Τα Πρόσωπα! (του Γ. Τριανταφύλλου)

27 Μαρτίου 2019
15:48

 

Πως θα ήταν άραγε εάν όλοι λειτουργούσαμε χωρίς τη δική μας βούληση και ακολουθώντας ένα χρώμα κάθε φορά που είναι ανάγκη να συμμετέχουμε στα κοινά; Πραγματικά με εντυπωσιάζει, καθώς όσο πιο πολύ υπάρχει συμμετοχή των ατόμων με βάση την ομαδική σύνταξη στα πιστεύω ενός δόγματος δεν υπάρχει ατομική βούληση!

Θα ήθελα να μοιραστώ την άποψη μου, κυρίως με τα νέα παιδιά, ότι στην ψηφοφορία πρέπει να ακολουθούμε και να υποστηρίζουμε τα πρόσωπα που μας εκφράζουν, τους εκπροσώπους μας, τους όμοιους μας! Για αυτό μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής στα κοινά για όλους.

Ας βάλουμε στην άκρη τα χρώματα και τα δόγματα , γιατί όπως έχουμε δει στο παρελθόν, έχουν συγκυβερνήσει κόμματα αριστερά με δεξιά, γεγονός που δείχνει πως κάθε υπαρκτό κόμμα έχει τον ίδιο σκοπό και δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά στην ιδεολογία παρά μόνο στα χρώματα και στα λόγια, και το πολύ πολύ σε κάποιες τακτικές μη ιδιαίτερου βάρους .

Η Ιδεολογία όμως υπάρχει στο κάθε άτομο, για αυτό θα ήθελα να παραμείνω στο ότι βλέποντας και συζητώντας με έναν άνθρωπο μπορείς να συνειδητοποιήσεις εάν συμπίπτουν οι απόψεις σας, συνεπώς τον επιλέγεις να σε εκπροσωπήσει.

Αν όλα πήγαιναν με βάση αυτό θα υπήρχε αληθινή δημοκρατία καθώς θα είχαν μεγαλύτερη ισχύ οι ατομικές ξεχωριστές απόψεις του καθενός αντιπροσώπου μας, χωρίς να επηρεάζονται από κάποιον αρχηγό. Ελπίζω τα χρώματα και τα δόγματα να σταματήσουν να επηρεάζουν το κόσμο γιατί είναι ουσιαστικά κάτι ανύπαρκτο, ειδικά όταν για αυτά θυσιάζεις ανθρώπινες σχέσεις, αξίες και ιδανικά.

5 σχόλια

  • Βούληση χρειάζεται και για να ακολουθήσουμε το “χρώμα”.
    Και ούτε αυτό γίνεται ασυνείδητα ή από συνήθεια.
    Όταν ψηφίζουμε “αποφασίζουμε” για το δικό μας μέλλον και για το μέλλον του τόπου.

  • 1. Οι δημοτικές παρατάξεις καλώς υπάρχουν, για να ξέρουμε από πριν την ιδεολογία του καθενός και το προεκλογικό του πρόγραμμα (manifesto).

    2. Η κομματοκρατία είναι βεβαίως καταδικαστέα και πρέπει να απορρίπτεται από τους πολίτες σε όποιο χώρο και αν παρατηρείται. Δηλ. αν ψηφίζω για Δημοτική αρχή πρέπει να είναι με τοπικά κριτήρια, δηλ. όχι για να σκοράρει πόντους στο κεντρικό πολιτικό παιχνίδι το κόμμα του υποψήφιου, ούτε σαν σκαλοπάτι του υποψηφίου στην πολιτική του καριέρα. Αν οι εκλογές διεξάγονται με κομματικά κριτήρια, τότε και οι εκλεγμένοι θα είναι υπόλογοι στην κομματική ιεραρχία και όχι στα τοπικά συμφέροντα.

  • Πρέπει να ηττηθεί ο νεοφιλελεύθερος φασισμός και πρέπει να αγωνιστούμε για δημοκρατικές και δίκαιες κοινωνίες και Ειρήνη ανάμεσα στους λαούς

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.