ΤΕ Ενεργειακού Κέντρου ΚΚΕ: Περιοδεία και συγκέντρωση στο Μεσόβουνο Εορδαίας πραγματοποιήθηκε Κυριακή 24 Μαρτίου

27 Μαρτίου 2019
13:07

Περιοδεία και συγκέντρωση στο Μεσόβουνο Εορδαίας Κυριακή 24 Μαρτίου.

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο Χαστάς Θανάσης υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και η Χόλμπα Αντωνία υποψήφια Δήμαρχος Εορδαίας.

Στάθηκαν για αρχή στις επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση και εξυπηρέτηση, την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.  Όλοι μαζί, αστικά κόμματα, δημοτική και περιφερειακή αρχή, οργάνωσαν από κοινού με τις δολοφονικές πρεσβείες του Ισραήλ και των ΗΠΑ συνέδριο στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για τους υδρογονάνθρακες, των αγωγό East Med, παρουσίασαν εν ολίγοις τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στους σπουδαστές και στο λαό της περιοχής

Είπαν πως έτσι προετοιμάζεται το έδαφος για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Στρώνεται το έδαφος για ΝΑΤΟϊκή-διχοτομική λύση του Κυπριακού.

Τόνισαν πως κανένα από τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, πλν του ΚΚΕ, δεν συγκρούεται με την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ και αυτών που την στηρίζουν.

Κάλεσαν το λαού του Μεσόβουνο όπως την περίοδο της κατοχής δεν σκύψαν το κεφάλι και δεν υποτάχθηκαν στους αρνητικούς συσχετισμούς, στην υπερδύναμη του αντιπάλου, να ακολουθήσουν το παράδειγμα των προγόνων τους σήμερα, και να αντισταθούν στα σχέδια των ιμπεριαλιστών για την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στο αιματοκύλισμα των λαών. Ξεσκέπασαν την κυβέρνηση που διαστρεβλώνει από την μια τους αγώνες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ και από την άλλη προσπαθεί να τους καπηλευθεί προβάλλοντας πχ πως η συμφωνία των Πρεσπών είναι δήθεν αντιιμπεριαλιστική, πως η πολιτική τους είναι η συνέχεια της πολιτικής του ΕΑΜ και άλλα τέτοια. Ανέδειξαν πως ουδέποτε η σημαία του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ δεν μπήκε δίπλα στη σημαία των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ.

Για την καταστροφή στις καλλιεργείς του Μεσόβουνου ανέδειξαν πως με ευθύνη του ΕΛΓΑ πρέπει να γίνονται άμεσα οι εκτιμήσεις για το ύψος της καταστροφής, να αποζημιωθούν έγκαιρα οι αγρότες στο 100% και να ανασταλούν οι πληρωμές των υποχρεώσεων των πληγέντων δενδροκαλλιεργητών μέχρι την αποζημίωσή τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχουν δοθεί ακόμα αποζημιώσεις για ζημιές στις καλλιέργειες προηγούμενων χρόνων.

Οι αγρότες πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από την πολιτική που τους ξεκληρίζει και να συσπειρωθούν με το ΚΚΕ, να δυναμώσουν την πάλη τους, να συστρατευτούν μαζί με την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης σε τροχιά σύγκρουσης με την πολιτική που τους ξεκληρίζει, που είναι της ΕΕ, του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των κομμάτων που τη στηρίζουν. Να καταψηφίσουν τους συνδυασμούς που σε δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο προσκυνούν την ΚΑΠ και τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που στάθηκε μαχητικά στο πλευρό της αγροτιάς, όπως κάνει πάντα με συνέπεια. Διέθεσε τις δυνάμεις του για τη στήριξη των αγροτικών αγώνων, εναντιώθηκε στην ποινικοποίησή τους. Ανέδειξε στη Βουλή, στην Ευρωβουλή, στα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια τα αιτήματα, τις ανάγκες των αγωνιζομένων αγροτών και τον δρόμο της οριστικής ικανοποίησής τους.

Το ΚΚΕ δίνει προοπτική για το μέλλον του αγρότη, του κτηνοτρόφου, με την πρότασή του για μια συνολικά και ριζικά διαφορετική οργάνωση της παραγωγής. Απέναντι στον αφανισμό τους από τις μεγάλες καπιταλιστικές αγροτικές επιχειρήσεις, τους βιομηχάνους, τις τράπεζες, το κράτος τους, υπάρχει μόνο μία διέξοδος και για τους μικρομεσαίους αγρότες.

Για ν’ ανοίξει ο δρόμος, ώστε με την Κοινωνική Συμμαχία της εργατικής τάξης με τη μικρομεσαία αγροτιά και των άλλων λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του χωριού να φύγουν οι καπιταλιστές από τη μέση.

Η κοινωνικοποίηση της γης και των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, ο παραγωγικός συνεταιρισμός είναι προς όφελος του βιοπαλαιστή αγρότη και της αγρότισσας.

Αυτός, βέβαια, δεν έχει καμιά σχέση με τους σημερινούς συνεταιρισμούς ή με άλλους που θα υποτάσσονται στο μεγάλο κεφάλαιο, στα μονοπώλια, στις τράπεζες.

Μόνο στην κοινωνικοποιημένη παραγωγή, οι κοινές καλλιεργητικές φροντίδες και συλλογή μπορούν να μειώσουν το κόστος παραγωγής.

– Αξιοποιώντας καλύτερα τις παραγωγικές δυνάμεις στην προοπτική της πλήρους μηχανοποίησης,

– της άμεσης διασύνδεσης της αγροτικής παραγωγής με τη μεταποίηση,

– τη συγκέντρωση των αγροτικών προϊόντων μέσω κρατικού φορέα.

Ένα σχόλιο

  • Ρε παιδιά ποιος είναι αυτοσ ο Χαστας …Είπα κι εγώ δεν θα στραφούν κατά του ΣΥΡΙΖΑ..! Αν είναι δυνατόν ..!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.