και αρμόδιους φορείς των χωρών τους.

Οι κυριότεροι στόχοι του Synergassia είναι:

 • Η προβολή της Ελλάδας στην παγκόσμια επενδυτική αγορά
 • Η ενίσχυση της εξωστρέφειας των περιφερειών
 • Η ανάπτυξη συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και κοινωνία, ώστε να ανταποκρίνονται θετικά και επαρκώς στην αντιμετώπιση των θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες οι οποίες επιθυμούν να επενδύσουν στον Ελλαδικό χώρο.

Αναλυτικές Πληροφορίες:

 • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
  κα. Φούκα Σ. Ματίνα
  Περιοχή ΖΕΠ,50100 Κοζάνη,
  τηλ. 2461052727
  Email: [email protected]
 • ΑΝΚΟ-Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε.

κα. Λιάνα Παπατέρπου – κ. Σπύρος Κελλίδης
Τμήμα Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας / Enterprise Europe Network – Hellas
Φον Καραγιάννη 1-3, 50131 Κοζάνη
Τηλ.2461024022
Website: www.anko.gr
Email: [email protected] & [email protected]

 • Enterprise Greece

Ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

ENTERPRISE GREECE | [email protected]; 210 3355747